hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
kultúra [program]  2008. június 25. szerda   15:34
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Óbudai Nyár 2008
2008. június 13- augusztus 30. Óbuda- Budapest

  Június 13.-án indul az Óbudai Nyár változatos programsorozata, mely keretében koncertek, kiállítások, színházi előadások, filmvetítések, és megannyi kulturális élmény várja az érdeklődőket. Az augusztus 30-ig tartó rendezvényt - Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata felkérésére - a Sziget Szervezőiroda szervezi.
  Nagy büszkeség számunkra, hogy az immár nyolc éves múltra visszatekintő Óbudai Nyár mára már Budapest egyik legszínvonalasabb kulturális rendezvénye mondta Bús Balázs, a kerület polgármestere, hozzátéve, hogy nincs még egy ilyen gazdag kerülete Budapestnek, mely kulturálisan és a vendéglátás szempontjából ennyire széles lehetőségeket tudna kínálni. Ehhez járul hozzá az Óbudai Nyár is. Gerendai Károly, a Sziget Szervezőiroda ügyvezetője kiemelte, megnyugtató érzés, hogy míg évekkel ezelőtt a Sziget és a kerület felemás viszonyáról szólt a sajtó, mára már az önkormányzat a Sziget szervezőit kéri fel e színvonalas rendezvény szervezésére. Igyekszünk eleget tenni a felkérésnek, és ha lehet még jobb, és színvonalasabb, a fiatalokra is odafigyelő programot összeállítani.- mondta a főszervező.
  
  Fő téri Esték - Óbuda , Fő tér
  
  A programsorozat ingyenes
  
  Július 12. 19.00
  
  Ábrahám Pál
  Viktória
  Operett két részben
  
  John Webster, amerikai nagykövet Szolnoki Tibor
  Viktória grófnő, a felesége Zsadon Andrea
  Koltay, huszár főhadnagy Forgács Péter
  Jancsi, a tisztiszolgája Bozsó József
  Riquette, Viktória szobalánya Teremi Trixi
  Miki gróf, Viktória öccse Petőcz Adrás
  Ach-Wong, Miki gróf kínai menyasszony Gál Judit
  Csuh-Csong, kínai lány Taskovics Judit
  Követségi titkár Hosszú László
  Orosz tiszt Dénes Viktor
  Valamint számos szerepben az Együttes közreműködői
  Díszlet ,jelmez: Zsadon Andrea
  Koreográfus: Fincza Erika
  Zenei vezető: Reményi József
  
  Az Operett Világ Együttes Budapest produkciója
  Művészeti vezető Zsadon Andrea és Szolnoki Tibor
  
  I. felvonás
  1. kép
  Oroszországi hadifogolytábor, az első világháború után.
  Koltay István, magyar huszárkapitány és szolgája Jancsi megszökik a táborból,
  hogy hazatérjenek Magyarországra.
  
  2.kép
  De a vak szerencse folytán Kínába kerülnek, az ottani amerikai nagykövetségre.
  A nagykövet éppen búcsú fogadást tart Szentpétervárra költözése előtt. Miki, Viktória
  testvére is magával viszi ifjú kínai feleségét, Ach-Wongot. A betoppanó Jancsi megismerkedik Riquettel, a szobalánnyal és bemutatja gazdáját - álnévvel Csáky kapitányként - a nagykövetnek. John Webster felajánlja segítségét a két szökevénynek, hogy az amúgy is Pétervárra költöző követséggel együtt menjenek tovább, egy kevéssel közelebb az otthonhoz. Webster személyes szimpátiája a magyarok felé könnyen érthető, újdonsült felesége egy magyar grófnő, Viktória. Aki nem más, mint Koltay volt szerelme, aki a kapitány téves halálhírét hallva ment csak hozzá a nagykövethez. Viktória megrendülve fogadja az álnéven bemutatkozó Koltayt.
  
  II . felvonás
  Szentpétervár, az amerikai nagykövetség épülete.
  Koltay számon kéri Viktóriát házasságáért, és a nagykövet bujtatását elhárítva, önmagát leleplezve, feladja magát az oroszoknak. Webster elbúcsúzik Viktoriától, úgy tűnik örökre.
  
  III. felvonás
  Viktória magyarországi birtokán, Dorozsmán.
  A falu népe a régi szokás szerinti hármas házasságkötésre készülődik. Az első pár Jancsi és Riquette, aki természetes magyar lány - Marika -, a második pedig Miki gróf és Ach-Wong. A szerelmétől és szerető férjétől is elhagyott Viktória, felejtést remélve érkezik Dorozsmára.
  Itt Jancsi - a hiányzó harmadik házaspárként magát Viktóriát ajánlja a titkon hazaérkezett Koltayval, de előbb érkezik vissza Webster, aki megkéri újra Viktória kezét. De nem saját magának, hanem Koltaynak, aki az Ő segítségével került haza. A három szerelmes házassága megköttetik, Webster pedig egyedül távozik.
  
  Július 19. 19.00
  Stúdió 11 Váczi Eszterrel
  
  Rátonyi Róbert: zongora, Balázs Gábor: basszus, Barbinek Gábor: harsona; Berdisz Tamás: dob; Csepregi Gyula: tenor, szoprán szaxofon, fuvola; Dennert Árpád: alt szoprán szaxofon., klarinét; Ducsai Szabolcs: trombita; Gátos Iván: szintetizátor; Kalmos Pál bariton, alt szoprán szaxofon, bariton klarinét, fuvola; Tóth Gyula: gitár, Varga Gábor: trombita
  
  Váczi Eszter -
  Esztert valószínűleg nagyon keveseknek kell bemutatni. Budapesten született, 2001-ben végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti egyetem jazz tanszék ének szakán. A legtöbb Jazz+Az sláger az ő hangjához köthető. 2001-ben az egyik magazin az év énekesnőjének választotta. Beryvel előadott duettje az év slágere lett. A saját maga vezette Váczi Eszter Quarteten és a Szörp zenekaron túl számos produkcióban működik közre: tagja a Hárs Viktor vezette Hárshegy projectnek, de láthatjuk Frenk mögött is, aki a Hiperkarma dobosa.
  
  Eszter és a Stúdió11 kapcsolata hosszú évekre tekint vissza. Rengeteg rádiós produkcióban és koncerten dolgoztak együtt, melyeken Eszter eleinte vokalistaként, később szólistaként szerepelt a zenekarral. Ennek a sok-sok éves együttműködésnek az eredménye egy rendkívül sokrétű és gazdag közös repertoár. Legújabb műsoruk egy különleges válogatás, melyet Eszter és a zenekar közösen állítottak össze kedvenceikből.
  
