hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
magazin [fesztivál]  2010. április 6. kedd   17:22
nincsen hozzászólás

szerző: Toki
Roots Manuvától a Csíkig: négy nap Hegyalján
2010. július 14-18 - Tokaj-Rakamaz

  Mi vagyunk a Motörhead és rock n roll-t játszunk. a banda szerény koncertnyitó-mondata idén a Hegyalja Fesztiválon hangzik majd el. A visszatérő decibel-királyok mellé először hegyaljázók is érkeznek: a Roots Manuva a brit hip-hopban vált legalább annyira alappá, mint Lemmy Klimster csapata a metállá gyorsított rock n rollban. Budapest Bártól kezdve, a Csík Zenekaron át egészen a klasszikus Tankcsapdáig a hazaiak sem maradnak ki a július 14-től 18-ig tartó pörgésből. A jubileumi Hegyalja magasra tette a lécet és a tervek szerint idén még nagyszerűbb lesz a feszt, mint tavaly.
  
  Legenda-e vagy nem, nem tudjuk, de a madarak azt csicseregték, hogy Lemmy forszírozta a nyári fellépést a Hegy-en, azzal érvelve, hogy innia kell még abból a remek borból, ami Tokajban, a Hegyalja Fesztivál otthonában készül bízunk benne, hogy Magyarország-képük nem túl egyoldalú, hiszen a csapat itthon csak a Hegyalján szerepelt eddig is. A négy év után visszatérő banda várhatóan újabb tokaji sebességrekordot állít fel a rock n roll terén: friss Motörizer albumuk és a közel 35 éves szakmai tapasztalat jó alap a gyorsuláshoz.
  Roots Manuvát a londoni The Times a városi Anglia hangjának nevezte, olyan hangnak, ami a lepukkant utcák sarkaitól egészen a legnagyobb arénákig sodorja a hallgatót. Idény nyáron kiderül, hogy a Tisza-parton elég-e a tér a londoni hip-hop vezéregyéniségének, aki nem régen idézte fel, hogyan ragadta meg a soundsystemek világa: kisgyerek-korában lenyűgözték az egymásra pakolt, gyerekszemmel hatalmas hangfalakból áradó tiszta basszusok. A tíz éve alkotó Roots Manuva nevéhez olyan klasszikusok kötődnek, mint a Colossal Insight, vagy a Witness (1 Hope), de a Yellow Submarine-hez is jó érzékkel nyúlt.
  Jazzből nu-jazz lesz a Hegyalján: a Herbaliser fellépése igazi finomsággal kecsegtet. A gondosan összerakott alapokra Jake Wherry és Ollie Teeba londoni zenészek a klasszikus jazz legjobb pillanatait pakolják rá. Az eredmény igazi, új világokba ragadó zene, amihez nincs is jobb kiegészítő, mint egy tökéletes naplemente a Tisza felett. Az 1997-es Blow your headphones album a CD/MP3 gyűjtemények kötelező darabjává vált mára és a londoni duó 2008-as, Same as it never was albuma is hozza a szintet.
  De nem csak a londoniak jeleskednek majd a Hegyalján: a vidám és gyors zenék kedvelői igazi különlegességre bukkanhatnak Tokajban: a finn Disco Ensemble-t felületesen punk és indie rock között egyensúlyozó csapatnak könyvelhetnénk el, de inkább ne tegyük: a júliusi tokaji felhozatal egyik legvidámabb és legenergikusabb fellépőjéről beszélünk. Idei friss albumukat a Hegyaljára is hozzák, de a 2005-ös We might fall apart sláger a FIFA 08-ból is ismerős lehet.
  A német Blind Myself-ként emlegetett Illdisposed és a hazai, bár jelenleg Berlinben állomásozó Ektomorf is azt garantálják, hogy nem csupán a Motörhead teszi magasra a lécet a Hegy metál felhozatalában. A tapasztalatok szerint mindkét banda őrületes bulit csinál napszaktól függetlenül: mindegy nekik, hogy éjjel 1 vagy délután 4 a metálhívők Tokajra is követik őket. Ritkán látni olyan metálrajongó-közösséget, ami egy-egy Ektomorf koncertre gyűlik össze.
  
  Az itthoni muzsikusok számára már alap a Hegy júliusban: a Tokajban fesztiválozók közül Tankcsapda és a Quimby nem maradhatnak ki. Tankcsapda nélkül talán nem is lehet Hegyalja: Lukács Laci csapatának csoportképét a szervezőknek lassan be kéne szerkeszteniük a fesztivál logójába.
  Akik fülbemászó dallamokra vágynak, megkapják az adagjukat az idei tokaji nyárban: a Budapest Bár teljes létszámban vesz részt a Hegy-en, és Péterfy Bori is hozza szerelmes bandáját és új albumát. Ha a dallamok mellé talpalávaló is kell, akkor a nagyszerű Csík Zenekar koncertjét sem érdemes kihagyni hátha ismét Lovasi András is felbukkan a hegedűk között. Erre egyébként van esély, hiszen a Kiscsillag és a Kispál és a Borz is emeli a nyári zenei találka színvonalát.
  A Hegyaljások idén nyáron a blues rajongóknak készültek meglepetéssel: ha a Herbaliser a zene a Tisza feletti naplementéhez, akkor a Tátrai Band az, amitől tökéletes lesz a folyóparti nyári éjszaka, amihez a kitűnő tokaji bor dukál. A hazai zene legendás muzsikusai nem véletlenül választották egyetlen nyári fellépésük helyszínéül a Hegyalja Fesztivált.


Kulcsszavak:
  hegyalja      motörhead      disco ensemble      herbaliser      illdisposed 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Hegyalja fesztivál

 kapcsolódó cikkek: 

A Motörhead gitárosa is ott lesz az idei TÁBOR Fesztiválon

A Motörhead sztárja és a skót kalózmetálosok is Alsóörsre jönnek!

Itt egy kiadatlan dal a Motörhead-től: Bullet In Your Brain

Hallgasd meg a Motörhead egy eddig kiadatlan élő felvételét

A templomban is Motörhead szól
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
A BFZ 2024–25-ös évada
Kétszázadik mesterkurzusát tartja meg szombaton a Fesztivál Akadémia Budapest
Rómában és Amszterdamban lép fel Kelemen Barnabás a világ legpatinásabb zenei intézményeiben
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 jackass 3d    facebook    gorezone    ryan gosling    von hertzen brothers        kritikát    dawn of destiny    varg vikernes    malevolence    unexpect    a félszemű    david guetta    fueled by fire    zsikla mónika    mr. papagiorgio    julio iglesias    black tusk    rowan atkinson    lokotka gábor    hypnos    mtv    slytract    first memories    black spiders  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!