hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
film [film]  2008. október 30. csütörtök   14:33
nincsen hozzászólás

szerző: Toki
A mozi-bemutatóval egy időben HD-premier a neten
Almási Tamás Márió, a varázsló-ja egyszerre debütál a vásznon és a neten

  November 6-án kerül a mozikba Almási Tamás legújabb nagyjátékfilmje, a Márió, a varázsló, Franco Nero, Nyakó Júlia és Egyed Attila főszereplésével. A premiert azt teszi egyedülállóvá, hogy hazánkban eddig még nem volt példa arra, hogy egy film egyszerre debütáljon a mozikban és az interneten az utóbbin ráadásul HD-minőségben. Most vált továbbá publikussá, hogy a filmet beválogatták a Kairói Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjába. November 28-án derül majd ki, hogy a rendszerváltozás történelmi hátterébe helyezett szerelmi dráma elviszi-e az Arany Piramist.
  
  November 6-ától a Márió, a varázsló-ra nem csak a mozikban válthat jegyet a közönség, de a Filmklik.hu oldalán on-line is kikölcsönözheti azt. Ez lesz az első alkalom Magyarországon, hogy egy nagyjátékfilm mozis és internetes forgalmazása egy időben kezdődik. Újdonság továbbá a hazai Video-on-Demand piacon, hogy a filmet akár HD-minőségben is letölthetik a felhasználók.
  
  A Budapest Film 2007. júniusában a hazai filmforgalmazók közt elsőként indította el a Video-on-Demand rendszeren működő internetes platformját, a www.filmklik.hu-t. Ezen a honlapon a felhasználók a filmek döntő többségében választhatnak, hogy az úgynevezett stream-technikával, közvetlenül a világhálóról nézik-e azt meg, vagy a kiválasztott filmalkotást előbb teljes egészében letöltik saját számítógépükre. A kifogástalan minőségű streameléshez minimum 1 Mbps sávszélesség szükséges, ez alatt érdemesebb a letöltést választani. A kölcsönzés egy 48 órás időtartamra vonatkozik, ezt követően a letöltött file a beépített DRM-rendszer miatt használhatatlanná válik. A tarifák igazodnak a videotékákban megszokott árakhoz, a fizetés banki átutalással, vagy mobiltelefonon keresztül történik. A felhasználók az adott alkotásokhoz részletes adatlapot, illetve képeket is találnak, valamint a film zenéjébe is belehallgathatnak.
  
  Most vált továbbá publikussá, hogy a Márió, a varázsló-t beválogatták a Kairói Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjába. November 28-án derül majd ki, hogy a rendszerváltozás történelmi hátterébe helyezett szerelmi dráma elviszi-e az Arany Piramist. A kiváló dokumentumfilmes, Almási Tamás csaknem harminc évvel legutóbbi nagyjátékfilmje, a Ballagás után most először rendezett nagyjátékfilmet. Legújabb alkotása a 39. Filmszemlén mutatkozott be a hazai közönség előtt, ahol az ötödik legnézettebb film volt.
  
  A Kairói Nemzetközi Filmfesztivál - melynek tiszteletbeli elnöke Omar Sherif -, az arab világ egyetlen A-kategóriás nemzetközi filmfesztiválja, melyet 1976 óta évente rendeznek meg. Legutóbb 2006-ban nyert magyar film Kairóban, akkor a legjobb forgatókönyv díját Elek Judit kapta A hét nyolcadik napja megírásáért.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

filmklik

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Áprilisban ismét mozikban a klasszikus Indiana Jones trilógia!
Carte Rouge - Vörös térkép
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi - Portraits of a Life
Új, hivatalos előzetest és plakátot kapott Hajdu Szabolcs új filmje, a Kálmán-nap
Utaztál okosba’? Akkor nézd meg premier előtt a Kék Pelikant!
Pasolini hét - Az Élet trilógiája a Art+ Cinema-ban
Monty Python klasszikusok ismét a mozikban!
A dohánypajta
Történelem, társadalom, cukiság – ezek lesznek a JUNO11 Distribution tavaszi filmjei
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 lenny kravitz    cavalera conspiracy    fridvalszki mark    brendan fraser    bárka színház    diabolus in musica    kishúg    decapitated    chris martin    polod    billy idol    simai kristóf    zaják és társa    ite missa est    gutted    winterfylleth    benedict cumberbatch    doherty    brujeria    red partizan    tool    death    manökken proletarz    martin scorsese    esti kornél  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!