  Július 26. 19.00
  
  Benkó Dixieland Band
  Az Óbudai Nyár rendezvénysorozatának meglepetés vendége a Benkó Dixieland Band. Az 1957-ben alakult magyar zenekar a világon az egyik legjobb, Magyarországon a legnépszerűbb jazz együttes. Már első lemezük aranylemez lett. Hazai fesztiválok és versenyek sorát nyerték, számos kitüntetést mondhatnak magukénak - Benkó Sándor Kossuth-díja mellett többek között Ronald Reagan és George Bush amerikai elnökök kitüntető elismerését. A Benkó Dixieland évente 200-250 koncertet ad itthon és a nagyvilágban. Most jelent meg hetvennegyedik nagylemezük, mintegy 130 óra professzionális TV show készült velük. TV műsoraikat, riportjaikat évente a világban mintegy 600 millió néző látja. Rendszeresen turnéznak Európában, az USA-ban és a távol keleten. Ők hazánk és a new orleansi jazz utazó nagykövetei. Óbudán a Fő téren 25 órás repertoárjuk itthon legnépszerűbb számaiból válogatnak, mint pl. Im just a Gigolo, Tiger Rag, Hello Dolly vagy az örökzöld Alexanders Ragtime Band.
  
  Kert Mozi
  Óbudán a Fő téren
  Ingyenes programsorozat
  
  Közkívánatra:
  
  Június 15 vasárnap 20.30.
  Macskafogó 2. - A sátán macskája
  (2007)
  Az első film végén a Macskafogó nevű gépkutya segítségével az egerek megszelidítettek minden macskát. Vagy mégsem? A pafrikai dzsungel mélyén maradt egy kisebb pacifikálatlan macskapopuláció, akik még csak nem is hallottak a Macskafogóról. Azóta is békésen üldözik az egereket. Vadászat közben elkapnak egy Stanley nevű újságíró egeret, akinek persze eljár a szája...
  Szereplők: Sinkó László (Nick Grabowsky), Rudolf Péter (Stanley), Benedek Miklós (Fritz Teufel), Haumann Péter (Safranek), Dörner György (Torzonborz), Stenczer Béla (The Boss), Balázs Péter (Giovanni Gatto), Usztics Mátyás (Mióka), Reviczky Gábor (Moloch)
  Rendezte: Ternovszky Béla
  
  Június 22.vasárnap 20.30
  
  Szabadság, Szerelem
  (2006)
  A történet két központi alakja Karcsi, a vízilabda-válogatott sztárja és Viki, a fiatal műegyetemista. Amikor kitör a forradalom, a lány hatására Karcsi is lelkesen részt vesz az eseményekben, de néhány nappal később el kell utaznia az olimpiára.
  
  Szereplők: Csányi Sándor (Vámos Tibi), Dobó Kata (Falk Viki), Fenyő Iván (Szabó Karcsi), Haumann Péter (Feri bácsi), Gesztesi Károly (Telki), Szávai Viktória (Hanák Eszter), Huszár Zsolt (Jancsi), Keresztes Tamás (Imi), Jordán Tamás (Karcsi nagyapja)
  Rendezte: Goda Krisztina
  
  Július 6. vasárnap 20.30
  
  Magyar vándor
  (2003)
  
  Eltűnt a nemzet. De a hét vezér ezér´ nem hibás. Ők csak kalandoztak, meg ittak-ettek közben Etelközben, és eközben a magyarok vártak rájuk, és tovább álltak. Aztán megunták, és továbbálltak. Így most a hét vándor elindul felkutatni népét, és ezer év történelme áll előttük, de csak másfél órájuk van a feladatra.
  Szereplők: Gesztesi Károly (Álmos), Gyuriska János (Előd), Greifenstein János (Ond), Seress Zoltán (Kond), Szabó Győző (Tas), Szervét Tibor (Huba), Hajdú István (Töhötöm)
  Rendezte: Herendi Gábor
  
  Július 13. vasárnap 20.30
  S.O.S. szerelem
  (2007)
  
  Mit tehet a férfi, ha képtelen meghódítani az imádott nőt? Mit tehet, ha reménytelenül szerelmes? Ha pénze van, de modora nincsen? Ha a csajozós duma kevés, és a pénz most az egyszer nem vásárol szerelmet? Péter egy high-tech társkereső-ügynökség feje. Cége, az S.O.S. szerelem! üzletszerűen segít tehetős klienseinek bajos szerelmi ügyleteik megoldásában. Piaci részesedésük szárnyal, hatékonysági mutatójuk 100%-os - egészen addig, amíg Tomi, egy dúsgazdag, kőbunkó ügyfél rájuk nem borítja az asztalt. Tomi reménytelenül szerelmes Veronikába, egy bájos óvónőbe, de még az S.O.S. szerelem! segítségével sem képes meghódítani őt. Péter ördögi tervet eszel ki: kibérel egy vidéki kastélyt, és az ügynökség munkatársaival népesíti be, mintegy családi körbe vonva Tomit, majd egy zseniális ürüggyel a odacsalja Veronikát. Az óvónő egy kalandokban és bonyodalmakban gazdag hétvégét tölt Tomival és „családjával”, és minden a terv szerint alakul - mígnem Péter, a kalamajka szervezője is beleszeret Veronikába...
  Szereplők: Csányi Sándor (Péter), Ullmann Mónika (Veronika), Fenyő Iván (Tomi), Kovács Patrícia (Betti), Varga Boglárka (Bogi), Benedek Miklós (pszichológus), Elek Ferenc (ügyeletes színész), Kaszás Géza (mindenes), Tordy Géza (miniszter)
  Rendezte: Sas Tamás
  
  Július 20. vasárnap
  
  Állítsátok meg Terézanyut!
  (2004)
  
  Kéki Kata, a szerencse lánya. Csinos, vonzó nő, mindig mozdulnak rá a férfiak. Van szerető édesanyja, szeretetre vágyó öccse és három barátnője. Megbízható barátja Marci alig várja, hogy vőlegénnyé léptessék elő. Minden készen áll a sikeres élethez, ami azonban egyre késik. Nincs se igazi munkája, se igazi szerelme. Pedig állandóan keresi mind a kettőt. Kata ambiciózus. Szorgalmasan jár állásinterjúkra és legalább ilyen szorgalmasan próbálkozik különböző férfiakban meglelni az igazit. Először a Fonyóban, aztán Davidben, utóbb Tamásban.
  
