hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
előzetes [fesztivál]  2010. február 16. kedd   15:56
nincsen hozzászólás

szerző: VilágVeleje.Hu
X. Backpackers’ Spring Festival
2010. március 12-13-14., Budapest, Gödör Klub

  1. nap

  Kelet-Nyugat, Magna Cum Laude, Bëlga lemezbemutató koncert, Barabás Lőrinc Eklektric, Zagar, Korai Öröm 2010 lemezbemutató koncert, The Carbonfools, ColorStar, Marlboro Man, Apokalipszis itt és most Müller Péter Sziámi és az Első Osztályú Vidéki Srácok, Péterfy Bori & Love Band, Duende
  
  A tizedik Backpackers, az immáron hagyományosnak tekinthető tavaszi zeneáradat március közepén lesz a Gödör Klubban. Idén, a jubileum alkalmából tovább duzzasztották a szervezők a tavasz amúgy is legnagyobb budapesti könnyűzenei fesztiválját; természetesen most is szeretnék kellemesebbé tenni a külföldi és belföldi fiatalok, turisták, a hátizsákosok itt tartózkodását, ezért a budapesti ifjúsági szálláshelyek igazolt szállóvendégei 5 Ft-os, jelképes árú jeggyel látogathatják a koncerteket. A könnyűzenei programok nagyszínpadon zajlanak Európa egyik legkorszerűbb hang-és fénytechnikájával mindhárom napon. A fesztivál felvonultatja hazánk legismertebb, közkedvelt zenekarait, ráadásul a Korai Öröm és a Belga itt tartja lemezbemutató koncertjét.
  
  Az első napon, március 12-én, pénteken a fesztivált a Kelet-Nyugat indítja, dühös-romantikus dalokkal, meglepően fiatalos kiállással, néhol akusztikus, olykor torzított gitárokkal. Utánuk az elmúlt évek egyik nagy felfedezettje, a Magna Cum Laude mutatja meg, milyen is, amikor a gyulai fiúk a legjobb formájukat hozzák. Utolsó albumaik rendre szép számban fogytak, és nem volt olyan fesztivál, ahova ne hívták volna őket. A tízéves zenekar idén a tízéves fesztivál vendége, és a tombolás várhatóan most sem marad el.
  
  A rockosabb futamok után a Bëlga veszi át a stafétát egy bolondos lemezbemutatóval, ahol elsőként vásárolható meg az új album, önköltségi, 400 forintos áron. A Politikus címet viselő korong az elmúlt időszak megzenésített közéleti mondásait tartalmazza, de természetesen elhangzanak majd a jól ismert régebbi slágerek is.
  
  The dance must go on, a Bëlga után a színpadon Barabás Lőrinc, zenekarával, az Eklektic-kel. A jazzes-reagge-hip-hop muzsikát játszó fiatal tehetségek hamar belopták magukat a magyar zenerajongók szívébe. Koncertjeiknek nem csak itthon, de Párizsban, Londonban is nagy sikere volt. Decemberben megjelent új lemezükről is hallhatunk dalokat, de nem marad el az improvizálós örömzenélés sem. A koncertek után DJ NINth táncoltat át a másnapba.

  2. nap

  Március 13-án, szombaton soha nem látott elektrozenei rangadóra kerül sor, a műfaj négy legnépszerűbb zenekara mozgatja át a közönséget. A koncertfolyamot a Zagar kezdi, a tinilányok bálványa, koncertje után úgy érezhetjük, máris a buli sűrűjében vagyunk!
  
  Rögtön követi őket a Korai Öröm, és azt a bizonyos, Vécsi Tibiéktől elvárható sámán-energiát most dupla dózisban kapjuk, hiszen nem megszokott Korai koncert, hanem lemezbemutató lesz! Az új albumon energikus, megújult elektronikus hangzással, de a dobosok szokásos elsöprő lendületével találkozhatunk, és itt kóstolhatók élőben először az új dalok.
  
  Utánuk kis lazítás, a The Carbonfoolson rázhatjuk a lábunkat, együtt pörgethetjük ujjunkat fejünk felett Zsazsával, vagy mosolyoghatunk Szénhülyén.
  
