hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
előzetes [fesztivál]  2010. július 13. kedd   10:46
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
LB 27 Reggae Camp „Roots and Culture” - 5 nap Jamaica
2010. július 27-31. Monorierdő Camping

  A Reggae Camp nem csak egy fesztivál a sok közül, ahol néhány napon keresztül zenekarok játszanak a bulizó közönségnek, a Reggae Camp valami más. Pozitív energiák és érzések nagy találkozása, feltöltődés, tisztelet és béke. Mindez a reggae éltető ütemeire! 5 nap Jamaica! Magyarország legnagyobb reggae ünnepe! ahogy mondani szoktuk azoknak, akik még nem jártak nálunk. Akik már igen, azoknak csak egyszerűen Camp! És ebben minden benne van
  
  A Reggae Camp kulturális küldetése az autentikus jamaicai zenékkel (rocksteady, lovers rock, ska, early roots, modern roots, dub, dancehall) és ezek modern változataival foglalkozó zenekarok, sound systemek meghívása, a reggae zene történetének megismertetése, a rastafarianizmus gondolatiságának bemutatása.
  
  Ezen belül fontos feladatunk:- a feltörekvő hazai zenekaroknak, előadóknak lehetőséget biztosítani,
  - a hazai reggae szakma és a massive erejének megmutatása,
  - európai zenekarok meghívásával a reggae hatását vizsgálandó más népek és kultúrák szűrőjén keresztül,
  - autentikus jamaicai előadók meghívása, hogy első kézből merítsünk a jóból,
  - reggae zenéből áradó pozitív életigenlő életmód és gondolkodás magunkba szippantása,
  - a jamaicai zenét és életformát kedvelő massive évenkénti nagy találkozása, eszmecsere és bulizás! Koncertek és party-k a lehető legjobb technikai színvonalon és kulturált körülmények közt.
  Nagyon büszkék vagyunk a hazai reggae és ska zenekarokra, mert 10 év alatt olyan erőt és minőséget képviselünk, amivel egy 5 napos fesztivált magas színvonalon meg lehet rendezni!
  
  Büszkék vagyunk arra is, hogy a világ számtalan pontjáról érkeztek és érkeznek hozzánk fellépők:
  Ras Ites (Jamaica-Anglia), Sixth Revelation (Jamaica), Jah Kontwol (Guadeloupe szigetek), Energy Crew (Francia Guyane), Afro Magic Band (Szenegál-Hungary), El Condorsito (Chile), Sly Asher&The Rooters (Franciaország), Tribuman Project (Franciaország), Bass Runner (Ausztria), House of Riddim (Ausztria), Love International Sound System (Hollandia), Rubbadum Sound System (Németország), Selecta Shepper (Németország), Polemic (Szlovákia), Vavamuffin (Lengyelország), Duberman (Lengyelország), Karavana (Szlovákia), Captain Morgan Sound System (Szlovákia), Trenchtown Rockers (Szerbia-Montenegro), BRO (Szlovénia), Marlene Johnson (Németország), Natty King (Jamaica), Dubians (Franciaország), Mandingo Warrior (Gambia), Mistyc MC (Gambia), Jafa Maffia Sound (Újzéland) Illetve kimondhatatlan büszkeség és öröm, hogy 2007-től minden évben sikerül meghívnunk valakit a legnagyobb jamaicai előadók közül!
  King Yellowman 2007, Michael Rose 2008, Don Carlos 2009.
  Az LB27 Reggae Camp 2009-től a Europian Reggae Contest rendezvény együttműködő tagja, ami a legnagyobb európai reggae fesztiválok tehetségkutató összefogása. Egy rendszer, melynek keretében a műfajra jellemző összefogás (UNITY) európai szinten is működik
  
  A Europian Reggae Contest jegyében sikerült idén elérnünk, hogy Magyarország Európa reggae térképén önálló térségként szerepeljen a versenyen. A 13 hazai jelentkező zenekarból a legjobb három július 8-án méri össze erejét a budapesti Kobuci kertben. A legjobb zenekar számos külföldi fesztiválmeghívást, többek között a legnagyobb, Rototom Reggae Sunsplash-en való fellépést, megmérettetést és akár a Contest európai győzelmét is jelentheti!
  
  Everton Blender, Lutan Fyah és perfect a 2010-ben!!!
  
  Szervezői munkálataink látványos sikerrel zárultak, ezt bizonyítja, hogy idén három fantasztikus, élvonalbeli jamaicai előadót is meghívtunk a Camp-re! Nemzetközi kötelezettségeinknek eleget téve vendégül látjuk a tavalyi Europian Reggae Contest győztes Junior Tshakát is, tehát a Reggae Camp nemzetközi vonala minden eddiginél erősebbre sikeredett!!!
  
  De mivel nem szeretnénk mi is abba a hibába esni, hogy a fesztiválunk már csak a külföldiekről szól, szeretnénk kiemelni a szerdai Contest napunkat, ahol hat színvonalas hazai zenekar mérheti össze tudását immár tét nélkül, de a közönség nagy örömére!
  