  Szereplők: Hámori Gabriella (Kéki Kata), Ónodi Eszter (Lujzi), Schell Judit (Marcsi), Major Melinda (Pirkóviki), Nagy Zsolt (Miki), László Zsolt (Tamás), Csányi Sándor (David), Nagy Ervin (Péter), Hujber Ferenc (Fonyó)
  Rendezte: Bergendy Péter
  
  Július 27. vasárnap
  
  6:3, avagy játszd újra Tutti
  (1999)
  
  Tutti, a negyvenes szemetesember az aranycsapat elkötelezett rajongója. Lomtalanítás közben egy olyan házba csöppen, amelyben egy sötét kis szoba Puskás Öcsi és társai relikviáival van tele. Lázas álomba szenderül, s mikor magához tér, a pesti Bakáts téren találja magát. Ráadásul éppen az ominózus londoni 6:3-as meccs délutánján...
  Szereplők: Eperjes Károly, Cseh Tamás, Szalay Kriszta, Kállai Ferenc, Kern András, Máté Gábor, Reviczky Gábor, Gálffi László, Székely B. Miklós
  Rendezte: Tímár Péter
  
  Hangversenyek a Kiscelli Múzeum udvarán
  (Rossz idô esetén a templomtérben)
  Budapest, III. Kiscelli u. 108.
  
  Crescendo
  A Liszt Ferenc Kamarazenekar három hangversenye versenygyőztes Fiatalokkal
  (A Liszt Ferenc Kamarazenekar fôtámogatója a Magyar Külkereskedelmi Bank Nyrt., támogatók a Danubia Szabadalmi és Védjegy Iroda Kft., az NKA, az OKM,
  a Nemzeti Civil Alapprogram, valamint a Magyar Cetelem Bank Zrt., fenntartója Szolnok Megyei Jogú Város.)
  CRESCENDO....
  
  A Liszt Ferenc Kamarazenekar hangversenyei versenygyőztes fiatalokkal
  Crescendo a zenei kifejezés jelentése: növekvő erővel, felfelé törekedve. Mi sem jellemzi jobban a három hangversenybôl álló sorozatot a Kiscelli Múzeum udvarán, mint a övekvő erő.
  Három olyan versenygyőztes, fiatal művész mutatkozik be, akik már megjárták a nemzetközi versenyek idegtépő fordulóit, ahol nem a stopperóra és nem a célszalag, hanem a zsűri szubjektív, matematikailag mérhetetlen véleménye dönt. Kiállták a próbát, megharcoltak gyôzelmükért és most az idén negyvenöt éves, világhírű Liszt Ferenc Kamarazenekar kíséretével a közönség meghódítására készülnek.
  
  Banda Ádám, a SzigetiHubay Nemzetközi Hegedűverseny 2007 évi gyôztese, Várdai István (gordonka), a szintén 2007-ben rendezett XIII. moszkvai Nemzetközi Csajkovszkij Verseny harmadik helyezettje, és a tizenkét éves japán csodagyermek Hiroka Matsumoto [Wieniavsky Nemzetközi Verseny (2006), Japán Egyetemi verseny (2007)] Mozart, Schumann és Vivaldi műveiben csillogtatja majd rendkívűli tehetségét.
  
  Három nagyszerű, pályáján kibontakozó fiatal és a szakma vérbeli professzionistáinak párosítása különleges koncertélményt ígér.
  
  Június 29., vasárnap 20 óra
  
  Liszt Ferenc Kamarazenekar
  Hangversenymester: Rolla János
  Banda Ádám hegedű,
  a SzigetiHubay Hegedűverseny (2007) győztese
  MOZART-EST
  Egy kis éji zene K. 525
  G-dúr hegedűverseny K. 216
  F-dúr divertimento K. 247
  Belépôjegy: 2500 Ft
  
  Július 6., vasárnap 20 óra
  
  Liszt Ferenc Kamarazenekar
  
  Hangversenymester: Rolla János
  Várdai István - gordonka,
  a XIII. moszkvai nemzetközi Csajkovszkij-verseny (2007) harmadik helyezettje
  
  Beethoven: Coriolan nyitány op. 62
  Schumann: a-moll gordonkaverseny op. 129
  Beethoven: I., C-dúr szimfónia op. 21
  Belépôjegy: 2500 Ft
  
  Július 13., vasárnap 20 óra
  
  Liszt Ferenc Kamarazenekar
  
  Hangversenymester: Rolla János
  Hiroka Matsumoto hegedű,
  a Wieniavski Nemzetközi Verseny (2006), Japán Egyetemi verseny (2007) díjazottja
  
  Vivaldi: G-dúr szimfónia RV 146
  Händel: B-dúr concerto grosso op.6/7
  Vivaldi: g-moll concerto két gordonkára RV 531
  Vivaldi: A négy évszak
  Belépôjegy: 2500 Ft
  
  Hangversenyek az Óbudai Szent Péter és Pál Plébániatemplomban
  (Budapest III. Lajos u. 168. )
  Belépőjegy: 1500 Ft
  
  Augusztus 23-tól négy egymást követô szombat estén orgona és kamarazenekari estekkel várjuk a zenét szerető közönséget Óbuda gyönyörű barokk templomában.
  Augusztusban a mindig népszerű orgonakoncertek műsorát egy-egy énekes illetve hangszeres szólista teszi változatossá. 23-án Déri András orgonaművész hangversenyén a neves szlovák basszista Juraj Péter, 30-án pedig Teleki Miklós mellett Gyöngyössy Zoltán fuvolaművész szerepel. A hangversenyek műsorán Bach, Händel, Haydn, Mozart, Verdi, Rossini, Dvorák, Liszt, Bossi, Fauré és Vierne templomi zenéje mellett magyar zeneszerzôk ¬ Pikéthy Tibor, Antalffy Zsíros Dezsô, Kodály Zoltán ¬ művei is hallhatók majd.
  A sorozat második felében két kamarazenekari hangversenyre invitáljuk Önöket. Szeptember 6-án az Óbudai Kamarakórus és a Budapesti Vonósok olasz reneszánsz egyházi és világi kórusművekből összeállított műsorát hallhatjuk Király Judit szopránszólójával, Erdős Ákos vezényletével. A sort 13-án a Péter Pál-templom zenekara, az Óbudai Albert Schweitzer Kamarazenekar Haydn-Mozart estje zárja.
  
