hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2009. február 15. vasárnap   11:38
nincsen hozzászólás

szerző: Barna
The Ocean, Burst, Bison B.C., Medeia
2009. március 3., Budapest, Dürer kert

  2008 májusában a Fonó Budai Zeneházban fellépett egy berlini csapat. Soha nem jártak még hazánkban, így azok számára, akik szeretik a zenéjüket, nem csak az egyedi helyszín, hanem a The Ocean első hazai fellépése is igazi különlegességnek számított. Akkor - ahogyan most is teszik majd - szintén főbandaként álltak a színpadon, s alakítottak ki olyan különleges hangulatot, amelyet remélhetőleg idén márciusban is megtapasztalunk majd a Dürer kertben.
  
  Ezúttal hazai fellépők nélkül, a következő három csapat társaságában láthatjuk majd őket: Burst, Bison B.C., Medeia. Experimentál, indusztriál, sludge, death, doom, thrash, stoner, noise, ambient, hardcore. A teljesség igénye nélküli felsorolás az este folyamán életre keltett stílusok közül.
  
  Négy csapat, melyek közül a Medeia nyitja majd a kedd esti programot. A 2002-ben alakult és két éve a Rotten Sound-ból ismert Keijo Niinimaa vezetésével működő alternatív/dark elemekkel színesített death metal csapat zenéjében a brutális hangzás mellett szerepet kapnak a dallamok is, így a tavaly megjelent legfrissebb anyaguk, a Cult dalait ezen irányvonal mentén alkották meg. The Dillinger Escape Plan, Entombed, As I Lay Dying, Boris, Terror. Aki kedveli a felsorolt csapatokat, az nem fog csalódni a Medeia keddi nyitó koncertjében sem, amikor is már tudni fogjuk, hogyan szerepeltek a Finnish Metal Awards-on, hiszen ők is a jelöltek listáján vannak és olyan csapatokkal lépnek majd fel a díjátadón, mint az Ancara, a Before the Dawn, a The Black Dahlia Murder és a Legion of the Damned.
  
  A Bison B.C. követi majd őket a Dürer színpadán. A tagadhatatlanul Mastodon fanatikus csapat második lemeze, a Quiet Earth az extrém zenék egyik nagyágyújának számító német Metal Blade Records-nál jelent meg tavaly év végén. Nyilatkozataikból kiderül, hogy nagyon színes egyéniségekkel van dolgunk. Egy Lets do some beers-típusú mondattal nyitni a myspace oldalt, már önmagában sokmindenre enged következtetni, leginkább arra, hogy a srácok nem vetik meg a jó bulikat, s szeretik önfeledten jól érezni magukat, mindemellett persze komolyan is veszik, amit csinálnak, imádnak zenélni, alkotni, dalokat írni és erőteljes riffekkel sokkolni a hallgatóságot. Ugyanakkor nem hiányzik belőlük az érzelem és az érzékenység sem, hiszen azt vallják, hogy ha szereted a zenét és azt hallgatod, amit szeretsz, az olyan, mintha szíved felrobbanna a mellkasodban. Ez az a mondat és érzés, amely nem szorul kommentárra. Remélhetőleg ezt a stoner/doom/thrash intenzivitást, némi groove-val vegyítve a márciusi buli alkalmával is érezni fogjuk.
  
  A The Ocean előtt fellépő másik headliner csapat a tavalyi év egyik legemlékezetesebb albumát produkáló Burst lesz, kiknek Lazarus Bird című lemeze a patinás Relapse Records-nál jelent meg 2008 őszén. A progresszív és experimentális elemeket is felvonultató komplex hardcore/metal dalok az öttagú svéd formáció kezei között olyan masszívan egységes anyaggá kovácsolódtak össze, melyet sokan már most a csapat legkiforrottabb anyagaként tartanak számon, s ezt prezentálják majd nekünk tavasszal a Dürer kertben.
  
  Mint ahogyan az tavaly is kiderült, hihetetlen közvetlenség társul ahhoz a profizmushoz, zenei iránti alázathoz és látványhoz, amelyet a The Ocean Collective koncertjein tapasztalhatunk. Fellépéseik közben egy teljesen új világot alakítanak ki, melyben hangsúlyos szerepe van a vetítésnek, a programozott fényshownak, a zenészek tökéletes összhangjának és a közönségnek is, amely mindeközben teljesen elmerülhet a The Ocean világában. Egészen filmszerű az egész, de természetesen mindenkinek a fantáziájára van bízva, hogy mely film/filmek hangulatát idézi fel benne a zenekar előadása. Mintha egy teljesen különálló dimenziót alkotnának ők a színpadon, s mégis általuk teljes mértékben egységbe tud olvadni minden. S még ha nem is misztifikáljuk túl a dolgot, a csapat előadása akkor is mindenkit magával ragad, ha egy kicsit és fogékony erre az experimentális elemekkel tűzdelt indusztriális, s egyben hardcore, noise, ambient hatásokat is felvonultató, a poszt metalból is sokat merítő zenére, melynek alkotói nagy kedvencként tartják számon többek között a Cult of Luna-t, a Mastodon-t és a Neurosis-t.
  
  A jegyár 3500 Ft., HammerWorld kuponnal 3000 Ft. Jegyek elővételben kaphatók a rendezvény helyszínén, illetve a következő boltokban: Hammer Zenebarlang, Headbanger, CD Pince, Viking, Shark, Rock-Ness (Debrecen), valamint a Ticketportal és a Ticket Express hálózatában és országszerte az összes lottózóban, illetve a http://shop.metalindex.hu-n. Kedvezmény: aki a december-januári HammerWorldben lévő, erre a koncertre vonatkozó, illetve a februári számban megjelenő kupont kivágja és vásárláskor átadja a következő rock/metal boltokban: Hammer Zenebarlang, Headbanger, CD Pince, Viking, Shark, 500 Ft. kedvezményt kap a jegy árából!



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

The Ocean

Burst

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 cher    trick or treat    malignancy    goulasch exotica    killswitch engane    fish    what we all come to need    alex somers    balaton sound     bourne    lamb of god    trentemoller    tündértantra    hinayana    beatkoho    alex kapranos    tom cruis    1349    veil of maya    takács tamás band    alexandra    space battleship yamato    wacken metal battle    vicky sunday    salvus  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!