hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2011. június 10. péntek   04:36
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Az A38 Hajó és a Time Out Budapest bemutatja: Julien-K (USA), EZ Basic
2011. június 16., csütörtök 20h, A38 Haj – Petőfi híd budai hídfő

  Belépő: 1000 Ft, elővételben kapható. Jegyek vásárolhatók minden ismert jegyirodában, az A38 Hajón.
  
  Ha az amerikai indusztriál-halálpop legnépszerűbb zenekara, az Orgy időlegesen fel is függesztette tevékenységét, a tagok side projectjei azért dübörögnek rendesen. Ennek bizonyítéka a két egykori alapember, Ryan Shuck és Amir Derakh erős riffekkel megtámogatott, szintetizátoros punk-rock zenekara, a Julien-K budapesti fellépése. Döngő ipari pop-punk az A38 Hajón, kiegészülve az EZ Basic laza gitárpopjával.
  
  A neve: Julien K. A munkája: örömszerzés. - valahogy így kezdődik Paul Schrader klasszikus thrillerjének, az Amerikai dzsigolónak a beharangozója. Persze a hasonlóságok itt véget is érnek, hiszen a film Richard Gere által játszott főhőse leginkább középkorú politikusfeleségeknek nyújtotta kiemelt szolgáltatásait, amit azért az elektróba oltott zúzós punkrockot játszó Julien-K-ről a legkevésbé sem mondhatunk el.
  
  A zenekar eleinte ártatlan játéknak indult a sikerei csúcsán lévő Orgy oldalvizén, a kétezres évek elején. A két alaptag, Ryan Shuck és Amir Derakh egyre több számot írt, amik valahogy nem kaptak helyet az Orgy-életműben, ezért aztán 2003-ban létrehozták a Julien-K-t. Nem is igazán gondolták komolyan a dolgot, békésen zenélgettek az Orgy mellett, amíg 2007-ben az egyik demo, a Technical Difficulties fel be nem került Michael Bay blockbustere, a Transformers első részének kísérőzenéi közé. A keményen filterezett, de ütős gitárzúzda egy pillanat alatt óriási népszerűséget és ismertséget hozott az addig az Orgy árnyékában tengődő projektnek, amit csak növelt, hogy a két alapító tag - régi országos spanként erősen összedolgozott a Linkin Park énekes-dalszerzőjével, Chester Benningtonnal. Az együttműködés eredménye nem csak Bennington közreműködése volt néhány Julien-K számban, hanem az is, hogy a teljes zenekar, Dead By Sunrise néven elkészítette Bennigton első szólóanyagát.
  
  Közben, jó időzítéssel, 2009 márciusában megjelent az első Julien-K lemez is: a beszédes című Death to Analog album ügyesen lovagolta meg az Egyesült Államok azokban a hetekben zajló átállását a digitális műsorsugárzásra.
  
  A tematika végigvonul az egész Julien-K életművön: digitális és analóg hatások keveredése, jéghideg, elektronikus pulzálás örvénylik kőkemény, de vitális rockandroll-gitárzúzdával. Mindehhez egészséges mennyiségű erotika társul az első videoklip, a Kick the Bass például lazán xxx besorolást kapott, így aztán a mainstream tévéket messze elkerülve a Playboy honlapján volt a premierje.
  
  Annyi bizonyos, hogy a zenekar első budapesti koncertjén nagy valószínűséggel bebizonyítja, hogy a munkája tényleg örömszerzés, méghozzá a legmagasabb fokon.
  
  A zenekar tagjai:
  Ryan Shuck: ének, gitár
  Amir Derakh: gitár, billentyűsök, ének
  Anthony ´Fu´ Valcic: billentyűsök, programozás
  Elias Andra: dob
  
  A Szegedről indult, eredetileg kéttagú EZ Basic a kétezres évek elején alakult, és a Julien-K-hez hasonlóan sokáig amolyan szobazenekarként funkcionált. Aztán 2004-től megsokasodtak a koncertek, olyannyira, hogy a duó egyrészt Budapestre költözött, másrészt ki is kibővült. Az első lemezt, a Hocus Focust már trió-felállásban rögzítette, és 2007-2008 tájékán már az egyik legnépszerűbb indie-rock zenekarnak számított. Az EZ Basic eredeti módon ötvözi az újhullámot a britpoppal, némi elektronikával és posztpunkkal amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy több rádió (Radiocafé, MR2-Petőfi) is rongyosra játszotta számait.
  
  A zenekar tagjai:
  Szarvas Árpád: gitár, ének
  Pesztalics Dénes: basszusgitár, programozás
  Tóth András: dob



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 trollech    aetherius obscuritas    the devils blood    michelle rodriguez    subways    misery index    massive attack    underworld    la dispute    sárvári zita    lillian axe    tokaj    talentométer    firkin    devastating enemy    spread eagle    damnations day    fleshgod apocalypse    újságíró    dehumanized    harloch    ghost of shelter    nyers    deathstars    3d  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!