  Augusztus 23. szombat 20 óra
  
  Déri András Orgonaestje
  Közreműködik: Juraj Peter ének
  
  J. S. Bach: h-moll preludium és fúga
  G. F. Händel: Ária a ´Joshua´ c. oratóriumból
  G. Rossini: Preludio religioso
  G. Verdi: Zacharia áriája a Nabucco c. operából
  Koloss István: 4. Partita
  A. Dvorák: Bibliai dalok - részletek
  Liszt Ferenc: Weinen, Klagen ... - variációk
  Augusztus 30. szombat 20 óra
  Teleki Miklós Orgonaestje
  Közreműködik: Gyöngyössy Zoltán fuvola
  A. Vivaldi J. S. Bach: a-moll concerto
  J. S. Bach: a-moll szólószonáta fuvolára
  J. S. Bach: Esz-dúr triószonáta
  Enrico Bossi: Scherzo
  Pikéthy Tibor: Preghiera
  Antalffy Zsíros Dezsô: Változatok, spirituálék
  G. Fauré: 3 darab
  Kodály Zoltán: 3 epigramma
  Louis Vierne: Finale az elsô szimfóniából
  
  Szeptember 6. szombat 20 óra
  
  Az Óbudai Kamarakórus
  és a Budapesti Vonósok hangversenye
  Művészeti vezetô: Botvay Károly Hangversenymester: Bánfalvi Béla
  Szólót énekel: Király Judit
  Vezényel: erdôs ákos
  Olasz reneszánsz egyházi és világi kórusok
  Giovanni Pierluigi da Palestrina: Laetus Hyperboream
  Antonio Lotti: Crucifixus (a 6 voci)
  Giovanni Battista Mosto: Dolce cantava
  Giovanni Battista Mosto: Ameni praticelli
  Andrea Gabrieli: Voi ch´ascoltate
  Giovanni Pierluigi da Palestrina: I vaghi fiori
  Claudio Monteverdi: Io mi son giovinetta
  Vivaldi: Introduzione e Gloria
  
  Szeptember 13. szombat 20 óra
  
  Albert Schweitzer Kamarazenekar
  Közreműködik: Pápista Andrea fuvola
  Vezényel: Kenessey László
  
  Mozart: Serenata notturna K 239
  Mozart: G-dúr fuvolaverseny K 313
  Haydn: Óra szimfónia
  
  Információ:
  Óbudai Társaskör (III. Kiskorona u. 7. Tel.: 250-0288, www.obudaitarsaskor.hu
  Támogatók: Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata,
  Budapest Fôváros Közgyűlése Gazdasági Bizottsága
  
  Színházi előadások
  
  Óbudai Társaskör kertje
  Budapest, III. Kiskorona u. 7.
  Információ.: 250-0288
  Belépôjegy: 2800 Ft
  
  D. L. Coburn:
  Kopogós römi
  Tragikomédia 2 felvonásban
  
  június 20. 20.30 bemutató
  
  További elôadások: június 21., 22., 25., 26., 27., 28., 29. 20.30
  július 2., 3. 20.30
  Esô esetén a nagyteremben.
  Fordította: Vajda Miklós
  Szereposztás:
  Fonsia Dorsey Moór Marianna
  Weller Martin Szilágyi Tibor
  Rendezô: Csiszár Imre
  Rendezô munkatársa: Lengyel Noémi
  Két magára maradt ember, egy férfi és egy nô találkozik egy különös helyen, egy különös élethelyzetben. Hogyan kerülnek napról-napra, kártyapartiról kártyapartira közelebb egymáshoz. Izgalmas, megható módon tárul elénk és bomlik ki Dorsey és Martin sorsa.
  Támogatók: Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata
  Az elôadás a szerzô engedélyével, a Flora Roberts, Inc. és a HoFra Kft. közvetítésével jött létre.
  
  Aquincumi Múzeum
  Budapest Szentendrei út 139.
  
  2008. július 17. 19 óra (főpróba)
  
  Előadások:július 18, 19, 25, 26. 19 óra
  Arisztophanész: Lüszisztraté
  Erotikus komédia az Ókorból
  Arany János és devecseri Gábor fordításának felhasználásával
  Mai színpadra feldolgozta: Szepes Erika
  Lüszisztraté: Bede fazekas Anna
  Mürrhiné: Nyertes Zsuzsa
  Kleoniké: Varga Kata
  Lampitó: Andressz Kati
  Kinésziász: Szakács tibor
  Philurgosz: Maszlay István
  Drakész: Urmai Gábor
  Spártai: Makranczi Zalán
  Közreműködik a Trignon együttes
  Zeneszerző Schmindt Ferenc
  Koreográfus Dékány Edit
  Jelmez: Rátkai Erzsébet
  
  Az emberparavánokat Papp Luca tervezte
  Rendező. Papp János
  Fellázadnak az athéni és spártai asszonyok. Megtagadják a szerelmet a férfiaktól, amíg azok be nem fejezik a háborút, és békét nem kötnek.
  A csodálatos helyszínt kínáló aquincumi romok között elevenedik meg a közismert történet. Arisztophanész fergeteges komédiája kíváló szerepeket kínál a színészeknek, a nézőknek pedig nagyszerű szórakozást, amellett, hogy gondolkodásra késztet: nem kéne-e a ma aszzonyainak az egykorvolt athéni, és spártai elődök példáját követni,.
  
  Jegyek 2500 forintos áron (főpróba 1000 forint)
  Megvásárolhatók az Aquincumi Múzeumban, az Óbudai Társaskörben és az ismert jegyirodákban.
  Információ: 06-1-250-16-50
  
  Nimfa Ünnep
  2008. augusztus 2. 19 órától a Római Strandon

  1031 Budapest, Rozgonyi Piroska u. 2.
  A nimfák a természet szépségeit megtestesítő római istenek, akiket az ókorban a mai Római Strand területén álló szent ligetben tiszteltek. A Vizek évé-hez kapcsolódó rendezvény programjai a római egészség és szépségápolás témakörébe enged betekintést, sajátos módon.
  A látogatók régészek segítségével ismerkedhetnek meg a helyszínnel, az aquincumi vízvezeték forrásfoglalásának területével, a vizek felhasználási módjával az ókori kultúrákban. A római maradványok fölé épített védőépületben gyógy masszázsban részesülhetnek és megismerkedhetnek az ókor gyógyászati és szépségreceptjeivel.
  A gyermek közönséget kézműves foglalkozások várják, míg az egész családot színészek, nympha-k, satyr-ok és sylenos-ok szórakoztatják.
  
