hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2009. október 10. szombat   13:21
nincsen hozzászólás

szerző: Showtime
ZZ Top – Double Down Live Tour - Lendületben a közönség – ZZ Top-show csütörtökön
2009. október 15., 19:30., Papp László Budapest Sportaréna

  Október legnagyobb könnyűzenei eseményeként csütörtökön a ZZ Top a Papp László Budapest Sportarénában lép föl. Örökifjú családapák gyermekeikkel, forró csajok barátnőikkel, szelíd és vad motorosok haverjaikkal alkotnak egységet a blues-rock királyainak tiszteletére. Bevezetésként a Mystery Gang tart majd rockabilly-oktatást.
  
  Mindig kuriózumnak számít, ha hazánkba érkezik egy olyan világhírű zenekar, mely stílusának magyar képviselői egyre inkább kiszorulnak a mainstream-szórakoztatóiparból. A Tátrai Tibor és Hobo által képviselt blues-rock-vonal közönségében persze ott vannak a családi hagyományok nyomán rajongóvá vált fiatalok is, de a széles körben eladható utánpótlás-zenekarok hiánya miatt ez már egyre inkább az apák rock and rollja. A ZZ Top most negyvenévnyi tapasztalattal mutatja meg mindenkinek, miért lehet szeretni az efféle lendületes, humoros és szókimondó zenét korra, nemre, státuszra való tekintet nélkül, és hogyan lehet Jessica Simpsonhoz hasonló lányokat is őrült sikoltozásra bírni, így hatvanhoz közel.
  
  A közönség a show-ban
  
   Billy Gibbonsék triója a nálunk is örökérvényű vagány, laza, de mégis kemény férfiideál leghitelesebb képviselőiként koncertezte végig az elmúlt évtizedeket. Szövegeikben és klipjeikben sikeresen ültetik át globálisra a benzingőzzel és hosszú női combokkal zsúfolt texasi életérzést, mindezt olyan hatásos imidzsbe csomagolva, melyet még a huszonegyedik századi könnyűzenei marketinggépezetek is csak irigykedve szemlélnek.
  
  Koncertjeiken szimbiózisba kerülnek a rajongókkal, így az Aréna közönsége is számíthat rá, hogy aktív részese lesz a lendületes show-nak, és nem zsebre tett kézzel bólogat majd a Tush, a La Grange vagy a Sharp Dressed Man slágerekre. A koncerttermeket vidámsággal megtöltő színpadi előadást olyan világsztárok társaságában csiszolták tökéletesre, mint Slash, Santana és Joe Cocker, sőt már Jessica Simpson és Carmen Electra is részese a ZZ Top-jelenségnek.
  
  Élvezet korhatár nélkül
  
  Nyilván sokaknak a mikrofonok alatt a férfiasság szimbólumaként terebélyesedő szakállak ugranak be elsőként a bandáról, de a milliódolláros ajánlat után is megtartott szőrzet csak az outfit csúcsa. A ZZ Top ruhatára a sombrerótól, ponchótól, motoros szerkótól és a legkülönfélébb sapkáktól kezdve a párducmintás zakóig terjed, ezzel is képviselve az általuk nagyra tartott kultúrcsoportokat. Mexikói tökös legény, houstoni csajozógép, Las Vegas-i kártyás nagymenő, magyarországi kemény motoros, vadságra vágyó fiatal lány, mind megtalálja magát valahol a ZZ Top kortalan világában.
  
  A kortalanság mellett kiemelkedők a zenekar által alkotott korrajzok. A huszadik század közepének hű lenyomata testesül meg az elsősorban Gibbons által gyűjtött, egyedi átalakítású hotrod-kocsikban is. A csillogó, gömbölyded és alkalmi szexuális kapcsolat gyors kiépítését tökéletesen támogató verdák a nyolcvanas évek ZZ Top-klipjeiben kezdték hódításukat a 82-es Eliminator című album címszereplőjével, az 1933-as piros Ford Coupe-val. Gibbons szívesen viszi magával egy-egy koncertre valamelyik csodajárgányát, és ez bizony a vadmotoros-életmódtól messze álló női érzékeket is felpezsdíti.
  
  Nem tudjuk, hogy Budapestre milyen járgányokkal érkeznek, de a szervezőknek korábban jelezték, hogy két limuzinnal szeretnék bejárni a várost, és egy golfpályára is igényt tartanak. Korrektségüket jelzi, hogy amint megtudták, milyen időjárási körülmények fogadják őket nálunk, lemondtak a kéréseikről, hiszen zuhogó esőben kissé nehézkes golfozni, és a luxuskocsik sem úgy csillognak a vízcseppek alatt, mint napfényben.
  
  Nincs megalkuvás
  
  Nemcsak azok lesznek ott az Arénában, akik népes motorosbandával gurulnak húsz éve, akik már a nyolcvanas években is az Eliminator slágereire szerelték autójukat, akik ötvenévesen örökifjúként fesztiválozzák végig a nyarakat. Köztük lesznek azok is, akik számára fontos, hogy élőben láthassanak-hallhassanak egy olyan csapatot, ami egész életükben megalkuvás nélkül játszotta, amit szeret, és ezt megszerette az egész világgal. Mert ez a ZZ Top legfontosabb üzenete, ami mindenkihez szól, legyen szó bajszos apukáról vagy Tankcsapdával táplált tinilányról.
  
  A csütörtöki blues-rock-show-t a hazai rockabilly nagyágyúja, a Mystery Gang vezeti föl, az örömközpontok és a táncolóizmok bemelegítésre tehát garantálva.
  
  Jegyárak:
  ülő: 7500, 9900, 12 500, 15 000, 19 000 Ft
  álló: 9900 Ft
  
  Általános információk:
  
  Megközelítés

  A Papp László Budapest Sportaréna a főváros egyik legforgalmasabb csomópontjában található, huszonöt percre van a Ferihegyi repülőtértől és kétpercnyire a Stadionok metrómegállótól. Megközelíthető 30-as és 95-ös busszal, vagy 75-ös és 80-as trolival, 1-es villamossal, valamint gépkocsival (1160 férőhely áll a fedett, őrzött parkolóban az idelátogatók rendelkezésére) Az épületbe a Kerepesi út, illetve a Hungária körút felől, és a parkolóházból, a feljáratokon keresztül lehet bejutni.
  
   Parkolás:
  Parkolási lehetőség az Aréna mélygarázsában, 1000 forintos áron, illetve a környező utcákban.
  
  Ruhatár
  Az Arénában korlátozottan áll rendelkezésre ruhatár. Lehetőségek szerint hagyják a nagyobb méretű táskákat, kabátokat stb. az autóban, vagy a vonatállomások csomagmegőrzőjében.
  
  Fotózás és videó
  Telefonok és kompakt kisgépek (nem cserélhető objektívvel) használata engedélyezett.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

ZZ Top

Myspace

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 czébely csaba    morre    crimson shadows     red hot chili peppers    oliver stone    hisztéria    fast five    minority sound    resident evil    forgotten tales    a legszebb dolog    30y    marion cotillard    endiryah    striker    livesound    laibach    hol van ilyenkor a rendőrség?    hegyalja    hurts    dumaszínház    katy perry    abhorrence    így neveld a sárkányodat    jeordie white  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!