hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
előadók   2005. február 11. péntek   15:35
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Nemesis


  A ´ NEMESIS ´ nevet a csapat fő dalszerzői: Fábián Zoltán gitáros, Nagy György billentyűs továbbvitték és Gulyás Lajos menedzser segítségével (aki az első album megjelenése óta töretlen hittel és odaadással segíti a csapatot) még ebben az évben nekiláttak a Nemesis újjáalakításához. A kitartó munka eredményeként 2001. február 24-én létrejött a zenekar második formációja, mely jelenleg is aktuális.
  
  Az új tagok: ˇ Nagy László - dob
  ˇ Kiss Zoltán - énekes
  ˇ Berczelly Csaba - basszus
  ˇ Fábián Zoltán - gitárok
  ˇ Nagy György - billentyűs hangszerek
  
  Berczelly Csaba már éveket zenélt együtt a két alapítótaggal először a Jericho nevű bandában, majd a Wellington zenekarban. A másik két új tag is több csapatban zenélt már a Nemesis előtt. Kiss Zoltán énekes előbb a Belfegor, majd a Classica zenekarok sorait erősítette. Nagy László egy igazi univerzális dobos, hiszen minden zenei területen otthon van, így több csapatban is zenél a tradicionális rockzenétől a folk rockig mindent egybevéve. Mivel az eddig megjelent két album a Periferic Records jóvoltából magyar nyelven több országban is kapható, 2001 áprilisában az új felállás stúdióba vonult, hogy elkészítse az eddig megjelent két lemez angol nyelvű verzióit. Az eredeti szövegek angol nyelvű fordításait Linka Péter készítette. Mivel a csapat felállása radikálisan megváltozott, ezért nem csak az ének, hanem a teljes zenei anyag is újbóli feljátszásra került. Ezen két anyag munkálatai még jelenleg is folynak, de várhatóan 2001 júliusára befejeződnek. Mivel az angol nyelvű felvételeket külföldön is szeretnék ismertté és elismertté tenni, már elkészült egy promóciós CD is melyet már kb. 80 külföldi kiadóhoz, ill. szaklaphoz juttattak el. Az új felállás már élőben is bemutatkozott. 2001 májusában nagy sikerű koncertet adtak a második ´ ProgFeszt ´-en. A nyár folyamán fellépnek több fesztiválon is országszerte (pl.: Pepsi Sziget stb).
  
  Eközben a zenekar nekilátott ismét az alkotó munkának, mely két szálon folyik. A csapat zenészei egy instrumentális lemezt készítenek jeles hazai vendégek, pl. a Solaris, vagy az After Crying világszerte elismert zenészeinek közreműködésével. Ez felfogható egy project-zenekarnak is, lényeg hogy Goddess Nemesis néven fog megjelenni a zenei anyag utalva az anyazenekarra. Ezzel egyidőben folyamatosan születnek a dalok a harmadik Nemesis albumra is. A Nemesis szintén szeretné, ha ez a két kiadvány is megjelenne külföldi országokban. Természetesen a zenekar továbbra sem kíván letérni a sajátos zenei útról, mely akár messzire is vezethet.


Kulcsszavak:
  Nemesis 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Nemesis

 kapcsolódó cikkek: 

Bejelentette feloszlását az Age Of Nemesis

Age Of Nemesis: új lemez várható

a Concerto Music bemutatja: Nordic Nexus of Nemesis Tour 2013- Stratovarius, Amaranthe

Devon Graves (Dead Soul Tribe), Nemesis, Perfect Symmetry, Wendigo, Neverwood, R-Clone

Uriah Heep, Nemesis
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Bemutatkozik a HCKRY (Hickory) zenekar
Animációs klipet készített a Red One House
Mínuszegy
CORVILLE
Skulld
Dawnstar
Vogon Ultramarines
Gutting Revue
The Immigrants
Art of Haven
Piglet´s Suicide
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 danny barker    stefano di battista    parkway drive    brasnyó antal    akkezdet phiai    fading circles    rihanna    shape of despair    vasko krapkata    crazy mama    leleményes hugo    devildriver    brian de palma    fish!    indian    sing sing     hayley williams    alex kapranos    brutality will prevail    darkest era    the tartuffe plan    testcsere    gravefruit    urne    martin scorsese  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!