hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2010. január 25. hétfő   12:15
nincsen hozzászólás

szerző: NegativeArt.Hu
New Model Army és Mátyás Attila Band az A38-on
2010. március 1., hétfő 19:00., A38 - Budapest

  Belépő: február 10-ig 3900 Ft, utána 4500 Ft
  
  Március 1-én ismét Budapesten hallható a 2010-ben 30 éves New Model Army. A zenekar tavaly megjelent albumával járja végig Európát, s a budapesti állomásra keresve sem lehetett volna jobb vendéget hívni koncertjükre, mint a Sex Action és az F.O. System hősét, Mátyás Attilát, aki ezúttal saját zenekarával játszik majd Justin Sullivanék előtt az A38 hajón.
  
  30 éve működik a New Model Army. Talán ez a tekintélyt parancsoló életmű és a frontember, Justin Sullivan személyének állandósága, stabilitása is magyarázza azt, hogy hogyan lehetett 2009-ben egy lemezt Today Is A Good Day címen kiadni hiszen ez az év gazdasági és más szempontokból sem tartozik majd az emberiség történetének nyugodt, harmonikus esztendői közé.
  
  Az együttes valóban sikeres évet zár: az új lemez a vártnál jobban fogyott, és mindennel együtt 16 országban fordultak meg tavaly a koncertek pedig annak ellenére is gördülékenyen zajlottak le, hogy 2008-ban elvesztették szeretett barátjukat és menedzserüket, Tommy Tee-t. A szeptember 14-én megjelent korong - melyről a http://www.nmadownloads.co.uk címen tölthetjük le a címadó dalt - a frontember elmondása szerint az NMA egyik legélőbb, legkeményebb hangzású albuma, melyben nem kis szerepe van az új gitáros, Marshall Gill belépésnek, aki amúgy emberileg is erősített a csapaton: ahogy a szintén tag Dean White tavaly Mátrafüreden elmondta a Rockinform újságírójának: Szereti a sört (ha-ha). Remek humora van és pezseg körülötte az élet. Fiatal és bohókás, alig lehet több 35-nél (ha-ha).
  
  Persze az életmű és az idő a tagokon is nyomot hagy. Akik ott voltak az együttes legutóbbi, teltházas koncertjén a Ráday Klubban, vagy hallották Justin önálló műsorát 2009-ben a Mátrában, a telihold alatt, azok megtapasztalhatták, hogy a lendület és a régi nóták ösztönössége mit sem változott, de a zenészek világlátása már annál inkább. Justin például ma már nem félti a Földet a környezetszennyezéstől, sőt az emberiségért sem aggódik, hiszen ahogy elmondta: Nagyon okos majmok vagyunk, de a Föld még akkor is létezni fog, amikor mi már régen eltűntünk. Nagyon intelligensnek hisszük magunkat, de mindannak, amit életünkben teszünk, kb. 1%-át tesszük gondolkodva. A maradék 99%-ban ösztönből cselekszünk. Azt tesszük, amit tanultunk, ami elvárnak tőlünk. Ha egy mai gyereket betennénk egy ősember barlangjába, őslény lenne, ha egy ősember gyerekét odaültetnéd a mai korban egy számítógép elé, megtanulná használni. Ugyanazok vagyunk, nem változtunk. (Az interjú teljes egészében itt olvasható: http://www.rockinform.hu/justin-sullivan-nagyon-okos-majmok-vagyunk-302.html)
  
  A március 1-ei budapesti koncert a Today Is A Good Day lemezt bemutató turné része, és a hazai vendég az az előadó lesz, akinek életpályája, munkássága sok hasonlóságot mutat Sullivanével. Sőt, Mátyás Attila és Justin nem is most találkoznak először, hiszen - ahogy az F.O.System mypsace oldalán látható fotó is tanúsítja - már a rendszerváltás előtt is összefutottak az NMA öltözőjében, és ezt a találkozót 2008-ben is megismételték a Ráday Klubban, majd 2009-ben a már említett mátrai Fekete Zaj Fesztiválon. Most újra megoszthatják a backstage-et, a közönség pedig a Mátyás Attila Band lemezbemutató műsorát is meghallgathatja a New Model Army előtt. A MAB legújabb, egyelőre cím nélküli albuma márciusban jelenik meg az Alexandra kiadó gondozásában, az előző, Mélyen című lemezt pedig ingyenesen letöltheti minden érdeklődő a http://www.reverb.hu/matyasattila oldalról. A koncertre jegyek még kaphatók országszerte a Ticketportal jegyirodáiban, továbbá kezelési költség nélkül a www.ticketportal.hu oldalon.


Kulcsszavak:
  new model army     mátyás attila 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Ticketportal

New Modell Army

 kapcsolódó helyszín: 

A38 Hajó - Budapest

 kapcsolódó cikkek: 

Mátyás Attila Band – Ozone Mama – Hollywoodoo

GroundDay a Dürer Kertben Mátyás Attila, az Asphalt Horsemen és a The Trousers főszereplésével

VHK, New Model Army

Negative Art bemutatja - NEW MODEL ARMY; VHK

Mátyás Attila Band a Dürerben
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Válogatott zenei emlékek a Pink Floyd életművéből
Republic 35
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 barn burner    warrel dane    venom prison    johnny depp    tiga    vicious rumors    tintin kalandjai    inquisition    frankenstein    the safety fire    mutiny on the bounty    deviant    dote    mike watt    worning    szegedi ifjúsági napok    hst stúdió    justin timberlake    legacy festival    suszter    la casa fantom    arcturus    u.d.o.    existance    brendan fraser  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!