hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2009. január 23. péntek   14:11
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
KFT és Heaven Street Seven dupla lemezbemutató
2009. január 31. 20:00 PÁGISZ ÁMK - Győr

  A Győri Alter Party koncertsorozat az újévben is folytatódik. Nyitásként egy (pontosabban kettő) igazán különleges koncerttel kedveskednek a szervezők a győri közönségnek, ugyanis január 31-én szombaton este nyolctól a Heaven Street Seven, majd tíztől a legendás KFT zenekar mutatja be vadonatúj albumát a PÁGISZ ÁMK-ban, de természetesen a régebbi slágerek sem maradhatnak ki a buliból, amire csak egy jegyet kell váltani. Azonkívül hogy mindkét együttes az igényes popzene hazai zászlóvivője, közös pont, hogy Magyarországon mindketten úttörő módon, ingyenesen tették közzé új albumukat.
  
  A brit gitárzenék egyik legjelesebb hazai pedigréfelelőse, az este nyolckor színpadra lépő Heaven Street Seven nemrég jelentette meg nyolcadik stúdióalbumát. Az Amorf Ördögökből és az Erik Sumó Band-ből (vagy épp a Kiscsillag és Péterfy Bori mellől) ismert zeneszerző-hangzásmegmondó ember, Tövisházi Ambrus producerkedésevel készült Jazz címet viselő lemez persze közel sem jazz zenét rejt, mindenesetre az általuk meghonosított dunabeat stílust jelentősen újraformálták. A Jazz az együttes eddigi legsokszínűbb lemeze, így megszületett a zenekar eddigi leggyorsabb száma (a címadó, zúzós-garázsos Jazz) és az eddigi leglassabb (a szívfacsarós Mától nem számolom) is. A kollégium női zuhanyzójában rögzítették első barkácsfelvételeiket, aztán 1995-ben elkészítették debütáló anyagukat, mára pedig az ország egyik legkedveltebb élőben koncertező popzenekarává nőtték ki magukat. A Tudom, hogy szeretsz titokban című előző albumuk - amelynek angol nyelvű változata európai terjesztésben is megjelent - halmozottan slágeresre sikerült, közben a zenekar elnyerte az Európai Unió Zenei Irodája, az MTV Europe, és a MIDEM European Breakthrough Award (Európai Áttörés) nevű díját. Így igen magasra tették a lécet a következő korongnak, amely azonban messze beváltotta a hozzáfűzött reményeket. A dalok még a november 10-i megjelenést megelőzően (!) egy hétig büntetlenül és bérmentve letölthetők voltak; mintegy tízezren éltek is a különleges lehetőséggel. A minden eddiginél színesebb hangszerelésű album két slágerét (Szia, Kereplő) máris játsza az MR2 Petőfi Rádió. Ábrahám Zsolt gitárjátéka hazai szinten egyedülállóan kreatív, Szűcs Krisztián szövegei pedig most is beleütnek a fiatalok lelkébe. Lehet, hogy öregszenek a srácok, de ez egyáltalán nem vehető észre, még mindig nagyon jól tudják, hogy hogyan élik meg ezt a furcsa, kifordult, kiábrándult, de mégis szerethető világot a 10-20 éve beleszületett emberek.
  
  A decemberi budapesti lemezbemutatót követő vidéki turné első állomásaként Győrben fellépő KFT új lemeze a Bábu visszavág 11 új szerzeményt tartalmaz, és hallható rajta a 81-es Táncdalfesztiválon feltűnt Bábu vagy című, átütő erejű klasszikus sikerdal önfeldolgozása is. Hallhatók Bornai Tibor tanácsai a Vérlázi-tavon való csónakázást illetően, Laár András mini-operát énekel a családon belüli erőszakról, és újabb fordulatot vesz Márton András kedvenc témája, a szerelem és az űrhajózás kapcsolata. A kifejezetten fiatalos hangvételű album a fesztiválok sodró, erőteljes ütemét követi, több helyen a KFT-től újdonságnak ható erőteljes gitárhangzással. Egy ilyen pályafutással a hátuk mögött még mindig egyre jobb koncerteket adnak, egyre jobban szólnak és egyre kísérletezőbb stúdiólemezeket készítenek. A mostani anyag néhány dala akár az Afrika vagy a Balatoni nyár kortársa lehetne; a Cső, az Erotika és Szerelem az űrhajó című számokban pedig egy tucat, ma induló garázszenekar energiája van mondja Háry Péter, a lemez zenei producere, akinek nevéhez tucatnyi rock album és rádiós sláger sikere fűződik. Régi álmom vált valóra, hiszen a new wave és a cinikus szövegek kultikus figuráival dolgozhattam, és szabad kezet adtak a közös alkotáshoz - teszi hozzá Háry, aki kecskeméti stúdiójában formálta véglegesre a dalok hangzását. Az energikus és felkavaróan kritikus album kiadási struktúrája is rendhagyó: a hagyományos bolti forgalmazásban és legális internetes letöltésként is megjelenő zeneanyag 30000 példányban, ingyenes CD lemezen is eljutott a közönséghez a Pesti EST programmagazin KFT különszámában. A gyűjtők kedvéért, kis példányszámban az albumot hagyományos, borítófüzetes CD-n is megjelentették. Ezen a fizetős, hagyományos bolti terjesztésű változaton extrával is kedveskedtek a rajongóknak, mégpedig a soha ki nem adott, Az ősemberek mi vagyunk című dal 1981-ben, kazettás magnóval felvett koncertváltozatával.
  
  Jegyek elővételben a HÍD-ban és a Mcdonalds cd boltban 1800 Ft, a koncertek napján a helyszínen 19.30-tól 2100 Ft



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 nicole holofcener    monte cristo    iced earth    simpson család    after crying    anjou lafayette    terhes társaság    korál    dystopia    musica moralia    ana de la reguera    kylesa    spi    kowalsky meg a vega    jean-claude van damme    port noir    gesztivál    rdø    phoenix    diamond eyes    jan rechberger    when death comes    bloodbath    james cameron    transitional  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!