hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
film [film]  2008. április 21. hétfő   11:46
nincsen hozzászólás

szerző: Helti
15. alkalommal is révbe ért a Titanic


  Április 13-án véget ért az idei, 11 napos Titanic Filmfesztivál, melynek kínálat ismét rendkívül széles, nemzetközi és változatos volt.
  A szemlét április 3-án a mexikói rendező, Juan Patricio Riveroll Opera című filmje nyitotta, amely egy idősödő író és egy fiatal egyetemista lány szerelméről, kapcsolatuk viszontagságairól mesél.
  Idén 9 szekcióba sorolták a szervezők a bemutatott alkotásokat: volt itt Amerika felfedezése, A bűn mélységei, Filmdokk, Francia zátonyok, Japán tenger, Mexikói mozaik, Tajtékos napok, Világkörüli út, és végül Zene mindenkinek.
  A Titanic fődíjáért, a Hullámtörők díjért (és az ezzel járó 10 ezer euróért) 8 film szállt versenybe: a Csak egy szerelmesfilm, az Engedj be!, a Fegyverek és emberek, a Felégetett hidak, a La France, a Megjöttek a fecskék, a Szamócás süti és a Vérvonal. A nemzetközi zsűri feladatait ezúttal Grainne Humphreys, a Jameson Dublin Nemzetközi Filmfesztivál igazgatója, Marek Dobes cseh filmrendező és forgatókönyvíró, valamint Mundruczó Kornél rendező-színész látták el, és a legjobb filmnek Baltasar Kormákur (101 Reykjavík) Vérvonal című alkotását kiáltották ki. A sötét és rejtélyes atmoszférájú izlandi thriller Arnaldur Indridason detektívregényéből készült, az adaptációt pedig Ingvar E. Sigurdsson (Hideg fény) nagyszerű alakítása teszi teljessé. A fesztivál legsikeresebb filmje a Csak egy szerelmesfilm című dán remekmű lett, amely elnyerte az Országos Diákzsűri fődíját is. Ole Bornedal ironikus filmnyelvi megoldásokkal operáló alkotása egy bűnügyi fotós és egy kómában fekvő nő történetét mutatja be, romantikus thriller formájában.
  A versenyfilmek közül egyik személyes kedvencként kiemelném Serge Bozon La France című munkáját, amely bár háborús film, nélkülözi a harci jeleneteket, ugyanakkor szerelmi történet is, azonban szerelmi jelenetekben sem bővelkedik. Adott benne egy szerelmes feleség, aki a háború közepette férje után ered, és adott néhány katona, akik bár nem harcolnak, viszont egészen váratlanul, többször is dalra fakadnak a történet során... Ugyancsak a szívemhez nőtt az idei kínálatból a kazahsztáni filmművészetet képviselő Kek, amely egyfajta Rómeó és Júlia adaptáció, ősi kazah hagyományokkal és mítoszokkal vegyítve.
  A 15. Titanic közönségdíját Dean DeBlois dokumentumfilmje, a Sigur Rós: Heima, kapta, amely a címben szereplő Sigur Rós nevezetű izlandi rockzenekar turnéját viszi a vászonra. A fesztivál zárófilmjeként pedig az idei Sundance Filmfesztivál nyitófilmjét, Martin McDonagh Erőszakik című véres komédiáját vetítették.
  Összegezve ismét egy rendkívül igényes nemzetközi filmes mustra zárult le, az érdeklődök a műfajok és nációk széles palettáját ismerhették meg.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Carte Rouge - Vörös térkép
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi - Portraits of a Life
Új, hivatalos előzetest és plakátot kapott Hajdu Szabolcs új filmje, a Kálmán-nap
Utaztál okosba’? Akkor nézd meg premier előtt a Kék Pelikant!
Pasolini hét - Az Élet trilógiája a Art+ Cinema-ban
Monty Python klasszikusok ismét a mozikban!
A dohánypajta
Történelem, társadalom, cukiság – ezek lesznek a JUNO11 Distribution tavaszi filmjei
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 rdø    will smith    hajdu zsolt    mano negra    saturnus    newsted    a pénz nem alszik    shakespeare    atomic playboyz    czutor zoltán    headbangers ball    joey jordison    kip winger    dan fogelman    liam neeson    hófehér és a vadász    monstrosity    georgie henley    super 8    silverstein    ben affleck    kettőnégy    barn burner    jeff bridges    hypocrisy  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!