hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
előadók   2005. február 11. péntek   17:46
1 hozzászólás

szerző: Pjotr
Hooligans


  A Hooligans két tagja, Kiss Endi és Tóth Tibi már szerencsi gyerekkorukban együtt zenéltek. 9 éves korukban léptek fel először az Elektromos rock nevű zenekarban. 14 éves korukban csatlakozott hozzájuk Ördögh Csipa és megalapitották a méltán hírhedt Ramsest, de amikor elérték első komolyabb sikereiket, közbeszóltak a felsőbb hatalmak: a srácoknak be kellett vonulniuk. Leszerelés után természetesen újra összeálltak, hogy folytassák a zenélést. A zenekar több bulit lenyomott Pesten, amikor az egyik koncert alkamával találkoztak Révi Józsival - a Dance gitárosával - aki felkérte őket, csatlakozzanak annak újjáalakuló zenekarához.
  
  A fejek nem gondolkodtak sokáig: hamarosan rögzítették a Dance második lemezét - mely számukra bemutatkozó album is volt egyben. A Dance-szel sikert-sikerre halmozva bebizonyitották (szakmának és a közönségnek egyaránt), van mit felmutatniuk a magyar zenei színtéren. A zenekar öt éven át létezett, ám a srácok ennyi idő után úgy éreztek, váltaniuk kell, és a Dance-ből megismert P.G. tagságával 1997-ben összeállt a Hooligans. Még ebben az évben megjelentettek egy hatszámos maxit, s mivel ezt jól „vette” a közönség, hamarosan követte az első album.
  
  Nem hall, nem lát, nem beszél cimen a Bogarts records adta ki az anyagot, P.G. helyett a Love zenekarból megismert Móritcz Norbi játszotta fel a basszertémákat, mivel P.G. úgy gondolta befejezi a zenélést. A lemez nem várt sikerekkel lepte meg a zenekart, két videoklip is készült. Az igazán nagy áttörést a Paradicsom cimü szám hozta meg a számukra, ezt a dalt a televiziók és rádiók egyaránt adták. Amire a fiúk régóta vártak beteljesülni látszott, országszerte ismertek lettek és teltházas koncerteket adhattak, majd 1998-ban ismét stúdióba vonultak, hogy felvegyék második, a Mesét, álmot, mámort címet viselő albumukat. Ennél az anyagnál némi image átalakitáson is keresztülmentek. Úgy tünik ez is jót tett. Ekkorra már a szakma elismerését is kivívták, az 1998-as E-klub beli Rock-vokson gyakorlatilag majdnem minden lehetséges díjat elnyertek. (A legjobb zenekar, a legjobb dobos, a legjobb gitáros, a legjobb baszusgitáros és a közönség által megszavazott legjobb koncert.)
  
  A zenekar tagjai haveri kapcsolatba kerültek több hazai pop, rock és rap zenekarral, ennek köszönhetöen a Ganxta Zolee és a Kartel-ből megismert Big Daddy elvállalta a Hooligans harmadik lemezének szövegírását. Az első maxi - a „Tartson örökké” - nemrég került a lemezboltokba, és hihetetlenül nyomul a kereskedelmi adókon Jelenleg a banda stúdióban dolgozik, rögzítendő „Kánaán” cimű nagylemezüket (ezen nem mellékesen közreműködik Gabi is a Baby Sistersből).
  
  A Hooligans zenekar stílusát nehéz behatárolni, a funky és a rockzene stílusjegyei egyaránt fellelhetők a zenéjükben. Röviden így jellemezhető a zenéjük: Funk&Roll. A zenekar rendszeres szereplője a hazai fesztiváloknak/EFOTT, Pepsi-Sziget, Wanted Fesztivál, és folyamatosan járják az ország kisebb-nagyobb rockszínpadait. Budapesten szinte heti gyakorisággal láthatók a Long Time-ban, és a WIG-WAM-ban. A HOOLIGANS egy igazi koncert zenekar,zenéjük változatosságának ereje leginkább a színpadon kerül előtérbe. A bulik mendenhol teltház előtt zajlanak, a zenekarnak mindig sikerül magával ragadni a közönséget. Budapesten nagyon népszerű az un. HOOLIGANS-SHOW c. produkció: eddig négy ilyen bulit jegyeznek; rendszeresen meghívnak más sztárokat is, a táncosok sem maradhatnak ki,és a hangulatfokozás-képpen mindig van divat bemútató és folyamatos tetováltatási lehetőség. A divatbemutatóhoz kapcsolódóan meg kell jegyezni,hogy a csapat dobosa, Kiss Endi kalapokat tervez, melyeket előszeretettel hordanak magyar zenészek. Magán életben élik a hétköznapi fiatalok életét: sportolnak, buliznak, csajoznak. Mindegyikük különböző egyéniség, de mégis erős az összhang közöttük. Ha a hobbijukról faggatják őket, egyőntetűen azt válaszolják, hogy az amivel foglalkoznak, vagyis a zene és a HOOLIGANS.
  
  A zenekari felállás 1997 óta:
  Ördögh Csipa - ének
  Tóth Tibor - gitár
  Móritcz Norbert - basszus
  Kiss Endre - dob, percussion
  
  Diszkográfia:
  Dance - Ördög vagy angyal
  Hooligans - Hooligans /mini ep/ - 1997
  Zenekari felállás:
  Ördögh Csipa - ének
  Tóth Tibor - Gitár
  Maróti P.G. - Basszus
  Kiss Endre - dob, percussion
  
  Hooligans - Nem hall,nem lát,nem beszél - 1997
  Hooligans - Mesét,álmot,mámort - 1998
  ÁlomFérfiak 1999/maxi cd/
  Hooligans - Tartson örökké /maxi/ - 2000
  Hooligans - Kánaán - 2001


Kulcsszavak:
  Hooligans 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 Körmöndi Tünde 2011. augusztus 30. 11:29  #1
szeretem őket legjoban egy rangó?
sziasztok Huligánok!

 kapcsolódó linkek: 

Hooligans

 kapcsolódó cikkek: 

Szívfacsaró témát dolgoz fel a Hooligans legújabb dala

Hooligans, Rudán Joe és retrobuli hajnalig a XIX. Lecsófesztiválon

Hooligans 25 év

Káosz! Megérkezett a Hooligans új videóklipje

Hooligans: megvan az új basszusgitáros
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Bemutatkozik a HCKRY (Hickory) zenekar
Animációs klipet készített a Red One House
Mínuszegy
CORVILLE
Skulld
Dawnstar
Vogon Ultramarines
Gutting Revue
The Immigrants
Art of Haven
Piglet´s Suicide
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 the green hornet    colorstar    fallenintoashes    mech    apey and the pea    pacino    the gentle storm    artifact    metalmania    life of agony    manticora    vasember 2    czank ninetta    guy ritchie    abandon all hope    cadik    kristen stewart    vortex    hammer concerts    premonition 13    sicitur adastra    cripper    felföldi péter    om    synchronring  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!