hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
előzetes [fesztivál]  2010. november 25. csütörtök   16:19
nincsen hozzászólás

szerző: morzsa
II. Full of Anger Death/Black Metal Fesztivál
2010. november 26. (péntek), Debrecen, Kaptár Music Club Kapunyitás: 17:30, kezdés: 18:00

  Az idő könyörtelenül rohan, így szinte egy szempillantás alatt el is érkeztünk az év elején beígért koncertsorozat utolsó felvonásához, melyet tavasszal és nyáron is felvezetett egy-egy speciális klubbuli. Az első (Full Of Anger 1,5 néven) áprilisban zajlott le, a második (Full Of Anger Summer Special néven) júniusban került megrendezésre, nemsokára pedig a folyamat betetőzése következik a II. Full Of Anger Death/Black Metal Fesztivál képében, mely november 26-án Debrecenben, a Kaptár Music Clubban valósul meg. Az igazán impozáns és a Death/Black műfajok rajongóit várhatóan kielégítő program résztvevői a következők lesznek fellépési sorrendben: Kill With Hate, Keeper Of Dreams, Mörbid Carnage, Nadir, Angerseed, Bornholm, Teurgia.
  
  A budapesti illetőségű Kill With Hate kezdi majd a szónikus zúzást, és habár lehet, hogy elsőre nem cseng ismerősen a zenekar neve, a magyar undergroundban járatos egyének egyből felkapják a fejüket, ha megtudják, hogy a frontember Cathar korábban a Sin Of Kainban edzette a hangszálait, valamint a zenekarban több ismertebb underground zenész mellett Olt Ákos (ex-Archaic) is megtalálható. A zenekar mostanában intenzíven koncertezik és igazán betonkemény, elsöprő jellegű komplex Death Metal zenéjüket az utóbbi időben több világhírű banda előtt is megcsillogtathatták. Az utánuk következő versenyző sem nyeretlen kétéves már, de nem is a veteránok táborát gyarapítja.
  
  A kecskeméti Keeper Of Dreams az utóbbi másfél évben rohamos léptekkel halad előre az ismertté válás rögös útján. A sok kisebb és nagyobb koncert mellett az ex-Judas Priest frontember Ripperrel közös koncertélmény sok olyan ember figyelmét is felkeltette, akik alapból talán idegenkednek a komplex és technikás Death Metaltól. A banda, csakúgy mint a Kill With Hate, biztosan sokat játszik majd nemrégen megjelent bemutatkozó lemezéről.
  
  Az ezután következő banda neve is új még, de a tagok zenei múltjával oldalakat meg lehetne tölteni, hiszen a Black Metal körökben igen jól ismert Ahriman és Fagyhamu tagok (köztük Lédeczy Lambert, aki gyakorlatilag talán kis országunk legrégebb óta aktív Black Metal ikonja) gyűltek össze egy igazi időutazásra. Mörbid Carnage nevezetű új zenekarukban igazi 80-as évek beli dinamikus és kompromisszummentes thrash metal muzsikát játszanak annak minden szépségével együtt. Hogy nem eredménytelenül, azt a nemrégiben megkötött Pulverised kiadós szerződés és gyümölcse, a zenekar első lemeze is bizonyítja, mely mindenhol elsimerő kritikákat kapott ahová csak eljutott. Szóval lehet előszedni a felvarókkal ékesített régi farmermellényeket és a magasszárű edzőcipőt, old-school thrashereknek csalódás kizárva!
  
  Az emokiller brigád után a budapesti Nadir zenekar fogja a tőlük megszokott magas fordulatszámú nívón keresztül bemutatni legújabb lemezük anyagát, pár régebbi klasszikussal tarkítva. Magyarország egyik legdinamikusabb koncertzenekaráról talán nem is érdemes túl sokat beszélni, őket inkább látni kell! Szóval aki szeretné érezni, hogy milyen lehet az, ha egy úthenger átmegy az ember fején, az ne hagyja ki a programjukat.
  
  Ezen kellemes arcletépő program után következik a házigazda Angerseed zenekar. Mint házigazdák, igyekszenek egy megújult programmal készülni a bulira, a tavasszal megjelent The First Seeds... CD régebbi, de némileg átformált számain kívül új dalokat és meglepetés feldolgozásokat is elő fognak vezetni. Az utóbbi időben nagyon jó hangulatú koncerteken sikerült részt venniük, így felfokozott állapotban várják ezt a fellépést. Bíznak benne, hogy hasonlóan jól sül el, mint tavaly és nem okoznak csalódást senkinek.
  
  A Fesztivál visszatérő zenekara, a Bornholm következik a sorban Budapestről. Mivel már sokszor jártak nálunk, ezért talán ecsetelni sem kell sokat, hogy igencsak közkedveltek városunkban, és a Black Metal hívei minden bizonnyal ismét keblükre ölelik újra a banda északi jellegű programját.
  
  A Fesztivál záróakkordját is érdemes lesz megvárni, hiszen akárcsak a Kill With Hate és a Mörbid Carnage, úgy a Teurgia sem járt még Debrecenben, pedig a Black Metal kedvelői előtt már régóta nem számítanak ismeretlen névnek. Debütáló lemezük már régebben megjelent, de ennek anyagát élőben még nem volt lehetőségük bemutatni a cívisvárosban. A Bornholmhoz hasonlóan északi és pogány hatásokkal operáló csapat sodró programja méltó lezárása lesz a Fesztiválnak, melyen remélhetőleg minél többen tiszeteletüket teszik majd ezen a minden bizonnyal hideg és sötét novemberi estén.
  
  Jegyár elővételben: 1200 HUF, a helyszínen 1500 HUF
  Jegyek elővételben a Rock-Ness Hanglemezboltban kaphatóak (Debrecen, Vár u. 10/c. alagsor)
  
  Az első 100 elővételes jegyvásárló ajándék CD-t választhat (többek között magyar és külföldi Death/Black/Thrash CD-k, valamint promóciós CD-k példányai közül lehet választani)! Ez az ajánlat az Internetes rendelésekre nem vonatkozik.



Kulcsszavak:
  kill with hate     keeper of dreams     mörbid carnage     nadir     angerseed     bornholm     teurgia 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Angerseed zenekar

 kapcsolódó előadók: 

Angerseed

 kapcsolódó cikkek: 

Angerseed: őszi pörgés, Full Of Anger fesztivál

Norwegian Invasion- a Keep of Kalessin, a Dødheimsgard, a Cadaver és a Bornholm az A38-on

Angerseed - nyári bulik 2022

Angerseed: ezek a 2022-es nyári bulik

Angerseed hírek és koncertek
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Megint Budapesten koncertezik Sting
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 kapcsolódó fotók: 

Kill With Hate - 2010. június 15. Dürer Kert
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
  a kutya vacsorÁja     christian epidemic    ozzy    brutally deceased    kettőnégy    hawthorne heights    fifa    wrong side of the wall    remorse    keresztes ildikó    barbears    deák bill gyula    twenty-eight ways to bleed    the clash    kate hudson    fishing on orfű    the orange strips    paul gilbert    stian westerhus    concrete    zzz    the slot    blended brew    twilight force    három kismalac  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!