hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
előadók   2005. február 11. péntek   12:34
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Juríj


  A Jurij jelenleg 4 tagú. Gutyán Ádám basszusgitáros, Győri Gábor gitáros, Karsheh Nabil (ejtsd: karse nebil) dobos és Polák Péter énekes-gitáros alkotják a zenekart. A repertoár meglehetősen nagy: feldolgozások és saját szerzemények egyaránt szerepelnek benne. A stílus hosszas folyamat során alakult ki. A két gitáros, Gábor és Péter már több, mint 4 éve együtt zenéltek, önmaguk és barátaik szórakoztatására. 2000. decemberében Nabil is látta egyik fellépésüket, és úgy megtetszett neki a két gitáros stílusa, hogy megbeszélt velük egy próbát, és mivel mindenkinek tetszett az együttműködés, hármasban folytatták 2001 január elejétől. Első, 2001. január végi fellépésükre Nabil elhívta régi zenésztársát, Ádámot. Őt is ugyanúgy lenyűgözte a hangulat és az addig névtelen stílus, amit szocrock-nak nevezett el, és felajánlotta szolgáltatásait, mint basszusgitáros. Ettől kezdve négyen zenéltek együtt, a szocrock stílust magukévá téve. Hamarosan megszületett a név: Yurij. Bár mindenki elégedett volt vele, a kezdő „Y”-t „J”-re cserélve lett véglegesítve.
  
  A zenekar jelenlegi felállása fiatal, de az összes tag már több évre visszanyúló zenei múlttal rendelkezik, számos koncertet maguk mögött tudva. 2001 júliusában a zenekarnak sikerült összehozni a lehetőséget egy felvételre. Néhány barát segítségével egy teljesen önálló albumot rögzítettünk. Rendkívül alacsony költségvetésből készült, mi magunk láttuk el a felvétel, keverés, valamint hangmérnöki teendőket. De kellemes meglepetés volt, hogy egész élvezetes ezt a munkát végezni, és így jóval több kontroll volt a kezünkben az anyagot illetően. Sőt, a hangzásban sem lehet nagyobb hibát találni, hála a digitális technológiának. Az album neve a stílust hirdeti: egyszerűen csak „szocrock”. 11 szám kapott helyet 40 percben, 10 saját, plusz egy népdal átdolgozás.
  
  Imigyen nyilatkozik a zenekar:
  Az elmúlt 15 hónapban meglehetősen sok mindent értünk el, amiben hatalmas szerepe volt a barátainknak és a közönségünknek is. Ez alatt az idő alatt (ami a zenekar megalakulása óta eltelt) Írt rólunk a nyíregyházi Tipp magazin (2001. május), a Kelet-Magyarország (2001 szept.01.), és a Népszabadság (2001. Júl. 18). Számos, különböző szintű fellépést bonyolítottunk le. A gimnáziumi buliktól a drogellenes világnapi fesztiválokon való szerepléstől a saját klubkoncerten át egy ifjú üvegművész tárlatmegnyitóján is játszottunk, mindenhol a megfelelő hangulatot keltve. Mégis, eddigi legfontosabb fellépésünk a 2001-es Hegyalja Fesztiválon volt. Hatalmas lehetőség volt új emberekkel megismertetni a zenénket, és új embereket megismerni. Meg persze a csordultig telt E-missziós sátor legalább 150 fős közönségével hatalmas hangulatot sikerült teremteni. Jelenleg Debrecen meghódításán dolgozunk, az egyetemi élet bulijait és sörsátrait használva kiindulópontként.
  
  A jövőre vonatkozó tervek közt szerepel a honlap igényesítése, 2002 nyarán még egy lemez felvétele (az idei tapasztalatokkal felvértezve), valamint a világuralom. Szponzort is keresünk a sör szektorból, miután a szotyi szektorból sikeresen találtunk. „A jurij kizárólag a Sali szotyitól pattanásos! :).


Kulcsszavak:
  Juríj 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Juríj

 kapcsolódó cikkek: 

Jurij Bashmet brácsaművész lép fel a Zeneakadémián a Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertsorozatában

Új klip, hajókoncert és foci a Jurijjal

Mikulás-napi dalpremier a Jurij koncertjén

A Jurij képviseli Magyarországot a berlini Nemzetek Fesztiválján

Jurij Gagarin első űrrepülésére emlékezik a Puli Csapat áprilisi rendezvényeivel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Bemutatkozik a HCKRY (Hickory) zenekar
Animációs klipet készített a Red One House
Mínuszegy
CORVILLE
Skulld
Dawnstar
Vogon Ultramarines
Gutting Revue
The Immigrants
Art of Haven
Piglet´s Suicide
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 linkin park    piggy d    kósza band    john cale    blues    lo fi stereo    eta    goodbye darjeeling    szerelem    catherine hardwicke    absu    structures    tv manci    godnr.universe    steve carrell    purified in blood    radics béla    szabó balázs    brad pitt    paul di’anno    darkest era    hail of bullets    primordial    glen matlock    billy bob thornton  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!