  Több speciális produkció várható idén is a Camp-en, például a Help Jamaica rendezvényen debütált Budapest Riddim meets Another Day formáció, akiknek alkalmi műsorában a roots reggae legjelentősebb dalai szerepelnek. Évről évre kirobbanó formában és a Reggae Camp autentikus, jamaicai hangulatától feltüzelve lépnek fel a hazai reggae éllovasok, a PASO, a Riddim Colony és Copy Con!
  
  A fiatalabb és feltörekvő zenekarokra is igyekszünk odafigyelni a Camp-től Camp-ig tartó reggae évben. Egy év alatt sok minden változott a műfaj berkeiben és minden változás új és talán állandó eredménnyel zárul, egyre jobb és jobb bandák, formációk alakulnak!
  
  A házigazda Ladánybene 27 aki idén 25-ik jubileumát éli itt a Camp-en, néhány órával a tényleges születésnapja előtti szombat esti koncertjén egy fiatal billentyűssel, Kálmán Andrással frissülve ad egész évre pozitív energiát nyújtó élményt, ahol a zenészekben (akik egyébként a Camp szervezői) a fesztivál minden rezdülése és a fesztiválozó fiatalok személyes barátsága benne él. Ezek a Camp koncertek ezért varázslatosak mind a közönség, mind a Camp Massive számára!
  
  Az élő zenés megmozdulások előtt és után, a nap minden percében szól a reggae a lemezjátszókról, ahol a legnagyobb hazai sound systemek, szelektorok, dj-ék és mc-k veszik át a terepet az autentikus, jamaicai zenék jegyében!
  
  A Reggae Camp nagyszínpad programja:
  
  Selekta, Áfonya, DreadHead, Mouse, JahFar, BomBoLee, Menelik, Jamup!., The Bootz Bros, The Rootreaterz, Budapest Riddim Meets Another Day Feat. Céanne, Milli Chab, Doki, Vibekillaz Crew, Re-G, Zagastic, The Three Teadies, Di Equal, Riddim Colony, Junior Tshaka (Ch), Ocho Macho, Copy Con & Freedom Fighterz, Pannonia Allstars Ska Orchestra, Jr Brown&High Grade Band, Ladánybene 27, Kingston Cruisers, Perfect (Jam) Backed By Budapest Riddim, Everton Blender (Jam), Blendemic Band, Lutan Fyah(Jam), Backed By, High Grade Band, Jafa Maffia Sound, Puli Sound, Irie Maffia Sound System, Rasztaműhelyí
  
  A Sound System Sátorban szerdán 12 órától folyamatosan dübörög a reggae! A sound systemek, dj-k, mc-k váltják egymást a lemetjátszóknál. Csend kizárólag a nagyszínpad koncertjei alatt lesz. A következő művészekkel találkozhattok a Sound System Sátorban:
  Jafa Maffia Sound System , Selecta Áfonya, Dreadhead, Mouse, I.Ration (Irie-I), Veejay, Rastamás, Bomboleee, Menelik, Céanne, Szefi, Dose-Air T.B.Homelock, Chakabelus, Keko, Sebő, Lipi Brown, Darth Wada, Sound Sistaz, Afro Soul Sound System, Easy Sensi Sound, Puli Sound System, Jr.Brown, Milli Chab, Kemon, Vadkinder és még sokan mások!
  
  27. Kedd Sound System Day Warm Up!
  
  Reggae Camp Selekta All Starz
  
  LB Reggae Sound System (RasTamás, T.B.Homelock) meets Áfonya, DreadHead, Mouse, JahFar, Menelik, BomBoLeee és még sokan mások!
  Nyitónapunk a tavalyihoz hasonlóan (sátorhelyek kialakítása mellett) a Sound System Sátorban kezdődik, ahol a hazai sound system-ek, DJ-ék és MC-k sorakoznak fel, hogy bemelegítsék a közönséget 5 nap Jamaicára!
  
  28. Szerda Reggae Contest Day
  18:00 Jam Up!
  19:00 Vibekillaz Crew Feat. Andy Ras
  20:00 The Three Teadies
  21:00 Ocho Macho
  22:00 Jr Brown & High Grade Band
  23:00 Kingston Cruisers (The Winner Of Reggae Contest 2009)
  24:00 Jafa Maffia Sound System
  
  29. Csütörtök
  18:00 The Bootz Bros
  19:00 Re-G
  20:00 Di Equal
  21:30 Copy Con & Freedom Fighterz
  23:30 Perfect (Jam) Backed By Budapest Riddim
  01:00 Puli Sound
  
  30. Péntek
  18:00 The Rootreaterz
  19:00 Zagastic
  20:00 Riddim Colony
  21:30 Paso
  23:30 Everton Blender (Jam) & Blendemic Band
  01:00 Irie Maffia Sound System
  
  31. Szombat
  18:00 Budapest Riddim Meets Another Day
  Feat. Céanne, Doki, Milli Chab
  20:30 Junior Tshaka (Ch) & His Band
  22:00 Ladánybene 27
  24:00 Lutan Fyah (Jam) Backed By High Grade Band
  01:30 Rasztaműhely Sound System
  
  Egyéb programok:
  Camp Beach

  - A Reggae Camp területén kialakítunk egy Camp Beach szakaszt, ami a strandolás és vízközelség élményét kívánja megteremteni. A kisebb mobil medencékkel, napozóágyakkal, nyugágyakkal létrehozott szakaszon, a nappali sound system programok adnak zenei alapozást, a büfé közelsége pedig további élményeket tartogat.
  
