hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2010. május 20. csütörtök   10:25
nincsen hozzászólás

szerző: Barna
Megadeth, Devildriver, 3 Inches Of Blood
2010. június 20., Budapest, Petőfi Csarnok

  Dave Mustaine - a Megadeth vezére - sajnos nem túl sűrű vendég hazánkban. 2001 után kilenc hosszú évet kellett várni, hogy végre meg lehessen nézni negyedjére is a thrash metal egyik legnagyobb legendáját, aki nélkül talán nem is tartana itt a mai metal színtér. Június 20-án Megadeth koncert a Petőfi Csarnokban!
  
  MegaDave szívósságát és elszántságát jól tükrözi, hogy a Metallica-ból való kirúgása után képes volt egy olyan csapatot összehozni a Megadeth képében, akiket teljesen jogosan a mai durvább metal zenék alapjainak tekintenek. Gondoljunk csak a hírhedt metal négyesre, ahonnan minden elindult: Anthrax, Megadeth, Metallica, Slayer. Az említett csapatok kiváló számaikkal és kompromisszummentes felfogásukkal hamar világsikert értek el. Mindig is zseniális zenészekkel vette körbe magát Dave Mustaine, de a mostani felállásra tényleg senki sem panaszkodhat: Chris Broderick a Jag Panzer és a Nevermore gitárosaként hívta fel magára a figyelmet és páratlan technikai tudásának köszönhetően hamar a Megadeth soraiban találta magát. A zenekar lelke is csak áradozva tud róla nyilatkozni, estéről estére inspirálják egymást a még jobb gitárjáték elérésében. A nemrégiben visszatért David Ellefson James Lomenzo-t váltotta a basszusgitárosi poszton. A Megadeth eredeti basszusgitárosa idén februárban tért vissza a bandába, miután jó pár haragos év után kibékült MegaDave-el. A társaságot Shawn Drover dobos egészíti ki, aki egy 2004-es turné előtt öt nappal került a csapathoz - betonbiztos és látványos játékával kiváló választásnak bizonyult.
  
  Ha valaki számára nem lett volna eddig is egyértelmű a június 20-ai Megadeth koncert jelentősége, most a szervezők igazi metal-ünnepéllyé tették az előzenekarok bejelentésével: a DevilDriver és a 3 Inches of Blood lesz Dave Mustaine-ék kísérője a Pecsában!
  
  A DevilDriver-t 2002-ben Dez Fafara, a Coal Chamber vokalistája hívta életre, amikor már nem volt elégedett előző bandájának zenei irányával. Elképesztő zenészeket gyűjtött maga köré, és megalkuvást nem ismerő zúzós metaljukkal hamar hírnevet szereztek maguknak. Mostanra szinte a Föld összes valamirevaló metalklubját bejárták (többször is!), mindenhol hatalmas őrületet keltve - a budapesti Diesel klubban is megmutatták már, hogy milyen fából faragták őket -, sőt a világ legnagyobb circle pit-je nem hivatalos díjjal is ők büszkélkedhetnek.
  
  A 3 Inches of Blood sem ismeretlen a hazai közönségnek: többek között a Sziget fesztiválon is bizonyították már, hogy Kanadában sem ismeretlen a heavy metal fogalma. Kevesen tudják a nyilvánvalóan 80-as évek zenéin alapuló (elég csak az Iron Maiden-re, Judas Priest-re gondolni) heavy metalt ilyen lelkesedéssel és precízen játszani.
  
  Június 20-án tehát felejthetetlen koncertélményre számíthatunk MegaDave csapatától, amit vétek lenne kihagyni. Az együttes újra a csúcson van: idén megszerezték a 8. Grammy-jelölésüket. Sorra adják a teltházas koncerteket; a régi és új rajongók egyaránt lelkesen fogadják őket a turné minden egyes állomásán. A hihetetlen pályafutást jól tükrözi, hogy az egyik kereskedelmileg is legsikeresebb metal együttesről van szó, több mint 20 millió eladott lemezzel világszerte.
  
  A koncertre kedvezményes áron 7.900 ft-ért a www.concerto.hu oldalán. Normál 8.900 forintos áron a helyszínen, valamint a Ticketportal országos bolthálózatában - köztük az ismert rockboltokban - továbbá a www.ticketportal.hu oldalon is lehet vásárolni.


Kulcsszavak:
  megadeth     devildriver     3 inches of blood 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

A Megadeth myspace oldala

A DevilDriver myspace oldala

3 Inches of Blood

 kapcsolódó helyszín: 

Pecsa Music Hall - Budapest

 kapcsolódó szervező: 

Concerto Music

 kapcsolódó cikkek: 

A Megadeth + Therion koncerteket hoz a Concerto Music

Hozzánk is eljut a Megadeth turnéja

Kiko Loureiro továbbra sem tér vissza a Megadeth-be

A Megadeth belép a Wargaming világába

Dave Mustaine (Megadeth) az idei terveiről
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 callisto    iron maidnem    u.d.o.    danielle spencert    yellow spots    emancer    pszichoszingli    colorstar    radare    checkpoint charlie    rompeprop    windfall    g3    chronicle    turn of mind    chimp spanner    wagner    vomitous    born to lose    tyson    stereomilk    mad caddies    serj tankian    the halo effect    brains  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!