hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
előadók   2005. február 11. péntek   13:50
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Insipid


  Az insipid név ízetlent, unalmast jelent.
  
  1999.
  A négytagú zenekarba új gitáros kerül. Innentől számítjuk igazán az insipid valós létezését. Kialakul a zenei stílus, amit a zenekar kisebb-nagyobb újítások beiktatásával azóta is képvisel. Ez a funk-rock zene. Folyamatos dalírás szellős koncertezés után összeáll egy 1,5 órás saját dalokból és néhány feldolgozásból álló program. A dalok erősen rockosak még. A környékben kezdik megismerni a zenekart, hangzóanyagot követelnek, ezért
  
  2000.
  Életünk első stúdiózása kezdődik meg márciusban és nagyjából egy hét alatt felvételre kerül a hat számos 20 perc című insipid demo Battonyán, a Cyber-E stúdióban. Gózon Évi vokálozik. Nagyon jó érzés kezünkben tartani munkák gyümölcsét, lökést ad a zenekarnak a kis demo, amely csak kazettán kapható, főleg promóciós célokra fogy, koncerteken azért veszegetik. A Metal Hammer elismerő, rövid cikkben foglalkozik a zenekarral, szép jövőt jósolnak nekünk. Egymást követik a koncertek, s egy-két tehetségkutató. Ezek kisebb-nagyobb sikerrel és nagy tapasztalatszerzéssel zárulnak. Új dalok születnek, ezek kidolgozottabbak, egyénibb izűek. Beköszönt a tél, újabb stúdió érik.
  
  2001.
  Ismét nevezünk a januári Rolling Rock tehetségkutatóra Szarvasra az 5. helyet sikerül megkaparintani, és a legjobb dobos címet is elhozzuk. A kicsiny siker és a folyamatos felkészülés eredménye újabb stúdió megint márciusban, immáron a békéscsabai Song-Song-ban. Négy nótát rögzítünk. A demo címe Dunna-Party. Papp Lilla vokálozik, Belicza Károly (Blues Fools, Grandmothers Jam) szaxofonnal segít minket. Az új hangszer újabb lehetőségeket nyit, még több színt sikerül vinni a zenébe. A Dunna-Party már csak CD-n kapható magánkiadásban. A zenekarral a Békés Megyei Hírlap foglalkozik. Cikk a Dél-Kelet-ben, és a szegedi Tű magazin dicséri az insipidet. Riport a Cervinus Rádióban, akik játszák is dalainkat.
  
  Tavasszal klubkoncertek a GAMF-on, bemutatkozás a budapesti Woodoo-ban a Black-Outtal, Szarvason a Kispállal.
  Nyáron újabb tehetségkutató Szombathelyen! Elsőhely végre!! És a legjobb basszusgitáros díj is a miénk. Beindulnak a nyári fesztiválok a zenekar meghívást kap a nagyobb fesztiválokra (Wanted Mezőtúr, Hegyalja Fesztivál, Kapolcs Művészetek Völgye, Sziget). Itt elismerő és bíztató szavak, további klubmeghívások, a Dunna-Party CD is szépen fogy. A nyár zárásaként koncert a Vénusszal Mártélyon a JGYTF gólyatáborban.
  Szeptemberben újabb klubbulik, majd a Tessedik Főiskola meghívásának eleget téve koncert a Nyerssel és a Quimbyvel Békéscsabán. Novemberben újabb tehetségkutató szintén Békéscsabán a Song-Song szervezésében, itt 3. helyezés + legjobb basszus és legjobb ének előadói díj + 20 óra stúdióiő. Siker, siker! Még mindig novemberben koncert a Kispállal Szarvason és Szentesen, óriási bulik, gratulák, kapcsolatok!
  Az év zárásaként még utoljára bevállalunk egy tehetségkutatót Budapesten itt ezüstérmes a zenekar + 25 óra studióidő. Riport a Csaba Rádió Hárman párban c. műsorában, CD marad, néha játszogatják dalainkat.
  
