hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2010. február 26. péntek   12:12
nincsen hozzászólás

szerző: Barna
Hypocrisy, Survivors Zero, Slytract
2010. február 18., Budapest, Diesel Club

  A svéd Hypocrisy már többször járt hazánkban, így Peter Tagtgren-ék ismerősként tértek vissza Budapestre az aktuális európai turnéjuk utolsó állomásaként. A death metalt játszó svéd zenekar előtt a melodikus death metalt játszó finn Survivors Zero és a hazai Slytract melegítette be a közönséget. Sajnos az eredetileg tervezett dán Hatesphere nem vett részt a turnén, főleg a dobosukat érintő tagcserére hivatkozva.
  
  A Slytract a Diesel klub gyülekező közönsége előtt kezdett neki a megfontolt mészárlásnak. A 2005-ben alakult 4 tagú zenekar 2008-ban adta ki debütalbumát Explanation: Unknown címmel, és erről a műről hangzottak el a brutális death/thrash nóták a rendelkezésükre álló fél órában. A Melegh Gábor B. énekes/gitáros által vezetett banda meggyőzően, bár érzésem szerint kissé enerváltan vezette elő a nótákat. Valahogy lemezen sokkal lehengerlőbbek, ütősebbek a szerzeményeik, itt élőben nem igazán jött át a letaglózó energia. Ebben a kissé statikus előadás mellett valószínűleg az elég tompa, erőtlen hangzás is közrejátszott, amely sajnos az egész este folyamán gyengélkedett. Tehát nem volt rossz a Slytract koncertje, de szerintem sokkal erőteljesebb előadásra lennének képesek.
  
  A finn Survivors Zero 2006-ban alakult, és a dallamos death metal stílust művelik. Egy 2008-as demó után tavaly jött ki a bemutatkozó nagylemezük CMXCIX címmel, tehát náluk is adott volt, hogy miről játszanak a műsoridejükben. A finn srácok sajnos még gyatrább hangzást kaptak, mint a Slytract, az első pillanatokban a tátogó énekes képe különösen mosolyra (vagy vérmérséklettől függően bosszankodásra) ingerlő volt. Az az igazság, hogy finn barátaink teljesen sablonos muzsikát játszanak, így ez a koncert a nagyon felejthető kategóriába tartozott. Jó hangzással talán még szakítottak volna az ezerszer hallott, fantáziatlan témák, de ilyen körülmények között elég minősíthetetlen volt a produkciójuk.
  
  A svéd Hypocrisy az este fő attrakciójaként végül egy korrekt, színvonalas előadással rukkolt elő. Nem véletlenül, ugyanis az 1990-ben alakult banda már elég nagy múltra tekinthet vissza, és a zenekart alkotó muzsikusok sem most csöppentek bele a zeneiparba. Peter Tagtgren művészúr szuggesztíven vezette elő a változatos számlistából táplálkozó, körülbelül 75 perces programot. Magas hangfekvésű hörgései és fogós gitártémái mellett a frontemberi teljesítményével sem volt probléma. Bár nem sokszor szólalt fel a számok között, akkor hatásos mondanivalóval szolgált, valamint gesztusaival tovább tüzelte az amúgy is jó hangulatban lévő közönséget. Mikael Hedlund basszer, az Immortal-ból ismert Horgh dobos, és Tomas Elofsson (Sanctification) turnégitáros is feszesen, magabiztosan játszott hangszerén, tehát zenei részről remek teljesítményeknek lehettünk tanúi. Ugyan a hangzás itt sem volt tökéletes, de sokat javult az előzenekarok megszólalásához képest. A hangulattal nem volt gond: ütemesen lengtek a hajak és lendültek az öklök a levegőbe az örökérvényű Hypocrisy nótákra. Az eljátszott számok okosan lettek összeválogatva, majd minden lemezt megidézték Peter-ék az este folyamán. A 2009-es A Taste Of Extreme Divinity-ről elhangzott a Valley Of The Damned, a Hang Him High és a Weed Out The Weak, a 2005-ös Virus-ról pedig a Warpath és a Let The Knife Do The Talking. A The Arrival-t a slágeres Eraser képviselte, az Into The Abyss albumot a Fire In The Sky, míg a Hypocrisy című lemezt a Fractured Millennium. A The Final Chapter-ről több nóta is megidézésre került az A Comig Race, az Adjusting The Sun és a ráadásban előadott The Final Chapter képében. Természetesen a Roswell 47 is a koncertprogram része volt, ezen nóta mellett még a Killing Art-ot is hallhattuk az Abducted lemezről. A korai éráról sem felejtkeztek el Peter-ék: a The Fourth Dimension-ről az Apocalypse/The Fourth Dimension számokból alkottak egy ízelítőt, míg a Penetralia és az Osculum Obscenum című korai albumokat a Pleasure Of Molestation/Osculum Obscenum/Penetralia dalokból alkotott vegyület idézte meg. A Hypocrisy egy minőségi, profi előadást nyújtott, amelyben azonban nem igazán éreztem a lelkesedést, az igazi, szívet-lelket beleadó átélést. Inkább egy kicsit rutin fellépés érzete volt a koncertnek, amely természetesen így is megállta a helyét.
  
  A koncertre ellátogató közönség összességében elégedetten távozhatott a Diesel klubból. Az előzenekarok kissé gyengébb produkcióit feledtette a Hypocrisy színvonalas, profi, bár kissé lelketlen fellépése. Ha nem is voltam maradéktalanul elégedett a koncertesttel, alapvetően egy élvezetes rendezvénynek lehettem tanúja.


Kulcsszavak:
  hypocrisy     survivors zero     slytract 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

A Hypocrisy myspace oldala

A Survivors Zero myspace oldala

 kapcsolódó cikkek: 

Új kislemezzel jelentkezett a megújult Slytract

Helyszínváltozás - Hypocrisy, SepticFlesh, The Agonist, Horizon Ignited

Hypocrisy, SepticFlesh az Analogban

Slytract: koncertklip a thrash/death metalos zenekartól

Slytract: 7 év után lemezzel tért vissza a miskolci csapat
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 matt bellamy    tintin kalandjai    dead can dance    melechesh    sziget 2011    gryllus dorka    borlai gergő    dead and divine    kings of leon    vices & virtues    omnium gatherum    bam margera    nagyúr    les touffes kretiennes    turn of mind    day of mourning    george benson    exivious    szex és new york 2.    selah vie    men in black    dave gahan    insane    amber smith    Ötödik sebesség  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!