  A Nimfa ünnep részletes programja:
  19.00: Áldozatbemutatás
  19.15: Ismerkedés a helyszínnel, azaz a nimfák által lakott szent ligettel (T.Láng Orsolya)
  19.40: Merülés a medencébe vízi régészeti bemutató (Tóth János Attila)
  20.00: Nimfa mesék és pantomim jelenetek (Halmágyi Sándor és Tarcsa Zoltán)
  19.40 21.00: Szemelvények az antik irodalomból a víz jegyében (közreműködnek a Tér Színház művészei)
  19.00 órától folyamatosan:
   forrásfoglalás makett, orvosi szelence, pánsíp, oltárkő készítés.
   Gyógynövény bemutató, gyógy masszázs szolgáltatás (Biovital-Welness központ és Kemendi Ágnes)
   Öltözz nimfának! és Fotózkodás a satyr-okkal
  
  Felnőtt jegy: 1.000,- Ft
  Diák6nyugdíjas jegy 500,- Ft
  Családi jegy.1500,- Ft
  
  
  Programok Békásmegyeren a Közösségi Ház szervezésében
  
  Június 15. 14-19 óra

  
  Duna Karnevál nemzetközi tánckavalkád a Csobánka téren
  Hivatásos és hagyományőrző tánccsoportok színes programja, fellépnek lengyel, bolgár, olasz, egyiptomi, kínai együttesek.
  Batucada Band gondoskodik a fergeteges Brazil hangulatról.
  Fellépnek még a TÉKA Zenekar, a Veres Péter Gimnázium tánccsoportja, Kincső Táncegyüttes
  
  Június 28. 20.30 óra
  
  Békási Színházi Esték
  Az özvegy Karnyóné és a két szeleburdiak énekes táncos komédia két részben
  Belépő: 1800 Ft
  
  Kert Mozi
  Filmvetítések vasárnap esténként a Békásmegyeri Közösségi Ház kertjében
  Budapest, Csobánka tér
  
  Június 22. 21.00
  
  Apám beájulna
  Ha a tinédzserkor álmai többé-kevésbé valóra válnak is, általában később, mint kellene, vagy korábban, mint szabadna. Ebben a történetben két lány sodródik végig Európán - Budapest, Siófok, Kréta, Barcelona, Róma a főbb helyszínek -, annak biztos tudatában, hogy a következő állomásnál már tényleg rájuk szakad a boldogság. És tényleg rájuk szakad... Már útjuk elején elveszítik minden pénzüket. És sok mindenre képes két tinédzser lány, ha nem telefonálhat haza némi plusz zsebpénzért. Ahogy telik a nyár, egyre több a közös élmény, és egyre több a közösen elhasznált pasi is...
  Szereplők: Gáspár Kata (Szarka), Csősz Boglárka (Barbi), Haumann Máté (zenész), Máté Marci (Gergő), Kern András (Thomas), Koós János (apa), Kiss Mari (anya), Kulka János (apa)
  
  Június 29. 21.00
  
  Buhera mátrix
  Ki nem gondolt már arra, hogy milyen film is lenne, ha leperegne előtte a saját élete? A Buhera mátrix a főhős életének filmje. Benne vannak azok a pillanatok, amik egy családi fotóalbumban a legkínosabbak szoktak lenni, ovis farsang, úttörőavatás, ballagás, szalagavató, ehhez jön még pluszban egy vízóra-beszerelés és egy élő halott autóoktató.
  Szereplők: Bánki Gergely (Geri), Tóth Orsolya (Zsófi), Deli Dániel (kis Geri), Simó Fanna (kis Zsófi), Badár Sándor (kopasz), Szabó Győző (kopasz), Magyar Attila (csapatvezető), Mucsi Zoltán (vizes), Scherer Péter (gázos)
  Rendezte: Márton István
  
  Július 6. 21.00
  
  Csudafilm
  1949-ben egy görög arisztokrata család kommunista elvei miatt kitaszított fia érkezik Magyarországra, ahol a lágymányosi dohánygyárban kezd dolgozni. Megismerkedik Weiss Gizivel, majd 1953-ban megszületik első gyereke. A történet azonban valójában ötven évvel később indul, amikor az évtizede a Baross téri aluljáróban tengődő öreg Ratkópopulost ügyvédek hada repíti Krétára, hogy megjelenjen egy hagyatéki tárgyaláson a mesés vagyon egyik örököseként.
  Szereplők: Kern András, Katerina Didaskalou, Badár Sándor, Reviczky Gábor, Kovács Lajos, Jordán Tamás, Rudolf Péter
  Rendezte: Ragályi Elemér
  
  Július 13.21.00
  
  Konyec - Az utolsó csekk a pohárban
  Emil és Hédi egyszercsak felrúgják a mindennapok szürke egyhangúságát, és bepótolják az elmúlt néhány évtized unalmas szürkesége miatt kimaradtakat. „Vérdíjas Nyugdíjasok” néven hamar el is híresülnek, mint az ország legismertebb és legidősebb bűnöző párosa. Nyomukban szorosan ott lohol egy fiatal rendőrpáros, Ági és Andor, akik magánéleti válságuk közepette üldözik a veterán orosz Csajkával menekülő nyugdíjasokat.
  Szereplők: Keres Emil (Emil), Földi Teri (Hédi), Schell Judit (Ági), Schmied Zoltán (Andor), Dzsoko Roszics (Juan), Bánfalvy Ágnes, Barbinek Péter, Horkay Péter, Mednyánszky Ági
  Rendezte: Rohonyi Gábor
  
  Július 20.21.00
  
  Rap, revü, Rómeó
  Dodi bácsi, nyolcadik kerületi kiskirály és jobb napokat látott jegyüzér életműve betetőzéseként szórakozóhelyet nyit, a Revü bárt. Munkát ad jóképű és fiatal unokaöccsének, Rómeónak, aki nem éppen gengszternek való alkat. A Revübe jó zene is kell, ezért Dodi bácsi szerződteti a Kalányos Rap Team nevű roma rapzenekart, amelynek tagjai vidékről költöztek fel a siker reményében. Az utcában kínai bolt nyílik, a boltos lánya, Mai-Lien és Rómeó első látásra egymásba szeretnek. Dodi testőre megöli a kínai boltos fiát. Rómeó szemtanúja a gyilkosságnak és nem tudja, hogy mitévő legyen ezután. Kiderül, hogy a kínai maffia túlnőtte a helyieket és bosszújuk elől Dodi sem tud kitérni. Feláldozza testőrét és még Rómeót is, ha Mai-Lien nem szabadítja ki időben. Rómeó nem várja meg, milyen újabb alkut kötnek élete felett...
  