  2002.
  Tehetségkutatóval indítunk, tényleg utoljára megint Szarvason, én megnyerjük. 20 óra studióidőt kapunk és Dávid elhozza a legjobb gitáros díját. Márciusban (megint?) studióba vonulunk, és rögzítjük 3. demonkat Puerto Rico címmel. Ezen az anyagon vedégzenészek is közreműködnek az MZ/X-ből, Gubis Dávid rappel, és Sassa perkázik az anyagon. Áprilisban újabb buli a Kispállal Szegeden, koncert Gyulán, Mezőtúron, Mezőberényben az MZ/X-szel, ahol előadásra kerül a Puerto Rico c. szám CD verziója nagy sikerrel. A zenekarral a Rockinform elismerően foglalkozik, kis cikk a Zenész Magazinban. A Gyomaendrődi Híradó is felfigyel ránk! :o)
  Nyáron soha nem látott koncertezés. Minden nagyobb fesztiváltól meghívást kapunk, minden hétvégére jut egy rendezvény. A Puerto Rico CD nagyon sok emberhez eljut, akárhová megyünk mindenhol van valaki, aki hallott már az insipidről. Újabb riport a Csaba Rádióban, beszélgetés és az új CD propagálása ürügyén. A sok szegedi szereplés eredményeképpen riport a Student Rádióban. A kecskeméti ZED! Fesztiválon a zenekar a Viva+ nagyszínpadon kap lehetőséget, de tőlünk független okok miatt a koncert elmarad. Nincs gáz, jövőre bizonyítunk!
  
  Augusztusban újabb koncert a Vénusszal, tárgyalás Varga Zsuzsával, aki elismerte és tetszését fejezte ki a zenekarnak és segítségéről biztosított!
  
  És most itt vagyunk. Eddig nem tapasztalt érdeklődés a zenekar iránt, Anima Soundtól meghívás Szombathelyre, Nyerstől Sárospatakra, Szarvasra, Black Outtól Nyíregyházára.
  Kívánj Hármat Party néven koncertsorozat a Fish!-el és a Hollyvoodooval országszerte. A nyári Szigetes fellépésről cikk a Rockinformban, megjelenés a Zenész Magazinban.
  Októberben két vokálos lánnyal gazdagodik a zenekar, ez újabb lehetőségeket nyit, új számok születnek s elkészül a Silvorium Silencium című akusztikus program, ami Gyomaendrődön kerül először bemutatásra hangos sikerrel. További állomásai lesznek ennek a programnak is (Szeged TÁH, Budapest stb.). Ebben a programban a saját számok kerültek teljes átdolgozásra, emellett megjelenik néhány feldolgozás is. Internetes magazinok foglalkoznak a zenekarral. A Sziget.hu, a Zeneforum.hu, a zenemagazin.tk, a Rockgyémántok.hu fanzinek írnak az insipidről. A Petőfi Rádió lejátssza egy dalunkat az Új Generáció c. műsorban. Decemberben újabb cikk a Zenészben.
  Népszerűsődés folyamatban, a történet folytatódik
  
  Az insipid mindig:
  Binges Zsolt - basszus
  Csemniczky Dávid - gitár
  Fűrj Erik - ének
  Gubucz Béla - gitár
  Gyuricza László - dob
  Fanny -vokál
  Brenda -vokál
  
  Néha:
  Belicza Károly -szaxofon
  
  Kontakt:
  Fűrj Erik 30/535-02-52
  Binges Zsolt 70/317-25-56
  
  Levelezési cím: Fűrj Erik 5500 Gyomaendrőd, Vásártéri Ltp. 21/b.


Kulcsszavak:
  Insipid 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Honlap

 kapcsolódó cikkek: 

Insipid, Noise, VL45, Zippo (I) a Süss Fel Napban

RHCP Tribute a Blue River Állóhajón

A Bprnr bemutatja: Red Hot Chili Peppers Tribute és Insipid koncert a Süsiben

Buli a hajón, ha jó, ha nem jó!

Robbant az Insipid
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Bemutatkozik a HCKRY (Hickory) zenekar
Animációs klipet készített a Red One House
Mínuszegy
CORVILLE
Skulld
Dawnstar
Vogon Ultramarines
Gutting Revue
The Immigrants
Art of Haven
Piglet´s Suicide
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 black therapy    anchor    teurgia    airbourne    tony iommi    blood for blood    dying fetus    dürer kert    machinae supremacy    judie jay    transitional    gravefruit    eron mezza    severe torture    javier bardem    velvet underground    halálos iramban: Ötödik sebesség    recoil    malevolent creation    neal morse    wasp    trollech    scary face    steven wilson    tesco disco  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!