hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
előadók   2005. február 11. péntek   16:38
8 hozzászólás

szerző: Pjotr
Heaven Street Seven


  Albumok: VOLT Fesztivál, Kisfilmek a nagyvilágból, Cukor, Budapest Dolls, Goal
  
  A Heaven Street Seven zenekar 1995-óta működik, s immár 6 éve állandó szereplője s érdekes színfoltja a hazai könnyűzenei életnek. Ez idő alatt két nagylemezt készített (mindkettő a Warner Music Hungary / 1G Records gondozásában jelent meg), melyeknek dalai az ország kereskedelmi rádióiban is felcsendültek, s a dalokhoz készült videoklipek nemcsak a hazai TV csatornákon, de a francia MCM-en, valamint az MTV-Europe zenei adókon is láthatók voltak.
  
  Érdekesség, hogy a kezdetben kizárólag angol nyelven éneklő zenekar legutóbbi nagylemeze (Cukor) már teljes egészében magyar nyelvű. Pontos műfaji kategóriát találni posztmodern korunkban meglehetősen nehéz, hisz a mai könnyűzenét - akárcsak más populáris művészeteket is - a totális eklektika, műfajok keveredése jellemzi. Ezért a definíció is kicsit hosszabb: olyan angolszász gitár-pop zene ez, amely egyszerre szól a fejnek, a szívnek és a lábnak.
  
  A HS7 az egyik legtöbbet koncertező zenekar, s immár kihagyhatatlan szereplője a hazai könnyűzenei fesztiváloknak. Ez évi 80-100 élő fellépést jelent. Az 1999-es év különösen jelentős eseménye volt ebből a szempontból, amikor a világhírű R.E.M. előzenekaraként léphetett a közönség elé a HS7 a Kisstadion színpadán. A Heaven Street Seven - mint 5 zenészből álló klasszikusan megalakult formáció - büszke arra, hogy eddigi munkái során, amely a lemezkészítéstől a klipek elkészítésén át az egyéni arculat megtervezéséig terjedt, mindig olyan ütőképes grafikusokból, filmesekből és reklám-szakemberekből álló csapattal vette körül magát, akikkel úgy tudott együtt dolgozni, hogy nemzetközi mérce szerint is minőségi produkciót hozzon létre.
  
  A HS7 elöző albuma - Cukor címmel - 2000. március végén került a boltokba. Az albumról - a 2000. márciusában megjelent Hol van az a krézi srác? és az ugyanez év szeptemberében napvilágot látott Sajnálom című maxikat követően - 2001. február végén elkészült a harmadik kislemez, melynek címe: Mozdulj !
  
  2002. márciusában jelent meg az együttes új kislemeze Éjszaka címmel, amit áprilisban követett az új nagylemez, mely a Kisfilmek a nagyvilágból címet viseli.
  
  A HS7 tagjai:
  SZŰCS KRISZTIÁN - ének, gitár
  BALCZER GÁBOR - gitár
  TAKÁCS ZOLTÁN - billentyűs hangszerek
  NÉMETH RÓBERT - basszusgitár
  ORBÁN GYULA - dob, ütőhangszerek


Kulcsszavak:
  Heaven Street Seven 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 Era 2005. március 10. 13:57  #8
Hello! Gondoltam nem töröm meg a hagyományt, hogy évente írtok be ideX-(. Ha jól láttam, az előttem lévő heavenhez kapcs beszólás:-D kb. egy éve volt, úgyhogy nosza, fogtam magam és most itt vagyok. Márc. 25-én lesz Debrecenben a Lovardában (többek között) koncert a Hiperkarmával... én ott leszek;-)

 Gecó 2004. augusztus 05. 12:41  #7

www.spaceshit.atw.hu

Nézzétek, hallgassátok, olvassátok, írjatok nekünk!

Reméljük tetszeni fog!