  Szereplők: Gálvölgyi János (Dodi bácsi), Ónodi Eszter (Jolán), Csányi Dávid (Rómeó), Huang Phong (Mai-Lien), Stohl András (Pelé), Monori Lili (Ilonka), Dobos Judit (Kalányos Jolán), Lôte Attila (Elza apja), Tóth Zoltán (Gugu, Dodi testre)
  Rendezte: Oláh J. Gábor
  
  Július 27. 21.00
  
  Tibor vagyok, de hódítani akarok
  A sajátos módon magyar pitének aposztrofált alkotás sztorija szerint egy gimis fiú találkozik álmai aszonyával. A nő egy kicsit idősebb, egy kicsit férjezett, egy kicsit félrelép, de sebaj - senki sem tökéletes. A lényeg, hogy ott van, látható, tapintható, sőt néha úgy tűnik kapható is, úgyhogy meg kell szerezni mindenáron. Csakhogy, ez nem is olyan egyszerű. Nagy tervek, és még nagyobb lebőgések váltogatják egymást. Közben feltűnik egy féltékeny férj, egy idegesítő szerető / töritanár, egy atyáskodó gondnok, egy félénk vízibicikli-kölcsönzős, és egy lány, aki talán sokkal több figyelmet érdemelne, mint az „álomnő”. És hogy mi a legfontosabb, a szex vagy a szerelem, vagy meddig szabad elmenni, hogy beteljesítsünk egy álmot, és hogyan kell használni egy foszforeszkáló óvszert - ilyen kérdésekre keresi a választ a vígjáték.
  Szereplők: Fancsikai Péter (Tibor), Gregor Bernadett (Rényi Lexi), Egri Bálint (Józsi), Gesztesi Károly (Rényi Géza), Németh Kristóf (Köves András), Molnár Piroska (Rózsi), Cserna Antal (Mr. Tunyogi), Gáspár Kata (Tunyogi Kata)
  Rendezte: Fonyó Gergely
  
  Irodalom-gasztronómia-bor-zene
  Symbol Színház Óbudán

  
  A Symbol Budapest július 10-én, egy napra az Óbudai Nyár központjává válik. A szórakoztató és gasztronómiai komplexum minden egységében Óbudához kötődő kulturális esemény lesz látható, hallható. A komolyzenétől a humorig az összes előadó-művészeti ág bemutatkozik, mely garantálja, hogy korosztálytól, érdeklődési körtől függetlenül mindenki megtalálja a neki legkedvesebb programot.
  
  Időpont: július 10. csütörtök 17 órától
  Helyszín: Symbol Budapest
  1036 Bécsi út 56.
  Programok
  17 órától SymbolGarden
  Muzsikáló Óbuda zongora előadás és kamarazene
  
  18 óra SymbolGallery&EventHall
  Tenk László kiállítás megnyitó
  19-20 óráig SymbolGallery&EventHall
  Óbudai kabaré kabaré, kuplé, operett
  21-22 óráig 220 éves pinceétterem
  Borban az igazság operisták, bordalok
  
  Július 24-én esete 19 órától
  Régi Sipos Halászkertben Svédasztalos vacsorával egybekötött zenés est.
  Cím: 1036 Budapest, Lajos u. 46.
  Zongoránál: Weszely Ernő
  A zenés vacsora ára 1pohár pezsgővel 4950ft/fő.
  Érdeklődés,helyfoglalás: 06-1-250-80-82
  info@regisipos.hu
  
  Június 3-10
  
  A Kéhli Vendéglő egy héten keresztül várja, azokat a kedves vendégeket, akik az irodalmi élvezeteken túl szívesen megkóstolják Krúdy lényéhez nélkülözhetetlenül kapcsolódó egyedi ízvilágát. 3 -10 között különleges kezdvezményes menük Krúdy kedvenc ételeivel!
  Budapest,1036 Mókus u. 22.
  Tel.: (36/1) 368-0613 (36/1) 250-4241
  Fax: (36/1) 387-6049
  e-mail: postmaster@kehli.t-online.hu
  
  Hékás Békás
  Az Óbudai Nyár záró, családi fesztiválja Békásmegyeren, a Csobánka téren.
  
  A programok ingyenesek
  
  Színpadi programok.
  
  10.00 Alma együttes: Alma mánia-koncert
  
  Provokatív verskoncert gyerekeknek! ...és szüleiknek
  A koncertjeinkre olyannyira jellemző unalommal és passzivitással igyekszünk rávenni a gyerekeket arra, hogy minél többet üljenek a DVD és a számítógép előtt, legyenek intoleránsak, politizáljanak és dohányozzanak
  ha fenti leírás egyes elemei nem fednék a valóságot, az csakis a véletlen műve
  Az Alma Együttes zenéje akusztikus hangszerekre épül, etno elemekkel fűszerezve. Műsorunk fergeteges, interaktív koncert, ahol a gyerekeket mutogatós, felelgetős játékokkal, közös énekkel, tánccal vonjuk be. Ars Poeticánk: Az a jó gyerekkoncert, ahol a szülő sem unatkozik!
  A zenekar felállása 3 fő almagerezddel: ( Buda Gábor-ének, gitár, Szabó Tibor- gitár, bouzouki, basszusgitár, ukulele, tambura, Maroevich Zsolt- brácsa, hegedű, ütősök.)
  
  11.00 Harcművészeti bemutató
  
  12.00 Panna a Pöttöm-mesejáték
  
  Pöttöm Panna megszökik otthonról, mert a hatalmas felnőttek között nem érzi jól magát.
  Kalandos útja van, Béka api kinézi őt fia menyasszonyának, de megszökik tőle, és a félholt lányra Egér asszonyság és Vakond úr találnak rá, akik befogadják. Az öreg Vakond és Egér asszonyság szomszédok, Egér asszonyság időtlen idők óta szerelmes Vakondba, Vakond pedig nem meri megkérni a kezét. Most azonban az öreg Vakond halálosan beleszeret a fiatal lányba, és elhatározza, őt veszi el feleségül...
  Ha nem lenne a Fecske, aki a Virágtündérek hercegéhez repítheti a lányt, az események „szörnyű véget” érhetnének... de szerencsére nem így alakul. A valódi drámai helyzetekkel, emberi tartalommal, humorral játszott előadás 4-10 éves gyermekek érdeklődésére számíthat.
  Szereposztás:
  Panna: Urbán Andrea
  Egér asszonyság: Ivancsics Ilona
  Vakond úr: Czvetkó Sándor
  Béka api, Fecske: Boros Zoltán
  Rendezte: Pozsgai Zsolt
  
  14.00 Kolompos: Vitéz Levente-zenés mesejáték
  Hogyan nevetteti meg, s kapja feleségül Vitéz Levente a Király szomorú leányát, később hogyan találja meg a Háromfejű Sárkány által elrabolt Királykisasszonyt, miközben vándorol vidékekről, vidékekre, és érdekesebbnél érdekesebb muzsikákkal és táncokkal ismerkedik meg...erről szól a Kolompos mesetár legújabb, egyben eddig leghosszabb darabja.
  A Kolompos együttes valamennyi műsorán, népi hangszereken megszólaltatott élő zene hallható. Egy év alatt a következő hangszerekkel ismerkedhetnek meg a kicsik: hegedű, brácsa, nagybőgő, tambura, kiscimbalom, ütőgardon, nagydob, nádduda, brácstambura , furulya, gitár, kolomp, csengő, kereplő. Minden alkalommal tánctanítás és mulatság van, ahol a gyerekek egyszerűbb néptáncainkkal, azok alapelemeivel ismerkedhetnek meg.
  
