hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2008. november 17. hétfő   13:48
nincsen hozzászólás

szerző: ArmaGedeon
Firewind, Eldritch, Kiuas a Dieselben
2008. november 27. Diesel (Ex- E-klub) - Budapest

  Az ínyenc rockerek Kánaánja lehet a Diesel klub november végén, hiszen három, underground-körökben méltán népszerű, remek banda ad koncertet.
  
  A finn Kiuas neve talán még ismeretlenül cseng a hazai fémzenerajongóknak, de bennük van az a potenciál, aminek révén nemsokára a fősodor is befogadhatja. Ráadásul a manapság oly divatos elemek sem hiányoznak tarsolyukból: a kellően súlyos, power/thrash alapokat északi folk-témákkal fűszerezik, és mindezt úgy öltöztetik modern köntösbe, hogy a 80-as évek heavy metal stílusjegyei is helyet kapnak. Képzeljük magunk elé, milyen lehet az, ha a német Brainstorm keménymagját beengedjük a Children Of Bodom próbatermébe egy sörhabos jammelés erejéig némi túlzással hasonló eredményt kaphatnánk, mint a Kiuas vérbő harci himnuszai. A 2000-ben alakult kvintett eddig három albumot készített, az utolsó (The New Dark Age) éppen ez év tavaszán látott napvilágot. Aki szereti a dallamos refrénekkel teletűzdelt, heroikus, modern power metal muzsikákat, az egy percig ne habozzon a Diesel-bulit illetően!
  
  Az Olaszországból származó Eldritch nem egy zöldfülű sulibanda, hiszen 1991-es magalakulásuk óta hét lemezzel rukkoltak elő. A korai idők Watchtower/Dream Theater/Fates Warning fémjelezte komplex, technikás progresszív vonalától szép lassan eltávolodtak, és az utóbbi korongokon már egyfajta morózus keverékét játsszák az indusztriális thrashnek és a dark power metálnak. MySpace oldalukon olyan példaképeket említenek meg, mint az Annihilator, a Voivod vagy az Anthrax. Sokunk szerint a 98-as keltezésű El Nino albumuk a Pályacsúcs, de például a tavalyi Blackenday munkájuk kiváló kritikákat kapott. Elég csak belefülelni a címadó klipnótába, amely az Eldritch komorsötét esszenciája.
  
  A főszereplő neve: Firewind. Székhelyük Görögország. A bandát 1998-ban hívta életre Gus G. gitáros, akit a szakma egyik legjobbjának tartanak számon, nem véletlenül segítette ki az Arch Enemy-t is az egyik turnén oda pedig bárki nem pottyan be csak úgy! A csapatban ez idáig igen nagy volt a jövés-menés, csak Gus a biztos pont, éppen ezért a muzsika is változatlan az öt albumon: dallamos power metál, ha nem akarunk nagyon bíbelődni a körülírással. Ám ennél azért sokszínűbb a képlet: az egyébként viszonylag könnyen emészthető dalok pazarul megírt refrénekre épülnek, a vokális oldal ennek megfelelően kimagasló, és ugyanez áll a hangszeres szekcióra; emitt egy megtekert, technikás szóló, amott duplázó lábdobok; hol pőre power metalt túrnak, hol pedig egy kis híján popos szintitémával elővezetett slágerbombát húznak elő a varázsdobozból. És az egészben van valami csibészes lazaság mert a lényeg úgyis mindig a nagybetűs Rock and Roll!
  
  Jegyek: 3900,- Ft



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 existance    comeback kid    satyr    coen    earth wind & fire experience    beatkoho    molllust    hexis    golden globe    bonobo    cate blachett    eta    budapest    hard charger    the last charge    zakk wylde    hófehérke    ingyenes    david byrne    rimszkij-korszakov    21 jump street     darkfall    megaagy    mais rues des avenue    jörg uken  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!