hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2008. augusztus 13. szerda   17:17
nincsen hozzászólás

szerző: NegativeArt.Hu
Sziget utáni veszedelem: ismét amerikai vendégzenekarral
2008. augusztus 22-24. After Music Club - A38 - Budapest

  Immár hagyománynak tekinthető, hogy a Negative Art a Sziget fesztivált követő napokban megszervezi a Sziget utáni veszedelem névre hallgató programot, mely idén három estén át tart majd. A rendezvény keretében olyan műfajú zenekarok lépnek fel, akik a nagy fesztiválokon ritkán jutnak színpadra... köztük nemzetközi csapatok is. Az amerikai Crüxshadows vagy éppen a kanadai Birthday Massacre után idén egy New York-i csapat, a Made Out Of Babies hallható augusztus 24-én az A38 hajó tetőteraszán, jelképes összegű belépő ellenében, a két megelőző napon pedig ingyen hallgathajuk meg a Dharma, az Angelus, a Oneheadedman, a Leecher, a Sinathrop és a német Acid Rain koncertjét az After Music Clubban.
  
  Erős sarkítással azt is mondhatnánk, hogy a brooklyni Made Out Of Babies a rock egyik „legagyasabb”, de a műfajhoz hűen mégis ösztönös ágát műveli: zenéjüket a Jesus Lizard noise-rockja és az Isis post-metalja közé lehet sorolni.. mások még a Yeah Yeah Yeahs-t és a Big Blacket is belevennék a sorba. Sokat elmond róluk az is, hogy a gitáros, Brendan Tobin a Red Sparowes-t is erősíti, az énekesnő, Julie Christmas pedig a Neurosis és Peeping Tom muzsikosokat is felmutató Battle Of Mice-ban szintén hallatja a hangját. Ami nem is akármilyen: nagyjából olyan hatást kelt, mintha PJ Harvey eszelős, kegyetlen klónját hallgatnánk.. A zenekar karrierjét egyengető kiadók nem kevésbé patinásak: a Made Out of Babies a már említett zenekarokkal is együtt dolgozó, a Neurosis tagjai által alapított Neurot Recordingsnál kezdte pályafutását, új albumuk pedig az The End Records-nál jelent meg, melynek az Ulver, a Gathering, a Mindless Self Indulgence vagy éppen a Voivod is ott van a zászlóshajói közt.
  
  A Made Out Of Babies-t a kiváló hangszeres tudás mellett tehát az énekesnő hangja emeli ki a többi kísérletező, zajos poszt-alter rock zenekarok sorából. A most megjelent Ruiner lemezen kiemelkedőt alkot Julie Christmas: elég már az albumot hallgatni ahhoz, hogy átjöjjön kreatív személyisége és átélése, hiszen valóban nemcsak énekli, hanem éli is a hangokat, legyen szó pillanatnyi elmélázásról, harmóniákkal tarkított dallamokról, robbanó hangkitörésekről, hisztérikus ordibálásról vagy eszelős sziszegésről. Mindez úgy olvad össze szerves egésszé a zenével, hogy egy pillanatra sem érezzük kellemetlennek, így minket is könnyen magával ragad a MooB zeneisége.
  
  Az amerikai csapat augusztus 24-én, vasárnap 1000 forintos belépő ellenében látható az A38 hajó (eső ellen védett) tetőteraszán, ráadásul a belépő fele a pultnál lefogyasztható. A koncert után Noise Pollution party várja az egybegyűlteket: stoner, sludge és hc muzsikák minden mennyiségben - szóval mindaz, ami a koncert hallgatása közben eszünkbe juthatott.
  
  A Sziget utáni veszedelem koránt sem csak ebből az egy estéből áll: pénteken, 22-én három hazai csapat látható majd ingyenesen az After Music Clubban, köztük a Dharma, mely nemrég alakult Budapesten, és egy igazán egyedi műfajt, az orientális dark metalt képviseli, ugyanis a modern, ambient és folk elemekkel tűzdelt metal zenét játszó három zenész egy elbűvölő szépségű énekesnő vezetésével lép a színpadra. Első hangzóanyagukat a Bakery stódióban rögzítették, legutóbb a Road társagában koncertezték végig az országot, és immár első klipjük is látható - mindez a www.dharma.extra.hu weboldalon. Az este másik fellépője a Leecher, melyre az Apocalyptica és az Evanescence volt nagy hatással: csellók és gitárok segítségével szólaltatja meg dalait, és persze több feldolgozást is.. az estét amúgy egy német zenekar, az Acid Rain nyitja meg, nevéhez illően brutális death metal muzsikával.
  
  A szombati napon szintén ingyenes koncertek várnak ránk az After Music Clubban: szerepel a Sinathrop, és a leghíresebb magyar girl metal zenekar, az Angelus, a szintén metalban utazó Oneheadedman, mely immár szintúgy női énekessel lép színpadra, és jelenleg nagylemezén dolgozik.. korábbi EP-jük pedig elérhető weboldalukon, a www.oneheadedman.com címen.
  
  Sziget utáni veszedelem
  2008. augusztus 22., péntek 19 óra
  Budapest, After Music Club (Bp., VII. Nyár u. 6.)
  Dharma, Leecher, Acid Rain (GER) koncertek
  A koncertek után afterparty: Adam, Jesper, Bence
  A belépés ingyenes!
  
  2008. augusztus 23., szombat 19 óra
  Budapest, After Music Club (Bp., VII. Nyár u. 6.)
  Sinathrop, Oneheadedman, Angelus koncertek
  A koncertek után afterparty: Adam, Heaven´t, NINth
  A belépés ingyenes!
  
  2008. augusztus 24., vasárnap 20 óra
  Budapest A38 hajó tetőterasz
  Made Out Of Babies (USA) koncert
  Noise Pollution Party
  Belépő: 1000 Ft, melyből 500 Ft a pultnál lefogyasztható.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Made Out Of Babies

Dharma

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 untsoppable    spirit of pink floyd show    this gift is a curse    anasztaszija makarenko    király!    the world alive    oceanhoarse    disco ensemble    blink 182    mech    maylene and the sons of disaster    negarm    lagerstein        nile    jetsam    m:pire of evil    artisjus    travolta    iron maidens    jeremy renner    suhanj! alapítvány    sinister    deviant    for good  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!