  LB 27 Reggae Camp Fórum
  - programjában a reggae kialakulásával, gondolati hátterével foglalkozó beszélgetések, előadások, filmvetítések,
  
  Meneliks Yard
  - Rasztaegyetem címmel, a reggae eszmei hátterét adó rastafarianizmussal tudományosan foglalkozó előadássorozat, melynek előadója Szélinger Menelik Balázs aki ezen ismereteket oktatja a szegedi JATE hallgatóinak is.
  
  Reggae Camp Menedék
  - Az Emberség Erejével Alapítvány - MENEDÉK (emberi jogi játszóház és chill sátor), ahol teázni, vízipipázni, beszélgetni lehet, érdekes előadások zajlanak, de azt is szívesen látják, aki csak meg szeretne pihenni
  
  Csárli Bácsi Dühöngője
  - Válogatás videók Csárli archívumából, spontán zenei és baráti megnyilvánulások helyszíne, hajnalig tartó hepajkodások
  
  Reggae Mozi
  - éjszakánként videó kivetítőn riportokat, fantasztikus hangulatú reggae koncerteket,reggae filmeket és a Ladánybene 27 jamaikai útjairól készült felvételeket lehet megtekinteni.
  
  Focibajnokság
  melyre 5+1 fős csapatok jelentkezését várjuk 24-én 24:00-ig a portán! Füves-kispályás meccsek 2x20 percben! A meccsek 25-én pénteken és szombaton kerülnek lebonyolításra!
  
  Move Sátor Zöld Zóna
  Ifjú Humanista barátaink és az ELTE Környezettudományi Klub szervezésében működő információs-lazulós-játszó sarok, ahol a Move! CD is megtalálható lesz!
  Kirakódó vásár, hajrasztázás, tűzzsonglőrök, büfé, stb.
  
  Helyszín:
  A 2009-es Reggae Camp helyszíne Budapesttől 40 km-re, a 4-es főúton könnyen megközelíthető településen, Monorierdőn lesz.
  
  Megközelítés:
  Vonattal: a Nyugati Pályaudvarról, óránként induló személyvonattal,
  
  Autóval: a 4-es számú főúton, Monor után az első település Monorierdő, melynek szívében, a vasútállomásnál a Fürdő utcába balra befordulva kb. 1 km kell autózni, sétálni
  
  Szolgáltatások:
  - A reggae Camp területén a sátrazás ingyenes, de a terület alkalmas lakóautók elhelyezésére is.
  - A Camping előtt a Fürdő utcában hatalmas parkoló, terület áll a vendégek rendelkezésre,
  - a koncerthelyszínre telepített büfé folyamatosan biztosítja a gyors étel-ital ellátást, egy helyen non-stop kiszolgálással. 11-16 óráig Camp közért alap kajákkal
  - hetijegyes vendégeink részére lehetőség nyílik olcsó, kétfogásos menü megrendelésére!
  - Rossz idő esetén a rendezvény területén felállított Sound System Sátor ad menedéket,
  - Csárli bácsi dühöngője minden évben külön színfolt, idén is számíthatunk néhány csodára
  - A Camp portán telefon és laptop töltés igényelhető!
  
  Jegyárak:
  
  A jegyrendelés menetét elolvashatjátok a Camp oldalon:
  http://www.reggaecamp.com/hu/jegyek
  
  Hamarosan lehetővé tesszük, hogy Budapesten, személyesen is megvásárolható legyen a kedvezményes hetijegy!
  Jegyárak:
  
  Július 27. kedd 1.000 Ft
  Július 28. szerda 2000 Ft
  Július 29. csütörtök 3.500 Ft
  Július 30. péntek 3.900 Ft
  Július 31. szombat 3.900 Ft
  
  Kedvezményes hetijegy: 13.000 Ft (elővételben kapható július 13-ig)
  Hetijegy: 14.000 Ft (július 13. után és a helyszínen)



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

LB 27 Reggae Camp

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 charlie winston    mad caddies    sabaton    drünken bastards    tyr    safe house    oceano    talentométer    bridge to solace    ozirisz    meltdown    the prodigy    crimson shadows    tour 2012    vanessa hudgens    full of hell    the trousers    she wants revenge    wanderlust            hihetetlen utazás    sherlock holmes    steve-o    hungaroconnections    bonded by blood  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!