  16.30 Kaláka-koncert
  A Kaláka 1969-ben alakult Budapesten. A kaláka név jelentése egy erdélyi népszokás: közös munka. Eredetileg házépítést jelentett.
  
  Tagok és hangszerek:
  Becze Gábor: nagybőgő, gitár
  Gryllus Dániel: furulyák, citera, pánsíp, klarinét, tárogató, duda
  Gryllus Vilmos: cselló, gitár, charango, koboz, doromb
  Radványi Balázs: mandolin, 12 húros gitár, ukulele, cuatro, brácsa, kalimba
  
  Költészet és zene:
  Dalok régi és mai, magyar (közöttük számos határainkon túl élő) és más nemzetiségű költő versére. A Kaláka dalainak száma kb. 1000, eddig 25 lemezt jelentettek meg.
  Néhány költő, akinek verseit énekelik: Arany János, Ady Endre, Weöres Sándor, Kosztolányi Dezső, Kányádi Sándor, Szabó Lőrinc, József Attila, - R. Burns, F. Villon, Sz. Jeszenyin.
  
  18.00 Irie Maffia
  A 11 tagú Irie Maffia az alapítása óta eltelt 3 évben igazi közönségkedvenc koncertzenekarrá nőtte ki magát. Első albumuk, a Fel a kezekkel! tavaly decemberi bemutatása, és a Corvintetős heti keddi klubbestek rendszeressé válása óta a rajongói tábor rohamosan bővül. A reggae, hiphop és rock határán mozgó banda minden zenésze komoly név a hazai undergroundban. 3 mc-je (Sena, Columbo és Busa) és fúvósszekciója (Barabás Lőrinc és Dermot) sem hagy kétséget afelől, hogy a közönséget az idei nyár egyik legnépszerűbb fesztiválzenekarának őrületes bulijával fogják megkínálni
  
  20.00 Pannonia Allstars Ska Ochestra
  A Pannonia Allstars Ska Orchestra 2003. kora tavaszán alakult azzal a kimondott szándékkal, hogy a Jamaikáról származó ska stílus, itthon még nem nagyon ismert, tradicionálisabb vonalát megismertesse a hazai közönséggel. Az orchestra az ország különböző tájairól származó ismert underground zenekarokból toborozta tagjait (CsizmáSKAndúr, MeSKAlin, Kevés, the deadbeats, Böiler, Kabinet Rt., Csalez Lopez, stb.), s megalakulása után szinte azonnal folyamatos koncertezésbe, koncertszervezésbe kezdett.
  Ma már a budapesti klubélet egyik legsikeresebb és legelismertebb zenekaraként sorra adják teltházas bulijaikat, miközben egymás után hívják meg Magyarországra a nemzetközi ska-élet legjobb előadóit (Rotterdam Ska-Jazz Foundation, Dr. Ring Ding, The Slackers, New York Ska Jazz Ensemble, The Toasters, Mr.T-Bone, Victor Rice, King Django, Bad Manners, stb.), feltéve ezzel hazánkat a „nemzetközi ska-térképre”.
  A PASO zenéje érdekes keveréke a tradicionális ska-nak, a reggae-nek és a 2tone-nak, de természetesen egyéb zenei hatások is felfedezhetők benne a jazztől kezdve a dubig. Szövegviláguk is vegyes, hiszen a viccesebb, könnyedebb témájúak mellett megtalálhatóak társadalomkritikus, az agressziót és a mindenfajta gyűlöletet elítélő darabok is.
  
  Kézműves programok 10.00-18.00:
  Ökocsiga játszóház
  Tűzzománc
  Mágnes csoda
  Batikolás
  Nemezelés
  Papírmerítés
  Fazekas műhely
  Gyöngyfűzés
  Bogárkészítés
  Kőfestés
  Origami
  
  Békaland park-sportprogramok10.00-18.00:
  
  Használd ki a nyár utolsó napjait! Ugrálj sportolj velünk!, vegyél részt családodal a tréfás sorversenyeken!
  Játéklehetőségek:
  Gumiasztal, mászófalak, rekeszmászás, óriáshinta, kötélcsúszda euro bungee, légvár, bungee-run, sumo, galdiátor, kispályás labdarúgás, streetball, röplabda, lábtenisz, asztalitenisz, tollaslabda, lábtoll-labda, frisbee, csocsó, ping-pong, petanque, darts, méta.
  
  Mese Casino 10.00-18.00:
  
  Gyere el vidám Casinonkba és Vekker-Pókerezz a Pinókióval, Lökd meg a kecskét a csillag szemű juhásszal és Black Jackezz a Kalóz kapitánnyal! Természetesen rajtuk kívül is rengeteg mesehőssel találkozhatsz nálunk!
  Nyerjél minél több aranytallért és váltsd be az öreg király udvarába szebbnél szebb ajándékokra!
  
  Kirakodó vásár10.00-18.00:
  
  Programok napi bontásban
  
  Június 25. szerda
  Arisztophanész: Lüszisztraté erotikus komédia az Aquincumi Múzeum kertjében 19.00
  Kopogós römi színház az Óbudai Társaskör kertjében 20.30
  PASO Traditional Ska Special Zichy Kastély kertje 19.30
  
  Június 26. csütörtök
  Kopogós römi színház az Óbudai Társaskör kertjében 20.30
  
  Június 27. péntek
  Kopogós römi színház az Óbudai Társaskör kertjében 20.30
  
  Június 28. szombat
  T-Com Gyerek Sziget, Óbuda, Hajógyári-sziget 10.00-18.00
  Kopogós römi színház az Óbudai Társaskör kertjében 20.30
  Az özvegy Karnyóné és a két szeleburdiak, színház Bákásmegyeren a Közösségi Ház kertjében 20.30
  
  Június 29. vasárnap
  T-Com Gyerek Sziget, Óbuda, Hajógyári-sziget 10.00-18.00
  Mozart est-Liszt Ferenc Kamarazenekar Kiscelli Múzeum 20.00
  Kopogós römi színház az Óbudai Társaskör kertjében 20.30
  Kert Mozi: Buhera mátrix Békásmegyer, Csobánka tér a Közösségi Ház kertjében 21.000
  
