hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
előadók   2010. január 12. kedd   09:12
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Solid


  A Solid zenekar 2003-ban jött létre a Csótányok zenekar utódaként.
  
  Tagok:
  
  Budai Gábor - ének, szájdob
  Krenovits Róbert - dob
  Mérő Balázs - basszusgitár
  Nagy Gábor - gitár, vokál
  
  A kezdetek:
  A Csótányok zenekar 1995. szeptemberében alakult Dunaújvárosban. 1996-tól 1998-ig rendszeresen részt vettünk a Fejér Megyei Diáknapok rendezvénysorozaton, ahol kategóriánkban minden évben arany minősítést szereztünk. Számos tehetségkutatón felléptünk, melyek közül néhányat érdemes megemlíteni: 1997-ben a XI. Ugodi Tehetségkutató Fesztiválon nagy sikert aratva megnyertük a legjobb színpadi produkciónak, a legjobb dobosnak és a legjobb előadóművésznek járó díjat, a Peron Music Alapítvány különdíját, valamint az első helyezést. Az 1999 októberében megrendezett Keleti Ász Tehetségkutató Rockfesztiválon ötödik helyezést értünk el, s emellett gitárosunkat választották a fesztivál legjobb gitárosának. 2000 februárjában részt vettünk a III. Rolling Rock Tehetségkutató Fesztiválon, ahol a szintén ötödik hely mellett a legjobb basszusgitárosnak járó díjat is elhoztunk.
  
  Koncertek:
  Sok fellépésünk volt különböző zenekarokkal közösen (pl.: Mex, Sutterek, Warpigs, Superbutt, Neck Sprain, Cadaveres De Tortugas, MZ/X, stb.) és turnéztunk a Junkies előzenekaraként is. Rendszeresen jelen vagyunk a nagyobb nyári fesztiválokon is. 1999-ben és 2000-ben felléptünk a mezőtúri Wanted Fesztiválon, valamint 1997-ben, 2000-ben, 2001-ben a Pepsi Sziget Fesztiválon (Banán színpad, Wanted színpad). A 2000-es év nyarán részt vettünk a Dunakilitiben minden évben megrendezett motoros fesztiválon, 2001-ben és 2002-ben pedig sikerült eljutnunk a tokaji Hegyalja Fesztiválra is, továbbá felléptünk a 2001-ben Kismaroson megrendezésre kerülő EFOTT rendezvényén, és a 2002 nyarán életre hívott ZED! Fesztiválon.
  
  2001/2002 telén került sor az első önálló - 10 állomásos - országos turnénkra, ahol előzenekarként az egri Moms Favourite kísért el minket. A turnét a DUFFS Skateboarding Company magyarországi képviselete támogatta.
  
  Diszkográfia:
  A megalakulásunk utáni pár évben két demo kazettát és egy kislemezt készítettünk Egyenesen át címmel (Pont Mi Stúdió, Magyar Rádió 8-as Stúdió, Pont Mi Stúdió). Majd a zenekar első albumának felvételei a szolnoki Denevér Stúdióban folytak 2000 májusában. Ezután az első Csótányok nagylemez 2000 augusztusában jelent meg Valós illúzió címmel - szerzői kiadásban - majd 2001 májusában Kémeri Péter (ex-Tankcsapda menedzser) közreműködésével szerződést kötöttünk a Hungaroton kiadóval, s így első lemezünk Hungaroton kiadványként kerülhetett a boltok polcaira 2001 nyarán.
  
  Videoklip:
  A zenekar eddig két klippel büszkélkedhet. Első videoklippünk a második demo Sámántánc című dalára készült 1998 tavaszán, amit a különböző tévéállomások mellett a VIVA+ csatorna is játszott. Időközben egy dunaújvárosi amatőr filmtársulat, a Cruel World Team felkérésére szerepeltünk a 2001 tavaszán bemutatott Sohasevolt Glória című magyar játékfilmben. Az alkotásban filmzeneként felhasznált A média pokla című dalra egy filmzene klipet is forgattunk, mely szintén sugárzásra került a különböző tévécsatornák zenei műsoraiban. Azóta készült egy újabb film - mely 2003 elején került bemutatásra - Einstein Mega Shotgun címmel. Zenekarunk készítette el a hozzá tartozó azonos című főcímdalt, melyre terveink ismét készül majd egy filmzene klip.
  
  Tervek és jövő:
  A 2002-es évet főként a következő lemez anyagának megírásával töltöttük. 2003-ban fog megjelenni új nagylemezünk, mely nem a Hungaroton, hanem egy másik hazai kiadó gondozásában kerül kiadásra. A zenekar lemeze már nem Csótányok név alatt fog megjelenni, hanem egy új produkció keretében, melynek neve SOLÏD. A névváltást arculat és zenei váltás is kíséri, mellyel a zenekar a produkció minőségét szándékozik növelni és egy szélesebb tömeget kívánunk megszólítani zenénkkel. Zenénk eddig is bővelkedett extrém gitártémákban, nem véletlenül illetett bennünket korábban több újság is a magyar R.A.T.M. jelzővel, azonban a jövőben elektronikus zenékből vett elemekkel is szeretnénk kísérletezni.
  2003 tavaszán és ősszel is sor kerül SOLÏD turnéra, nyáron pedig már az új néven láthat bennünket a közönség a nagyobb hazai fesztiválokon.


Kulcsszavak:
  Solid 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

weboldal

 kapcsolódó cikkek: 

Sötét hangulatú imidzs-klippel jelentkezett a Solidity

Megjelent a budapesti progresszív thrash/death/power metal vonalas Solidity új EP-je

Az első klipek az akusztikus Solidmen albumról

Utazós videót forgatott a Solidmen

Új albummal jelentkezik a Solidmen
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Bemutatkozik a HCKRY (Hickory) zenekar
Animációs klipet készített a Red One House
Mínuszegy
CORVILLE
Skulld
Dawnstar
Vogon Ultramarines
Gutting Revue
The Immigrants
Art of Haven
Piglet´s Suicide
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 fields of the nephilim    nightland    sabaton    this gift is a curse    bermuda rock band    death    annihilator    oceanhoarse    raunchy    csak szexre kellesz    agnostic front    joseph gordon-levitt    the sherlocks    mark jansen    gabriela cedillo    tony blair    ub40    rob zombie    minority sound    the chariot    féktelen harag    pet the preacher    közért noise    máté bence    panic radio  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!