hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2003. február 7. péntek   10:48
nincsen hozzászólás

szerző: Mjásznik Pálács
Superbutt, Watch My Dying, Insane, Bones, Flatline
2003 december 13, Vörös Yuk

  Rövid helyzet jelentés a budapesti modern rock életből.
  Iszonyú randa idő volt odakint, baromi hideget jósoltak az éjszakára, engem meg utolért a vírus. Persze, hogy továbbra is örüljek: a BKV a megszokott 1 óra helyett 1 óra 45 perc alatt röpített fel a Vörös Yukba. Ennek köszönhetően simán lecsúsztam az első koncertet, ami a Flatline nevéhez fűződött. Mivel senki nem tudott érdemi információkkal szolgálni a csapat ténykedése felől, semmit nem írok róluk, tehát lépjünk a Bonesra. Dunaújvárosi 20 feletti arcok. Zenéjük nem sablonos, és eltér az úgynevezett nu-metál vonaltól. Dallamosabb, éneklősebb, érzelmesebb. A fiatalabb Linkin Park generációnak nem is jön be a dolog, inkább kimennek, így legalább látjuk a zenekart.
  
  Utánuk az Insane következett. Zenéjük nagyon egyszerű, szövegvilága könnyen érthető, a refrének fülbemászóak. Kifejezetten zúzás céljából „készült”, nem otthoni mosogatásra, vagy depressziózásra. Látványosan bemozdul a fiatalabb közönség, bár ahhoz képest, hogy Budán volt a buli, ami személyes tapasztalataim szerint a modern metál „hazája”, elég gyéren voltak.
  
  Superbuttra alaposan kicserélődött a közönség. Az átlag életkor 25-re nőt, és kicsit másfajta bemozgás kezdődött. Érdekes, hogy az este más zenekaraihoz képest mennyivel tisztában szólt minden hangszer, és Vörös András szövege, teljesen érthető volt. Az első és mindezidáig utolsó album számai pörögnek, nem sok megállást engedélyezve. Szerencsére előkészületben van egy új anyag, ami állítólag a gitártémákat tekintve technikásabb lesz. Hát, reméljük ez előrébb viszi a budapesti r´n´r élet egyik éllovasának szekerét.

  Habár kevesen voltak, a zenekarokra nem lehetett panaszunk, és még hátra volt a Watch My Dying. Na, ők aztán nem piskóta arcok. Sokat merítenek a black és a death metálból, amit aztán kultúráltan modernizálnak egy kicsit. Nagyon korrekt zene, az énekből csak annyi jött le, hogy magyarul szólt, és a hogy az énekes go-go-girlözöt a korláton talpig feketében, hát középig érő kibontott hajjal.
  
  Ja, és nem éppen trendi volt a kinézetük, (ez nem az este más zenekarainak szól), hanem a szokásos fekete felsők, pata cipő, hosszú lobogó hajak. Na, tessék itt van egy újabb valamire is érdemes csapat, és kitudja mi lesz velük, mert ha csak ekkora érdeklődés mutatkozik egy ilyen rendezvényre, akkor nem sok minden. Nem baj, majd egyszer biztosan sokan lesznek egy Korn koncerten. Majd egyszer.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 a rovat legfrissebb cikkei: 
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
Abbath, Toxic Holocaust, Hellripper
Slaughter To Prevail
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 zonaria    palya bea    ignea    chapelier fou    blood for blood    mary popkids    sear bliss    annihilator    toxic waltz    iron maidnem    cock and ball torture    nicolas cage    salvus    project x    rock napja    first blood    run for power    proghma-c    kampec dolores    mercyful fate    panic! at the disco    morbid angel    the dictator    felemelkedés    állás  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!