  Július 2. szerda
  Kopogós römi színház az Óbudai Társaskör kertjében 20.30
  
  Július 3. csütörtök
  Kopogós römi színház az Óbudai Társaskör kertjében 20.30
  
  Július 4 péntek
  Dumaszínház: Hadházi László Zichy Kastély kertje 18.00
  Kistehén Tánczenekar-koncert Zichy Kastély kertje 20.30
  
  Július 5 szombat
  T-Com Gyerek Sziget, Óbuda, Hajógyári-sziget 10.00-18.00
  Szilvási Gipsy Folk Band, Karaván Família-koncert Óbuda, Fő tér 19.00
  
  Július 6. vasárnap
  T-Com Gyerek Sziget, Óbuda, Hajógyári-sziget 10.00-18.00
  Beethoven-Schuman est-Liszt Ferenc Kamarazenekar Kiscelli Múzeum 20.00
  Kert Mozi: Magyar vándor Fő tér 20.30
  Kert Mozi: Csudafilm Békásmegyer, Csobánka tér a Közösségi Ház kertjében 21.000
  
  Július 10. csütörtök
  Az Óbudai Nyár a Symbolban
  Muzsikáló Óbuda zongora előadás és kamarazene SymbolGarden 17.00
  Tenk László kiállítás megnyitó SymbolGallery&EventHall 18.00
  Óbudai kabaré kabaré, kuplé, operett SymbolGallery&EventHall 19.00
  Borban az igazság operisták, bordalok 220 éves pinceétterem 21.00
  Dósa Mátyás lemezbemutató koncert SymbolLiveMusicClub 22.00
  
  Július 11. péntek
  Dumaszínház Zichy Kastély kertje 18.00
  Kiss Erzsi Zene-koncert Zichy Kastély kertje 20.30
  
  Jűlius 12. szombat
  Viktória-operett Óbuda, Fő tér 19.00
  
  Július 13. vasárnap
  Vivaldi-Hndel- Liszt Ferenc Kamarazenekar Kiscelli Múzeum 20.00
  Kert Mozi: S.O.S. szerelem Fő tér 20.30
  Kert Mozi: Konyec-Az utolsó csekk a pohárban Békásmegyer, Csobánka tér a Közösségi Ház kertjében 21.000
  
  Július 17. csütörtök
  Arisztophanész: Lüszisztraté erotikus komédia, főpróba az Aquincumi Múzeum kertjében 19.00
  
  Július 18. péntek
  Dumaszínház: Dombóvári István Zichy Kastély kertje 18.00
  Stenk-koncert Zichy Kastély kertje 19.00
  Kaukázus koncert Zichy Kastély kertje 20.30
  Arisztophanész: Lüszisztraté erotikus komédia az Aquincumi Múzeum kertjében 19.00
  
  Július 19. szombat
  Stúdió 11Váczi Eszterrel Óbuda, Fő tér 19.00
  Arisztophanész: Lüszisztraté erotikus komédia az Aquincumi Múzeum kertjében 19.00
  
  Július 20. vasárnap
  Kert Mozi: Állítsátok meg Terézanyut Fő tér 20.30
  Kert Mozi: Rap, revü, Rómeó Békásmegyer, Csobánka tér a Közösségi Ház kertjében 21.000
  
  Július 24.csütörtök
  Svédasztalos vacsorával egybekötött zenés est, a zongoránál: Weszely Ernő
  a Régi Sipos Halászkertben 19.00
  
  Július 25. péntek
  Dumaszínház Zichy Kastély kertje 18.00
  Arisztophanész: Lüszisztraté erotikus komédia az Aquincumi Múzeum kertjében 19.00
  PASO-Pannonis Allstars Ska Orchestra Zichy Kastély kertje 19.30
  
  Július 26. szombat
  Benkó Dixiland Band Óbuda, Fő tér 19.00
  Arisztophanész: Lüszisztraté erotikus komédia az Aquincumi Múzeum kertjében 19.00
  
  Július 27. vasárnap
  Kert Mozi: 6:3, avagy játszd újra Tutti Fő tér 20.30
  Kert Mozi: Tibor vagyok, de hódítani akarok Békásmegyer, Csobánka tér a Közösségi Ház kertjében 21.000
  
  Augusztus 2.
  Nimfa Ünnep Római Fürdő 19.00
  
  Augusztus 23. szombat
  Déri András orgonaestje az Óbudai Szent Péter és Pál Főplébánia templomban 20.00
  
  Augusztus 30. szombat
  Alma együttes: Alma mánia koncert Békásmegyer, Csobánka tér 10.00
  Harcművészeti bemutató Békásmegyer, Csobánka tér 11.00
  Panna a Pöttöm-mesejáték Békásmegyer, Csobánka tér 12.00
  Kolompos: Vitéz Levente-zenés mesejáték Békásmegyer, Csobánka tér 14.00
  Kaláka-koncert Békásmegyer, Csobánka tér 16.00?
  Irie Maffia Békásmegyer, Csobánka tér18.00
  Pannonia Allstars Ska Ochestra Békásmegyer, Csobánka tér 20.00
  Kézműves programok: Békásmegyer, Csobánka tér 10.00-18.00
  Békaland-park Békásmegyer, Csobánka tér 10.00-18.00
  Mászófal, Békásmegyer, Csobánka tér 10.00-18.00
  Mese Casino Békásmegyer, Csobánka tér 10.00-18.00
  Teleki Miklós orgonaestje az Óbudai Szent Péter és Pál Főplébánia templomban 20.00



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mi komolyan vesszük a könnyűzenét is - Áprilisban jazzel folytatódik a Semmi komoly, ősztől pedig új helyszínre is költözik
Európa egyik legjobbja Pannonhalmán – Nagyböjti koncertsorozat a Capella Savariával
Elfajzott művészet II.
Ritkán játszott hegedűversenyt szólaltat meg Kokas Katalin a Danubia Zenekarral
Szervátiusz Jenő-díjasok 2003-2013.
Gyermelyi Művésztelep 30. (1994 - 2024)
Várják a jelentkezéseket a Cziffra Fesztivál Mesterakadémiájára
Tavaszi műsor a füsziben
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 leaves eyes    chris pine    maylene and the sons of disaster    hexis    kissin´ dynamite    malignancy    vittula    yelowcake    suicide rockers    rhapsody    power trip    sebők    Őrült    boddah    sigur rós    lokotka gábor    the flaming lips    uneven structure    resident evil    moon of soul    eta    gemma arterton    wongraven    inevitable end    mech  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!