  A ColorStar ezúttal a legvadabb énjét nyújtja, semmi akusztik, semmi ücsörgés és finomkodás, a tőlük megszokott folyamatos tánc és képnézegetés lesz a program koncertjük másfél órájában. És akikben még ezek után is maradt szufla, azokról a Korais Banditos gondoskodik záróráig.

  3. nap

  A fesztivál zárónapját (március 14., vasárnap), már csak az igazán belevalók bírják ha résztvettek az első két napon is , de segítségükre lehet ebben egy igazán ütős kezdéssel a Marlboro Man! Minden koncertjük számos izgalmas meglepetést tartogat. Szokás szerint a szakma krémje képviselteti magát, és részt is vesznek a zenélésben, a ritkaságok kedvelőinek nagyon ajánlott a részvétel.
  
  Utánuk Apokalipszis itt és most címmel Müller Péter Sziámi és az Első Osztályú Vidéki Srácok következnek. Ezen a koncerten az egykori Sziámi zenekar legsikeresebb felállása támad fel. A repertoár a Sziámi zenekar 19911997 közötti korszakát öleli fel, és a legjobb, legismertebb lemezek (Testből testbe, Mr. Pornowsky, Olyan vagy stb.) dalai hallhatók ismét. Vendégük a már jól ismert Polgár Odett.
  
  A vidéki srácokat városi fiúk követik, Péterfy Borit kísérve. A Love Band decemberi lemezbemutatója után ismét a Gödörben, különösen ajánljuk mindazoknak, akik legutóbb nem jutottak be, és azoknak, akik újra át akarják élni azt az élményt. Szemeket lehunyva dúdolhatjuk bele valakinek a hajába
  
  A fesztivál utolsó koncertje a 2000-ben alakult Duende zenekaré lesz. A banda most jár pályája csúcsán: mindenhol ott vannak és nemrég megjelent új albumuk is! Izgalmas szövegeiket és fülbemászó dallamaikat úgy adják elő, hogy mindenki úgy érzi, csak neki játszanak. A háromnapos őrületet az SMs Café rezidens lemezlovasa, DJ Bence zárja.
  
  Napijegyek elővételben 2300 Ft-os áron válthatók a Gödör kávézójában, az SMs Café-ban (Bp. VII., Síp u. 4.), valamint rendelhetők a www.vilagveleje.hu oldalról. A koncertek napján a helyszínen 2600 Ft-ba kerülnek a belépők.


Kulcsszavak:
  kelet-nyugat     magna cum laude     bëlga lemezbemutató koncert     barabás lőrinc eklektric     zagar     korai Öröm     the carbonfools     colorstar     marlboro man     apokalipszis itt és most     müller péter sziámi     első osztályú vidéki srácok     péterfy bori     péterfy bori & love band     duende 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

VilágVeleje Produkció

Gödör Klub

 kapcsolódó helyszín: 

Gödör Klub - Budapest

 kapcsolódó előadók: 

The Carbonfools
Zagar
Korai Öröm
ColorStar

 kapcsolódó cikkek: 

Mező Misi: „Tiéd csak az marad, amit másoknak adsz”

”Neked mi a fontos?” - kérdezi a Magna Cum Laude

Nádas Péter, Tóth Krisztina, Romsics Ignác, Bereményi Géza, Péterfy Bori, Zoltán Gábor és az Alkalmáté a Margó Irodalmi Fesztiválon

Müller Péter Sziámi and Friends zenekar & vendégeik - Leonard Cohen est

colorStar - Across the Desert klip premier
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Válogatott zenei emlékek a Pink Floyd életművéből
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 my small community    moratorium    jégkorszak    cimbaliband    soulmirror    choice with no voice    cimbaliband    tornűr    vended    acuna    in extremo    együtt az ég alatt    preservation hall jazz band    letz zep    téglás zoli    russell crowe    liszt    azfeszt    dawncore    tim burton    subliminal merger    mocsok 1 kölykök    fields of the nephilim    obscura    billie joe armstrong  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!