hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2008. május 30. péntek   12:55
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Moór Bernadett : Elkésni szépen kell - lemezbemutató a Kongresszusi Központban
2008. május 30., 20:00.,Kongresszusi Központ- Budapest

  Végre egy olyan albumot tarthatunk a kezünkben, amelynek előadója nem akart megfelelni a most divatos zenei irányzatoknak, egyetlen dal sem készült úgy, hogy közben arra gondolt volna, vajon hány rádió játssza majd. Moór Bernadett régóta készül egy olyan szólóalbumra, amelyen megmutathatja igazi hangját és azt a zenei világot, amelyben igazán otthon érzi magát. Ez a stílus nem más, mint a jazz, amelynek számos válfaját felsorakoztatja a hanghordozón.
  
  - Igyekeztünk arra törekedni, hogy minél színesebb, könnyen emészthető zenét készítsünk mondta az énekesnő. Nem is tudtam volna mást elképzelni magamnak, hiszen mióta csak az eszemet tudom az igazi nagy kedvenceim mindig is Barbra Streisand, Diana Krall vagy Natalie Cole voltak. A dalok leginkább egy-egy hangulatot tükröznek, amelybe az öröm, a szomorúság, az önirónia és a humor is belefért, azaz minden érzés, amit nap mint nap megélünk. Fontos volt számomra, hogy a szövegek is az én gondolataimat, érzelmeimet mondják el, így a témájukat is leginkább a saját életemből, a tapasztalataimból merítettem, és ezt a szövegírók fantasztikusan ültették át a dalokba.
  
  Bernadett arra a munkálatok alatt mindvégig a tökéletes minőségre, az egyedi hangzásra és saját maga megtalálására törekedett . Az album 50 hangszeres zenész közreműködésével született, így a lehető legszínesebb albumot sikerült elkészítenie, amelyen ráadásul Horváth Charlie-val is énekel egy duettet Pesti Broadway címmel, amelyben a régi idők budapesti éjszakáját sírják vissza egy kis nosztalgiával.
  
  A dalok zeneszerzője nem más, mint az Európa szerte is jól ismert Fekete-Kovács Kornél volt, a szövegeket pedig Szabó Ági, Hegyi György, Hárs Viktor és Hajós András írták, az utóbbi például a pletykák természetéről, hiszen ezek hatását ugyanúgy átélte már, mint Bernadett.
  
  Az énekesnőt ugyanis hosszú időszakon tartotta szemmel a média, de mióta néhány éve két szép gyermekét neveli, eltűnt a nyilvánosság elől. Bernadett ugyanis már általános iskola kora óta énekel, tagja volt a Harlekin Gyermekszínháznak, az Országos Szórakozató Központban pedig olyan énektanárai voltak, mint Kósa Zsuzsa vagy Fogarasi János. Az Ungár zenekarral hét éven keresztül a mostani lemez stílusához hasonló jazz standardeket énekelt, de vokálozott Varga Miklós, sőt a Snakeheart zenekarnak is, de dolgozott a Perfect Name-mel is, a Ladánybene27-ben pedig állandó tag volt. Igazán ismert a Bestiák Bedhy-jeként lett, hiszen a lánycsapatnak több éven át óriási sikere volt. Bernadett persze akkor is járt hangképzésre, amikor a látszólag könnyedebb popzene vizein evezett. Ezt most sem hanyagolja el és Dékány Endre, valamint Winand Gábor szárnyai alatt szeretne még jobb lenni és úgy tervezi, hogy a zongoratudását is feleleveníti.
  
  Sztárvendég: Horváth Charlie



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 aaron sorkin    a wilhelm scream    fit for an autopsy    mercyful fate    riseoffate    szabó éva eszter    lars ulrich    sin of god    after the burial    metapay    live on ten legs    world painted blood    leprous    michael amott    bono    green hornet    paul greengrass    sunstroke    wamp    biorobot    teen years afters    hard    logan lerman    joystix    gallows  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!