hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2009. március 23. hétfő   11:53
nincsen hozzászólás

szerző: Toki
Bridge To Solace, Born From Pain
2008. március 6. Dürer-kert, Budapest

  Végre eljött a nap, mikor a Bridge To Solace nem csak bemutatta, de megjelentette is harmadik nagylemezét, a House Of The Dying Sun-t! De nem csak ettől volt különleges ez az este, hanem azért is, mert nem kisebb név tette tiszteletét a BTS elő zenekaraként, mint a holland Born From Pain. Továbbá jelen volt a debütálásra készülő Nec Pluribus Impar és a veszprémi As Hearts Bleeding is.
  
  Nem volt túl sok ok sietségre, ugyanis kisebb csúszással indult az este, melyet a Nec Pluribus Impar nyitott. Nevükkel ellentétben ezúttal nem mindenek fölött, hanem előtt álltak, de ennek ellenére elég rendesen odacsaptak a szépen gyűlő tömegnek. Egyelőre lemezen még nem debütált a többek között Khrult is soraiban tudó együttes, de a hallottak alapján van rá esély, hogy meghatározó részei legyenek a hazai underground szcénának. A fővárosi banda deathcore-ja ugyan túl nagy lázba nem hozta a közönséget, de ezt tudjuk be annak, hogy a többség először hallotta a zenekart egyáltalán bármiféle formában. A NPI tagjain is látszott azért a kezdeti izgalom, viszont a kb. fél órás játékidő után azt nem nehéz megjósolni, hogy fogunk még hallani erről a csapatról!
  
  A veszprémi As Hearts Bleeding már nem számít újoncnak, sőt! Ez már egy profi banda, abszolút fogós zenével és karakteres frontemberrel! A Bridge To Solace után számomra miattuk volt még érdemes kilátogatni aznap a városligeti klubba. Szintén fél órát játszottak Varga Zoliék, de ez a fél óra szempillantás alatt elrepült, annyira élvezetes showt nyomtak a srácok. A közönség is rendesen bekapcsolódott, és Zoli is kiadott magából mindent, amit tudott, és amit a színpad engedett. Érdemes lesz figyelni, mikor jelentkezik teljes lemezzel az As Hearts Bleeding, de addig is el lehet még csípni őket jó pár rendezvényen.
  
  Egy kis sörszünet után a holland Born from Pain vette birtokba a színpadot és ekkora már összejött egy kisebb teltház is. Két éve elmaradt a kultis buli, de azóta már voltak itt egyszer a flamandok, méghozzá a tavaly júliusi Bringin It Back fesztiválon, többek közt a Madball társaságában. Rob, a csapat énekese elemében volt, mint mindig: addig nem nyugodott, amíg a színpad elé nem gyűlt a tömeg. Szinte minden szám alatt volt circlepit és rengetegen mászták meg a színpadot is, igaz ott az átlagéletkor tizenhat évnél nem lehetett több. A Born From Pain pedig a lehető legtöbbet sűrítette a fellépés háromnegyed órájába. Volt Sons Of The Dying World, State Of Mind, Behind Enemy Lines és persze a kihagyhatatlan The New Hate is. Én magam ritkán hallgatok efféle hardcore-t, de így élőben egész élvezetes volt a produkció, pláne, hogy Rob még az újságíróknak is köszönetet mondott a bulin, na ez azért elég ritka!
  
  Épp a koncert napján lehetett elősször megvásárolni az új Bridge To Solace lemezt, úgyhogy természetesen arra nem lehetett számítani, hogy majd mindenki egy emberként üvöltözi a House Of The Dying Sun album nótáit Jakab Zoliékkal. Ennek ellenére azért szerintem mindenki számára világosan lejött, hogy az új lemez új szintre emelheti a BTS-t. Egy kellemes intro után a Like Sheep Led To Slaughter-rel nyitott a gárda, majd egymás után váltakoztak a régi és az új dalok: House Of The Dying Sun, The Spiral Burial Ground, DeGeneration, Kingdom Of The Dead , Believe, In Search Of, Where Nightmares And Dreams Unite, és a személyes kedvenc These Maps Are Written With Blood!
  Az érzelmek is duplán teret nyertek a koncerten, ugyanis a csapat gitárosát, Bálintot éjfélkor egy össznépi Boldog szülinapot! énekkel köszöntöttük, majd Sztojka Laci basszerostól búcsúzott el a csapat, hiszen számára családi okok miatt ez volt az utolsó fellépés. Maga a buli pedig az eddigi leghosszabb BTS koncertként vonul a történelembe. Várjuk a folytatást!



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 arcadia    mörbid carnage    distorted impalement    ragadozók    zombie girlfriend    hajdu zsolt    justin timberlake    scary guys    kóbor angyal    vályi péter    laurence fishburne    bohemian betyars    dan fogelman    paolo fresu    vreid    mz/x    esben and the witch    beyond fear    slaughter to prevail    monuments    morbid angel    jon favreau    jean-claude van damme    arbat    black tusk  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!