hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
előzetes [party]  2011. január 26. szerda   04:42
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Time Out Budapest bemutatja: Welcome to the Jungle: Bong-Ra (NL) Enduser (US) Mesterházy
2011. január 28., péntek 23h, A38 Hajó – Petőfi híd budai hídfő

  Belépő elővételben: 1000 Ft., koncert napján: 1500 Ft.
  
  Egy igazi világsztár érkezik a Hajóra: Bong-Ra, aki a BBC rádió híres Peel Session műsorától Amerikán és Japánon át a Glastonbury fesztiválig mindent megjárt kiváló breakbeat, crunk, hardcore sítlusú elektronikus zenéjének köszönhetően, míg Enduser azért tér vissza, mert egyszer már elkápráztatta a Hajót, ahogyan Mesterházy mesterünk is.
  
  Bong-Ra (NL)
  
  Bong-Ra, Jason Köhnen elekronikus zenei alteregója 1996-ban kelt életre. Korábban metál zenekarokban volt hallható basszusgitárosként és dobosként; zenei stílusok tömkelegében mozog otthonosan. A holland születésű tehetség dj-ként indította új, elektronikus arculatú karrierjét, de hamar áttért saját zenék írására. Első albuma 1998-ban jelent meg, ´New Millenium Dreadz´ néven, a Djax Records gondozásában. Ezt számos megjelenés követte a későbbiekben. 2001-ben megalapította első saját kiadóját, a Clash Records-ot, hardcore-jungle darabok kiadása céljából. Ugyanebben az évben, meghívást kapott a BBC rádió híres Peel Session műsorába, amelyet karrierje egyik legfontosabb állomásaként tart számon. Az ott rögzített produkcióját a brit Deathsucker Records adta ki.
  
  2001 és 2004 között a ´Breakcore a Go-Go!´ nevű partisorozatot futtatta FFF-fel közösen, ami az első rendszeres breakcore rendezvénysorozat volt Európában. Közben 2003-ban megjelent második teljes albuma a ´Bikini Bandits, Kill! Kill! Kill!´ amelyből DVD is készült, az amerikai Gyromart filmes társaság vizuális közreműködésével. A DVD zenei aláfestését a ´666MPH´ című szám adta, a hozzá készült videóklipet pedig az MTV is sugározta. Sőt, a ´Bikini Bandits´ audiovizuális projekt kiállításra került a Modern Művészeti Múzeumban, Arnhemben, Hollandiában. Mindeközben Bong-Ra megjárja Hollandia legnagyobb fesztiváljait, mint a Lowlands, a Metropolis, vagy az Eurosonic.
  
  2004-ben megalakul második kiadója, a Kriss Records, amely
  rendhagyó break darabokra fókuszál, főleg metál és breakbeat elemek vegyítésével. 2006-ban többek között Venetion Snares ´Rossz Csillagzat Alatt Született´ című albumához készít egy különleges, 4 track-es remix kislemezt, ugyanakkor életre kelti a The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble-t, amely a Planet-Mu kiadó gondozásába kerül, és Bong-Ra fő mellékprojektje lesz, a számos, más irányba ágazó, kíserletező szellemű formációi mellett.
  Karrierje során végigturnézta a fél világot, Amerikátol Japánig, egy angliai és két európai körutat is tett, megfordult a híres Glastonbury fesztiválon, és játszott az angol Bang Face Weekender-en 2008-ban, amely egy különösen legendás line up-ot vonultatott fel abban az évben. Személye egy borzasztóan sokoldalú, kísérletező, fantáziat sohasem nélkülöző fura teremtményt takar, akinek soha nem esik nehezére fricskákat osztogatni az -akár extrém zenéhez nagyon is jól hozzászokott- emberek orrára.
  
  Enduser (USA)
  
  Az ohiói születésű, jelenleg Washingtonban élő Lynn Standafer, azaz Enduser boldogult ifjúkorának két meghatározó élményét, a hardcore hihopot és a korai jungle ritmusokat gyúrogatja össze egyetlen letaglózó erejű eleggyé. KRS-One, a Skinny Puppy és Photek zabigyereke, ahogy magáról mondja, a kortárs breakcore-színtér egyik legkérlelhetetlenebb ritmusharcosa kőkemény r´n´b- és jungle-alapokra pakol éteri énekhangokat és hosszan elnyúló szintiszőnyegeket. Enduser jelenleg a kortárs zene egyik legnagyobb, de mindenképp leginkább kísérletező kedvű basszusgitárosával, Bill Laswell-lel készít közös albumot, a stúdiózás és a megjelenés közötti rövidke időt európai turnézással töltve.
  
  A kétezres évek eleje óta aktív Enduser lemezei elsősorban saját labeljénél, a sokatmondó nevű Sonicterrornál jelennek meg, miközben leigazolt a kísérleti elektronika egyik legsokoldalúbb kiadójához, a berlini Ad Noiseamhoz.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Bon-Ra

Enduser

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Megint Budapesten koncertezik Sting
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 defeated sanity    transformers 3 f    amber heard    ihm    hopes die last    jazzékiel    nova rock    the puzzle    wacken metal battle    irie maffia    merlin    beneath    werk akadémia    heaven shall burn    nick mccarthy    gróf balázs    anasztaszija makarenko    alice in change    megan fox    virrasztók    teurgia    dew-scented    dreamrites    tesco disco    yellow spots  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!