hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2009. november 27. péntek   13:35
nincsen hozzászólás

szerző: ma
Hardcore Superstar, Avatar
2009. október 31., A38

  A Hardcore Superstar egy igazi street metal négyes Svédországból. Nem hardcore és nem is szupersztárok, de derekasan művelik azt a muzsikát, amit a Skid Row tudhatott magáénak a nyolcvanas évek végén. Tehát mégiscsak passzol a név.
  
  Vendégnek itt az Avatar, akik szintén svédek, szintén használják a szemceruzát és szintén a lányok kedvencei. Félúton a dark rock és a death metal között lézengenek, és élőben kevésbé félelmetesek, mint a The Great Pretender maxi borítójához megteremtett barbár karikatúráik. Csakhogy ezek az alig huszonhárom éves arcok tavaly harmincegy nap alatt lenyomtak huszonnyolc európai bulit az Obituaryval és a Holy Moses-szel, illetve leigázták a texasi Austint az Enslaved társaságában így aztán senki sem róhatja fel nekik, hogy a poszterre való csajkedvenc, Johannes Eckerström inkább igazi frontember, mint dalnok, és hogy a zene nem mindig talál célba. Az Absolute Vodka mintájára reflektáló Absolute Avatar feliratú pólójuk pedig remekül emeli az égőkből kirakott zenekarnevet idéző, kissé szerény háttér fényét.
  
  Végre eljött hozzánk a Hardcore Superstar, akikre nagyjából annyit kellet várnunk, mint a Backyard Babies és a The Hellacopters idelátogatására tehát ők sem egyenesen a csúcsról érkeztek. Ez persze semmilyen minőségi változással nem jár, így aki nehezen bírja ki a múltkori budapesti bulit izzadságszag nélkül lelkesen levezénylő egykori Skid Row-s Sebastian Bach december 15-i street metal koncertjéig, az a legjobb helyen jár. A négyes idei, hetedik albuma, a Beg For It már a metal-multi Nuclear Blast kiadónál jött ki, és ez a tény is elűz minden kétséget.
  
  Joakim „Jocke” Berg énekes az a figura, aki Axl Rose és Steven Tyler indirekt keverékeként beleadott apait-anyait, tehát hangot és mozgást is. A másik három svéd, Magnus „Adde” Andreasson dobos, Martin Sandvik gitáros és Thomas Silver gitáros utódja, Vic Zino is kitesz magáért olyan az egész, mint egy sleaze rockban erős, kevésbé thrash metalos Death Angel. Márpedig ez nagy szó. Üröm az örömben, hogy a régebbi dalokat koncerten már alig veszik elő (ezúttal konkrétan egyet sem): pont úgy mossa le az idő a palettáról ezeket a korai darabokat, mint a szakadó eső Jocke hajlakkját és sminkjét a Have You Been Around videóban a 2000-es Bad Sneakers And A Pińa Colada lemezről. Pedig annak idején ez a klip is sokszor forgott a VH1 péntek esti rock műsorában, a Linkin Park és a Rammstein aktuálisai mellett, ráadásul zenei irányt sem váltott a banda.
  
  Ami viszont szól, és nem is akárhogy: This Worms For Ennio, Beg For It, Into Debauchery, Medicate Me, Shades Of Grey, My Good Reputation, Kick On The Upperclass, Nervous Breakdown, Blood On Me, Bag On Your Head. Terpeszben a lábunk, az idő szalad, és bár még csak háromnegyed óra futott le, már el is köszönnek. Na persze, úgyis visszajönnek bizonygatja magának és a másiknak az ember. Igazunk is van illetve lehetne , mert ismét porondon a banda, a vad fiúk a Wild Boys-zal. Ha széken ülnénk, mindenki hátradőlhetne megnyugodva, de csak koporsóban álmodunk, és ezt a nagyszerű Dreamin In A Casket is igazolja. Come, smash up your seats tonight nem volna szabad, de megfagy bennünk a véralkohol, amikor világossá válik, hogy pontosan egy óra után tényleg itt a vége, ugyanis az ökölrázós We Dont Celebrate Sundays mindig az utolsó. Az utolsó szög a koporsóban. Mire feleszmélünk, a svédek már javában aláírást osztanak és ölelkeznek a rajongókkal a vakuknak. Az egyik szemünk sír, a másik vörös.
  
  A Hardcore Superstar nem hardcore és nem is szupersztárok, és a vasárnapot sem ünneplik. A Hardcore Superstar egy igazi street metal négyes Svédországból a hatvan perc meg pontosan egy óra.


Kulcsszavak:
  hardcore superstar     avatar     backyard babies     the hellacopters 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Hardcore Superstar

 kapcsolódó cikkek: 

Meshuggah, Avatar, The Halo Effect

Meshuggah + Avatar + The Halo Effect Budapesten

Swallow The Sun, Avatarium koncertek május 1-én

Sabaton + Avatar + Dynazty

Backyard Babies és Audrey Horne: április 19-én a Barba Negrában
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
Abbath, Toxic Holocaust, Hellripper
Slaughter To Prevail
Delain, Illumishade
Beast In Black, Gloryhammer
Az indie rock királyai, a The Sherlocks és a DOTE a Dürer kertben
 kapcsolódó fotók: 

Hardcore Superstar (S) - 2009. október 31. A38

Avatar (S) - 2009. október 31. A38
 kiemelt 
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
  
Második lemezét mutatja be április 12-én Budapesten a Crypta

Március végén érkezik az U.D.O.
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 threat signal    dreadful peace    richie kotzen    szarka tamás    wamp    jaume collet-serra    wovenwar    fading circles    aerodrome    wass albert    slaughter to prevail    efott    bill nighy    trio3po    the kolin    jennifer garner    jack of heart    before the dawn    kill devil hill    tarja turunen    nicolas cage    oranssi pazuzu    viharos csend    marigold hotel    kerecsensólyom  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!