hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2009. december 17. csütörtök   13:16
nincsen hozzászólás

szerző: morzsa
Húsz éves a Tátrai Band
2009. december 18., Papp László Budapest Sporaréna

  Jamie Winchester: felidézzük a Tátrai Band legendás korszakát, monstre koncertre, magas színvonalú zenélésre, a Tátrai Band legendás korszakainak megidézésére számíthatnak azok, akik eljönnek a húsz éves zenekar jubileumi koncertjére december 18-án a Papp László Budapest Sportarénába.
  
  Az ír származású énekes-gitáros zeneszerző elmondta, hogy a próbák jó hangulatban telnek - Ugyanarra az őserőre számíthatnak a rajongók, amit megszokhattak a Tátrai Bandtől, a tíz éves szünet után is hatalmas energiák övezik a produkciót. - Jamie Winchester kiemelte: nem dolgozták és hangszerelték át a nótákat, a szuperkoncertre kiválasztott 24 szám ugyanúgy szólal majd meg, mind a zenekar hőskorában.
  
  Jamie Winchester, aki húsz éve meghatározó egyénisége az élvonalbeli magyarországi projekteknek (Baba Yaga, Boom Boom, Tátrai Band, Koncz Zsuzsa, Ákos, Jamie-Robi) mesélt arról is mit jelent pályafutásában a grandiózus csapat. A kilencvenes évek közepén nagyon elegem lett az egész hazai cirkuszból, meguntam magyar popszakma allűrjeit. Vízválasztó volt, hogy egy rosszízű Mester és Tanítványai-turné után, a Baba Yaga- és a Koncz Zsuzsa-produkció mellett bekerültem az ősöreg társaságba, Tátrai Tiborhoz, Solti Jánoshoz, Pálvölgyi Gézához. Mindent tőlük tanultam. Azt, hogy hogyan lehet harminc éven keresztül ugyanazokban a klubokban fellépni és mégis minden este olyat nyújtani az embereknek, ami túlmutat a hétköznapjaikon. A Tátrai Banddel közös zenélés során visszanyertem a szakmámba vetett hitemet fogalmazott a zeneszerző, aki a mai napig oszlopos tagja Tátrai Tibor és Tóth János Rudolf zenekarának a Magyar Atomnak.
  
  Húsz évvel ezelőtt, 1989-ben jött létre a Tátrai Band legendás, sikert sikerre halmozó felállása Tátrai Tibor gitárossal, Horváth Charlie énekessel, Pálvölgyi Géza billentyűssel, Kovács Tamás basszusgitárossal és más kiváló muzsikusokkal. A legendás felállás tíz év után ismét összeáll, hogy 2009. december 18-án a Papp László Budapest Sportarénában egy felejthetetlen koncertet adjon.
  
  A Tátrai Band megalakulásakor, a 80-as évek végén egy teljesen egyéni hangzást hozott létre, amelynek alapja a két zeneszerző, Tátrai Tibor és Pálvölgyi Géza sajátos, egymást remekül kiegészítő zenei világa volt. Ehhez jött az együttes tagjainak közös megszólalása és Charlie különleges orgánuma. A legtöbb dalszöveget Kovács Tamás jegyezte, a Tátrai Band mondanivalója pedig nagyon sokakat megfogott. Az első sikert a New York című dal hozta, 1991-ben, ettől kezdve nem volt megállás: az országos turnék végállomása rendre a telt házas Budapest Sportcsarnok vagy Kongresszusi Központ volt. A Tátrai Band egymás után készítette albumait, amelyek közül több aranylemez is született.
  
  Az igényes muzsikát játszó zenekar, tízegynéhány évi folyamatos csúcsra járatás után azonban egy időre visszavonult. A Tátrai Band azonban nem búcsúzott közönségétől, mert nem volt miért. A tagok jól tudták, hogy előbb vagy utóbb folytatni fogják a közös muzsikálást és akkor állnak újra együtt a színpadra, amikor mindegyiküknek igazán nagy kedve támad hozzá. A zenekar megünnepli huszadik születésnapját és az időközben elhunyt Kovács Tamásra is emlékezik.
  
  
  Jamie Wincester - Pályakép
  
  A legtöbb zenei stílusban népszerű alkotó, az ír származású Jamie Winchester nevét nemcsak Hrutka Róberttel közös formációjából, hanem számos lemezborítóról ismerhetjük, a kilencvenes évek óta a legnagyobb sztárjaink Koncz Zsuzsa, Pierrot, Gerendás Péter, Ákos, Rúzsa Magdi, Schmidt Vera, Für Anikó nélkülözhetetlen háttérembere volt.
  
  A gitáros, énekes, dalszerző a kilencvenes évek elején játszott a KFT együttessel, majd egy orosz népi kórussal megalapította a Baba Yaga-t. A KFT-s Bornai Tibor vette be Koncz Zsuzsa zenekarába. Ezt követően dolgozott Révész Sándorral (Piramis), Pierrot-val, Gerendás Péterrel, Nyers együttessel. Jött a Patika, Orsi, a Mester és Tanítványai, Kid. 1995-96 körül Jamie berobbant a Tátrai Bandbe is. Dolgozott a Black Out lemezein, a Perfect Name-mel, a Jazz+Az-zal, Lerch Istvánnal, Tolcsvay Lászlóval, a Rémember zenekarral az Egyszercsak együttessel, Szilárddal, Ákossal. Máig tagja a Magyar Atomnak, kiváló albumokat készített a Boom Boom zenekarral.
  
  Jamie Winchester és Hrutka Róbert 2001-ben talált egymásra, a sikergyáros zeneszerzők nyolc év alatt négy stúdióalbumot (Its Your Life, Last One Out, Hole, The Trouble Youre In), egy dupla live CD-t és egy DVD-t (Wood & Strings) készítettek, a lemezeken szereplő dalokból számos sláger született. Jamie ez idő alatt is nagyon sok előadóval, zenekarral dolgozott együtt, említsük csak az Anna & the Barbiest, Kovácsovics Fruzsinát, Rúzsa Magdit, a V´Moto Rock-t, Roy&Ádámot, Für Anikót vagy Schmidt Verát.
  
  Jamie Winchester 2009-ben új zenekarával elkészítette protest rock albumát The Cracks are Showing (Látszanak a repedések) címmel, amely a művész első szólólemeze, ráadásul a művész a CD összes dalát egyedüli szerzőként jegyzi.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Tátrai Band/Tátrai Tibor Honlapja

Jamie Winchester

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 nightmare in elm street    casketgarden    tűzzománc    biffy clyro    maci laci    a végső állomás    robin hood    sziget 2012    babák    forsaken world    the black dahlia murder    oliver stone    the panic broadcast    youth violence    disney    gloryhammer    swallow the sun    il parto delle nuvole pesanti    heart in hand    stardrive    szükségállapot    ramones    the jet-sons    purulent rites    death dta  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!