hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
film [filmzene]  2003. május 26. hétfő   10:34
nincsen hozzászólás

szerző: Dino
Matrix Reloaded OST
Warner Music

  Ami jó, azon nem kell változtatni. Valószínűleg ez lehetett a Mátrix trilógia zenei szerkesztőjének alapelve, amikor a második részhez kapcsolódó albumhoz válogatta az előadókat. Az első film soundtrackje ugyanis egy nagyszerű válogatás volt a keményebb rock jellegű zenei irányzatból, néhány elektronikus szerzeménnyel kísérve, és ez most sincs másként. Ráadásul az előadók nagy részének neve már régi ismerős az előző filmből: Marilyn Manson, Rob Zombie, Deftones, Rage Against The Machine.
  
  No de kezdjük inkább az elején. A napjainkban népszerű divatrockot játszó Linkin Park egy instrumentális számával nyit az album (feltéve, hogy egy effektekkel megtűzdelt számot még nevezhetünk instrumentálisnak :-)). Bár nem szeretem ezt az irányzatot, a szám kellemes meglepetés volt, talán épp az énekhang hiánya miatt. Ezt Marilyn Manson egy új száma követi az aktuális albumáról. Az előző lemezt még ő nyitotta, annak ellenére, hogy Rock Is Dead számát csak a filmvégi feliratok alatt hallhattuk. Elsőre kicsit lassabbnak tűnt, harmadik meghallgatása után viszont már a This Is The New Shit is a kedvencek közé került. Rob Zombie is régi ismerős, ő valószínűleg kifejezetten erre a lemezre hozta össze új szerzeményét, mely a Reload címet kapta (érdekes módon a film felirataiban Reloaded-ként tüntették fel). A szám energikus, telerakva érdekes effektekkel, bár egy kicsit talán más jellegű, mint a többi Rob Zombie szám.
  
  Az előző lemezen Rob D-ként feltüntetett Rob Dougan is visszatért, hogy Furious Angels címmel egy hasonló hangulatú számot adjon az új albumra. Őt a Deftones és a Team Sleep egy-egy lassabb száma követi (az utóbbi instrumentális), majd a P.O.D. kifejezetten a Matrix Reloadedhez írt Sleeping Awake című számát hallhatjuk. Ennek a stílusát folytatja a számomra ismeretlen Ünloco együttes Bruises című dala is. Aztán ismét egy visszatérő bandát köszönthetünk, annak ellenére, hogy ők időközben feloszlottak: a Rage Against The Machine egy közepes száma került a korongra, a Calm Like A Bomb. Két újabb instrumentális szerzeménnyel folytatódik a lemez: a klubokból és remixeiről ismert Paul Oakenfold és Fluke egy-egy dinamikus száma után az első korongot a Dave Matthews Band egyik számának (When The World Ends) hangulatban az előzőekhez jól passzoló remixe (Oakenfold munkája) zárja. A számok egy része amúgy nem is szerepel a filmben (a cselekményt kizárólag instrumentális és nagyzenekari dallamok festik alá), öt szám pedig a filmvégi feliratok alatt hallható.
  
  Az első filmhez kapcsolódóan két zenei CD került a boltokba. Az egyik a filmben felhasznált, illetve a film által inspirált dalokat tartalmazta, míg a film aláfestő zenéje került a másikra. Valószínűleg ez utóbbi nem fogyott annyira, ezért dönthettek úgy a kiadónál, hogy ezúttal egybe csomagolják a két lemezt. A második korongon hét szerzemény kapott helyet, melyek többsége igazából olyan, hogy a film nélkül nem hiszem, hogy sokan hallgatnák. A Don Davis szerezte főcímzene igazából nem jelent sokat, és ez a nagyzenekari hangzás folytatódik a második számban is (Trinity Dream), mely azonban a hozzá tartozó látvány a film első jelenete nélkül veszít jelentőségéből. Juno Reactor Teahouse című száma egy dobokra épített szerzemény, melyet három hasonlóan pergőbb szám követ, az egyik Rob Dougantől, a másik kettő pedig Don Davis és Juno Reactor együttműködéséből. A lemez zárása végül egy, az első két trackhez hasonló, de 17 és fél perces darab Don Davistől, melynek végighallgatásához nagy türelem kell.
  
  A második korongra azonban nem csak zene került. Akik rendelkeznek számítógéppel, néhány extrát is megtekinthetnek rajta, melyek különböző előzeteseket jelentenek. Egyrészt a Matrix: Reloaded trailere található meg rajta, aztán az Animatrix DVD előzetese (mindegyik kisfilmből egy rövid részlet), végül a filmhez kapcsolódó játék, az Enter the Matrix wekfilmje.
  
  Akiknek tetszett az első filmhez kapcsolódó soundtrack CD, azok valószínűleg ugyanúgy meg lesznek elégedve az újabbal is: egy jó összeállítást kapnak mai számokból. A második CD-t tekinthetjük inkább bónusznak, az valószínűleg úgyse fog sokat a CD játszókba kerülni, de mindenképpen praktikus megoldás, hogy együtt kapjuk a kettőt.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Mátrix honlap

Warner Music

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Áprilisban ismét mozikban a klasszikus Indiana Jones trilógia!
Carte Rouge - Vörös térkép
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi - Portraits of a Life
Új, hivatalos előzetest és plakátot kapott Hajdu Szabolcs új filmje, a Kálmán-nap
Utaztál okosba’? Akkor nézd meg premier előtt a Kék Pelikant!
Pasolini hét - Az Élet trilógiája a Art+ Cinema-ban
Monty Python klasszikusok ismét a mozikban!
A dohánypajta
Történelem, társadalom, cukiság – ezek lesznek a JUNO11 Distribution tavaszi filmjei
Egy hónap múlva kezdődik a 14. Frankofón Filmnapok
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 unleashed    pecsa    leaner    complette failure    carbonfools    the moon and the nightspirit    leander kills    napalm death    communic    milovice    apey&the pea    uma thurman    rabbits    rév zenekar    diamondeyes    sister sin    kettőnégy    twitching tongues    hol van ilyenkor a rendőrség?    manu chao    manökken proletarz    georgie henley    another way    hammer barlang    we came as romans  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!