hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
előadók   2005. február 11. péntek   12:38
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
The Deadbeats


  A „The Deadbeats” zenekar 1999. telén alakult. Ken és Oxy ekkor ismerkedtek meg egymással egy pesti szórakozóhelyen. Ken arról panaszkodott Oxynak, hogy épp széthullóban van zenekara a „Not Deades Mozgalamak”, de ő mindenképp szeretné folytatni a zenélést. Ehhez azonban szüksége volt még egy dobosra és egy énekesre, mert a régi zenekarból csak Burger, a basszusgitáros akarta folytatni a muzsikálást.
  
  A másik szál: Oxy még a gimnáziumból ismerte KRSA-t, akinek zenekaraiban annak idején több alkalommal is vendégeskedett, s aki az egyik ilyen alkalommal megemlítette neki, hogy a jelenleg működő ska zenekara, a neSKAfé mellé szívesen csinálna egy punk projectet is. Így lett ő a dobos. Az énekes és szólógitáros posztot végül Oxy kapta meg, mivel ő anyanyelvi szinten énekel/ír angolul (hiszen Amerikában cseperedett fel), s ez fontos volt, lévén, hogy a zenekar célja az, hogy kaliforniai kedvenceikhez mind zeneileg, mind hangzásban minél jobban hasonlítsanak. Minél jobban visszaadják azt a hangulatot, amit ezek a bandák képviselnek - persze mindezt kibővítve a saját érzéseikkel, benyomásaikkal.
  
  Itt futott össze tehát a két szál, s így 1999. novembere óta létezik a dallamos dél-kaliforniai punk zenét ska-val és reggae-vel keverő, s mindezt némi street ízzel fűszerező: „the deadbeats”.
  
  A kezdet elég lassú volt, inkább az összeszokás jegyében telt. Eleinte csak feldolgozásokat játszottak kedvenceiktől, hogy összeforrjanak. Fél év elteltével kezdtek el saját számokat irogatni, amikor már pedzegették, hogy együtt milyen hangulatú zenét is szeretnének készíteni. A következő fél év terméke volt az a pár szám, amelyet Te most a március 15-én megjelent „So punk.” EP-n hallhatsz, s teljesen INGYEN le is tölthetsz. Az EP-re 6 szám került, 5 saját és 1 feldolgozás. Ezeken kívül léteznek már újabb nótáink, de ennél több számot technikai és anyagi okokból nem tudtunk most felvenni. Reméljük, hogy az EP elnyeri a tetszéseteket, s örülnénk, ha visszajeleznétek.
  
  Ja és történt egy kis változás a felállásban is, mivel KRSA 2001. januárjában elhívta a zenekarba Danit, egy jazz-szaxofonost, akivel ő korábban játszott a fent már említett neSKAfé-ban. Így a zenekar létszáma négyről ötre nőtt, hiszen azóta Dani a deadbeats teljes értékű tagjává vált.
  
  A jelenlegi felállás tehát:
  Burger - bass
  Dani - sax
  Ken - ritmus gitár, vokál
  KRSA - dob, perka, ragga
  Oxygene - ének, szóló gitár.
  
  A zenekar egyébként többé-kevésbé rendszeresen koncertezget, általában a Macskanadrág elő- illetve utózenekaraként (Bp.-n, Vidéken egyaránt, sőt, voltunk már Szlovákiában egy inter-punk fesztiválon is), úgyhogy élőben is hallhattok minket, mindenkit szeretettel várunk.


Kulcsszavak:
  The Deadbeats 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

The Deadbeats

 kapcsolódó cikkek: 

Zeke, Stereochrist, The Deadbeats, Polly Is Dead

Real McKenzies, Kollega és Káder, The Deadbeats, Fürgerókalábak, Hatóságilag Tilos

Real McKenzies a Kultiplexben

Venerea, Majority Rule, Hatóságilag Tilos, Social Free Face, The Deadbeats

Avail (USA), Ensign (USA), Social Free Face, The Deadbeats
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Bemutatkozik a HCKRY (Hickory) zenekar
Animációs klipet készített a Red One House
Mínuszegy
CORVILLE
Skulld
Dawnstar
Vogon Ultramarines
Gutting Revue
The Immigrants
Art of Haven
Piglet´s Suicide
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 the safety fire    rotting christ    gurd    nergal    bankrupt    ingyen    ion dissonance    dürer kert    forever still    kataklysm    apacsok    őz zsolt    danny elfman    tarja turunen    florence and the machine    transformers    Új látásmód fúzió    rainbow    tilos az Á    goulasch exotica    revocation    expire    jean-claude van damme    sleep token    the ocean  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!