hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2003. május 17. szombat   10:15
nincsen hozzászólás

szerző: Podravka
Kafka (ITA), Striking Distance (USA)
2003 április 13, Vörös Yuk

  Kafka

  Az idei év eddigi egyik sajátossága, hogy napokkal a magyarországi koncertek előtt egy-egy zenekar stúdióba vonul, lebetegszik, feloszlik, családi problémák jönnek közbe. A luxemburgi dEFDUMp esetében a dobos gondolta úgy, hogy most jött el az ideje a kiugrásnak. A tagokon kívül, ennek itthon is sokan örülhettek, ugyanis meglepően kevesen látogattak le ezen a csendes vasárnap délutánon a Vörös Yukba. Akik eljöttek, azok is nyugodtan ácsorogtak itókájukkal a kezükben, a most igen tágasnak tűnő koncertteremben.
  
  Nagy nehezen kezdett bele az esti programba a genovai illetőségű Kafka, amely már 1996 óta tevékenykedik. A csapat neve nem ismeretlen, sőt jól csengő, hiszen az Animal Liberation Front, vagy éppen a Food not Bombs” mozgalom egyik lelkes támogatója. (Food not Bombs: ingyenes ételosztást szervező öntevékeny csoport, amely így próbálja felhívni a figyelmet napjaink szociális igazságtalanságára; Magyarországon a foodnotbombs@freemail.hu címen lehet bővebben érdeklődni). Tavaly jelent meg közös lemeze a hazánkban is nagy sikerrel koncertező Endstanddal, idén pedig a dEFDUMp-pal készítettek split albumot, amely növelte(hette) volna ennek az estnek az aktualitását.
  A szövegek önértékelésre, a hallgató magába szállására” sarkallja. Természetesen sokszor kerülnek előtérbe az állatok jogai, és az emberi felelőtlenség (Paghi Morte, Whichever Way You Want It).
  A koncerten a csendes, nyugodt hangulat ellenére a tapasztalt ötös dinamikus produkciót produkál. Az énekes Alessandro abszolút beleéléssel darálta a szöveget a mikrofonba, a többiek is próbálták tartani a tempót a frontemberrel, ami úgy gondolom elég jól sikerült, és a közönség felől érkező taps is csak megerősítése volt ennek az előadásnak. Egyébként a Kafka tagságáról, nemcsak koncertezés terén mondhatjuk el, hogy remek, hanem önzetlenségéről is. Ugyanis az est másik csapatának a Striking Distance-nek meggyűlt a baja a technikával. Előbb a pergő szakadt be, majd a gitár szállt el”, aminek a pótlásában az olasz zenekar segédkezett.

  Striking Distance

  Akkor hát, Striking Distance. DC HardCore. Sok helyen azt írják, hogy többek között ennek a zenekarnak van szerepe abban, hogy valami újból megindult a Washington környéki színtéren. A nagy előd, a Minor Threat-et példaképnek tekintő csapat, hozza az átlagosan másfél perces hardcore-punk számokat, hozzátéve a maga kis arcba mászó, és mosh részeivel, ami az élő produkciókban Dave Byrd énekesnek köszönhetőn teljes mértékben nyilvánvalóvá is válik. A rövid üzenetek a rendszer sebezhetőségét, a szociális és politikai hibákat veszi célkeresztbe, megspékelve néhány pozitív üzenettel és megoldási módozattal. A négytagú formáció: >Aaron Barth (basszus), Dave Byrd (ének), Eddie Diaz (dob) és Mike Stankovich (gitár), eddig két 7”-est (Vicious, March To Your Grave) és két LP-t (The Fuse Is Lit és The Bleeding Starss Here) adott ki.
  A pesti koncerten viszont sajnos nem jött le az a sok pozitív dolog, amivel a washingtoni srácokat jellemezték. Valahogy nem találták meg a ritmust, és az énekes is azzal volt elfoglalva, hogy mit keres a színpad előtt egy korlát, ahelyett, hogy mihamarabb kijött volna a tánctérre, mint ahogy ezt később meg is tette. Na, ekkor elkezdett karatézni, ami kicsit visszahozta a reményt egy jó koncertre, de természetesen a sokak által ismert Minor Threat Filter című számának feldolgozásánál jelentett beteget a gitár, így a közös éneklés, és a pillanatnyi beindulás, azonnal abbamaradt.
  
  A Kafka minden elismerést megérdemel, míg a Sriking Distance, akik bevallásuk szerint nem is gondolták volna, hogy errefelé ismerik a hardcore-t, kissé szerencsétlen előadást mutattak be.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Food not Bombs

 programajánló: 
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
 kiemelt 
Palaye Royale a Barba Negrában!
  
2024

Rockmaraton 2024
Vonósnégyesre átdolgozott heavy metal himnuszokkal érkezik Anneke van Giersbergen
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 therion    eat pray love    ko ko mo    roots of death    foundation    alvin és a mókusok    arcturus    maxxwel    Őrült    gyilkos természet    gm49    hooligans    spi    raven    crow 7    3 inches of blood    poisonblack    halycon way    proghma-c    barbears    john malkovich    rise against cover    sinister    óriásgonzó    eejit midget  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!