hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2009. január 22. csütörtök   10:57
nincsen hozzászólás

szerző: Morello
Kreator, Caliban, Eluveitie, Emergency Gate
2009. február 13, Debrecen Lovarda

  A jelek szerint Debrecen is egyre nagyobb metal-várossá válik, hiszen Kelet-Magyarországra is sikerült már néhány komoly bulit összehozni. Most újra sárgulhatnak a pestiek az irígységtől, hiszen olyan bandák látogatják meg Debrecent, mint a thrash metal legenda Kreator, a pusztító metalcore-t játszó Caliban, a folk/death metal kiválóság Eluveitie, és a power metalban utazó Emergeny Gate.
  
  A ´80-as évekbeli albumainak köszönhetően (Endless Pain, Pleasure To Kill, Terrible Certainty, Extreme Aggression) a Kreator a germán thrash metal trónján osztozott a Sodom-mal és a Destruction-nel. Iszonyatosan intenzív, agresszív zenéjük, és erőtől duzzadó koncertteljesítményük méltán emelte őket erre a szintre. Aztán a ´90-es évek derekán elindult náluk egy erőteljes dallamosodási folyamat, a banda vezéregyénisége, Mille Petrozza nem nagyon találta a helyét, megpróbált új utakon járni, új fejezeteket nyitni a Kreator történetében. A régi rajongókat megosztotta ez az időszak, a legtöbben nem igazán tudták megérteni és elfogadni ezt az új stílust, pont a Kreator-től. Ennek az lett az eredménye, hogy a banda pozíciója és léte is veszélybe került, senki nem tudta, hogy lesz tovább.
  Aztán 2001-ben újra hallatott magáról a banda, Mille Petrozza-ék újra összekapták magukat, és Violent Revolution című albumukkal megmutatták, hogy tudnak még vérbeli thrash-t játszani. Ezt a lemezt azonban már nem a korai, teperős germán vonal jellemezte, hanem egyre markánsabban jelentkeztek a dallamosabb göteborgi vonások. Következő albumuk, az Enemy Of God esetében még erőteljesebb a göteborgi hatás, maga a lemez pedig a 2000-es évek egyik legnagyobb thrash mesterműve lett. Most pedig már a Hordes Of Chaos című alkotással sújtanak le újra a germán mesterek, ezek az új dalok a koncerten is egész biztosan meg fognak dörrenni. Az év legnagyobb thrash bulija várható Debrecenben a Kreator előadásában!
  
  Az ugyancsak német Caliban még súlyosabb jelleget ad az estének, hiszen a hardcore/metalcore fenegyerekek hat sorlemezzel a hátuk mögött rutinos koncertezőknek számítanak, idén pedig a Say Hello To Tragedy című albummal osztanak ki egy újabb pofont. A súlyos groove-ok, a hardcore-os durvaság, és a metalcore-os lendület egészen biztosan bemozgatja majd a hazai közönséget is.
  A 2002-ben, Svájcban alakult Eluveitie zenekar különös extrém metal banda. A hörgő vokállal ellátott extrém zenéjükbe ugyanis kelta, folkos elemeket kevernek. Ráadásul sok hasonló műfajbeli társukkal ellentétben többnyire eredeti, akusztikus fúvós, vonós hangszereket használnak. A banda idén jelentette meg Slania című nagylemezét, ami komoly szakmai elismeréseket vívott ki magának. Dinamikus produkciójukat már többször is végigélvezhette a magyar közönség.
  Az Emergency Gate-et power metalnak titulálják ugyan, de zenéjük meglehetősen sokrétű. Death, gothic, szimfonikus, és hard rock-os hatások egyaránt megtalálhatók náluk, így különlegesnek ígérkezik a produkciójuk. A csapat 2000-ben adta ki az első lemezét Emergency Gate néven, majd 2006-ban a Nightly Ray-jel jelentkeztek, idén pedig a Rewake című album várható tőlük.
  
  Négy totálisan különböző banda turnézik együtt, az viszont garantált, hogy felejthetetlen estében lesz részük a Debrecenbe látogatóknak. A Kreator az egyik legnagyobb koncertbanda a thrash vonalról, bennük csalódni nem lehet. A Caliban súlyos metalcore világa a földbedöngölő zenék kedvelőinek jelenthet nagy élvezetet, az Eluveitie pedig a pörgős death metal, és a sokszínű pagan/folk metal témák rajongóit szolgálja ki. Az Emergency Gate előtt pedig nyitva áll a lehetősége, hogy megismertessék a nevüket a nagyvilággal, így a debreceni Lovarda hallgatóságával is. Jegyek 4500 Ft-ért kaphatók elővételben, 5500 a helyszínen.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Dan Patlansky Budapesten
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
 kiemelt 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
  
Nyáron sem maradunk ütős és modern metal bulik nélkül a fővárosban

Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 frenk    felföldi péter    rock of ages    toy dolls    virus    imminence    vesztegzár    blahalusiana    melt-banana    tsjuder    wind rose    judas priest    olimpia    ozzy osbourne    short sharp shock    warren riker    emi    milkovics mátyás    them crooked vultures    symphonium    the rite     bourne    gotthard    drew barrymore    godsmack  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!