Űrdvözlettel

Spaceshit

 thomika 2004. február 17. 18:41  #6
Süni! Látom te is régen jártál itt! És tényleg menjetek HS7 koncertekre, mert pl. szombaton is iszonyatosan jó koncertet csináltak Keszthelyen!;-)

 süni 2003. január 30. 15:29  #5
Iszonyat, hogy milyen régen írtatok már ide!!! Pedig pénteken a Gödörben micsoda buli volt!!!!! 8-án gyertek a Millenárisba!!!!!!! És tessék ide sokat írni!!!!!

 Csibu 2001. június 28. 21:07  #4
Ok, igazad van, egyetértek.
De ha azt veszed egy feltörekvő zenekarnak a legnagyobb vágya, hogy külföldön is elismerjék. Ha magyarul énekel, azt nem értik ott, ezlért rákényszerül mindenki angolul zenét írni.
Igazad van, ez nagyon gáz! Miért nem tudják a magyar zenét értékelni
Annyira elnyomottak vagyunk mi Magyarok. Nem is tudom, hogy hogyan tudnánk valahogy kitűnni.
Remélem a Másfélnek egyszer nagyon bejön és világhírű lesz....

 GAbci 2001. június 26. 23:34  #3
Jolvan én Pösti gyerek vagyok, és ezért ismerek mindenkit a koncertjükön pesten ,és énnengem pedig pont az azvar, hogy ha angolul énekelnek, akkor miért magyar zenekar, és sokkal jobb, ha magyarul cska nekünk magyaroknak énekelnek, a szövegeik nekünk szolnak ,nem a tetü amcsiknak

 Csibu 2001. június 20. 22:08  #2
A HS7 szintén egy olyan zenekar akit régen nagyon szerettem, de már leszoktam arról, hogy a koncertjeikre járjak sajnos.
De talán meg is tudom magyarázni, hogy miért szerettem annyira őket régen. Paksiak voltak, én is ott laktam. Amikor felléptek a Bulldogban akkor a közönség nagyrészét ismertem. Most meg szinte senkit. Szerintem ők már most sztárok, vagyis magyar viszomnylatban annak számítanak. Hisz még a magyar zenetévé is játssza a számaikat.
Nekem az angol stílusuk jobban bejött, és csak azok a lemezek vannak meg tőlük.

 GAbci 2001. június 17. 23:32  #1
Hehe most voltam már 1 hónap alatt 3 ingyenes koncertjükön is, Szenvedéjek napján azvolt kicsit gáz, hogy Vénusz után jöttek, és sok angol számot jácotak, mellesleg kevés idejig. Amúgy megis vettem a Cukor kazijukat, és szerintem érdemes rájuk kattani, mig adnak sok inygenkoncertetet, és nem lesznek hatalmas sztárok, ami nemsokára befog következni hehe Az énekes is alapból jóarc.

 kapcsolódó linkek: 

Heaven Street Seven

 kapcsolódó cikkek: 

Utoljára lép színpadra a Heaven Street Seven

Nyárzáró Heaven Street Seven koncert lesz a ZP-ben

Nyárzáró Heaven Street Seven koncert lesz a ZP-ben

Heaven Street Seven: ´Felkeltem a reggelt´ Lemezbemutató koncert az Akvárium Klubban!

Dalpremiert visz a ZP-be a Heaven Street Seven
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Bemutatkozik a HCKRY (Hickory) zenekar
Animációs klipet készített a Red One House
Mínuszegy
CORVILLE
Skulld
Dawnstar
Vogon Ultramarines
Gutting Revue
The Immigrants
Art of Haven
Piglet´s Suicide
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 mastodon    arany jános    nullus sum    public image ltd    uriah heep    kill ferelli    apocalyptischen reiter    secret chiefs 3    csiribiri    in this moment    dreamworks    wall of sleep    fekete sereg    adam young    eddie murpy    unisonic    dance or die!!!    keira knightley    anna & the barbies    zöld darázs 3d    péterfy bori    as you drown    malacka és a tahó    talizman´s    bad religion  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!