hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
előzetes [fesztivál]  2008. június 5. csütörtök   16:27
nincsen hozzászólás

szerző: Morello
Gods Of Metal 2008
2008. június 27-29, Arena Parco Nord, Bologna

  Az olaszországi Gods Of Metal fesztivál méltó a nevéhez, hiszen már 1997 óta a metal színtér legnagyobbjai váltják egymást a deszkákon évről évre. A fesztivál hol Bolognában, hol Milanoban kerül megrendezésre, ebben az évben Bolognán van a sor, ezúttal az Arena Parco Nord-ban fognak gyülekezni a „metal istenei”.
  A rendezvény június 27-29-ig tartó három napjára ezúttal is sikerült olyan neveket összeválogatni, ami miatt mindenképpen megfontolás tárgyává kell tenni a Bolognába való utazást. 27-én minden metal banda legnagyobbika, az Iron Maiden lesz a nap fénypontja, akik a Somewhere Back In Time turnéjuk során a klasszikus, felejthetetlen dalaikból állítottak össze egy nagy csokrot. Fellép a metalcore színtér egyik fiatal reménysége, az Avenged Sevenfold.
  Itt lesz az 1976-ban alakul ősrocker banda, a Rose Tattoo, valamint a cselló-metal hősei, a finn Apocalytica tagjai is tiszteletüket teszik Olaszországban. A világ másik feléről, Ausztráliából az Airbourne csapata érkezik. Harris papa kicsi lánya, Lauren Harris is felnőtt már annyira, hogy rockbandát alapítson, és elkísérje apuci világhírű zenekarát a turnéra. Jelen lesz még a Black Tide Miami-ból, valamint a Kingcrow.
  
  A 28-i napot a thrash metal atyaistene, a Slayer hinti be véresővel. Különleges csemegének ígérkezik a Carcass koncertje, az újra összeállt legenda újult energiával vágott bele a koncertezésbe. Másfajta szórakozást ígér a Meshuggah, ők nem az elsőre ható dallamok, hanem a komplex matek-metal szerelmeseinek szolgáltatnak felejthetetlen élményt. A hosszú ideje érlelődő új lemezzel jelentkező thrash veterán, a Testament a hihetetlen intenzitású koncertjeiről híres, az ő zenéjükre is headbang-elhetünk Bolognában.
  Ez a nap a reunionok napja, hiszen a másik legendás thrash/death banda, az At The Gates gépezete is feléled álmaiból. Az őrült metalcore fogat, a Dillinger Escape Plan koncertjét sem érdemes kihagyni, az amerikaiak várhatóan még a színpadot is a feje tetejére állítják majd.
  Az ugyancsak amerikai Between The Buried And Me a metalcore-t az összetettebb, progresszívebb oldalát ragadja meg. Helyi erőnek számít a Stormlord csapata, ők a taljánok black metal pozícióit védelmezik. A nap utolsó fellépője a Brain Dead.
  
  A zárónap is hatalmas nevekkel szolgál, a heavy metal alapbandájának számító, a világ legelismertebb énekesével felsorakozó Judas Priest vadonatúj albumát számtalan kiéhezett rajongó várja. Nem csak ők, hanem az amerikai Iced Earth is a jól megszokott hanghoz tért vissza, hihetetlen igény van ezekre a bandákra. Az elbocsátott énekes, Ripper Owens is Bolognában lesz, nem kisebb névvel egyesítette erejét, mint Yngwie Malmsteen.
  A death metal egyik legsúlyosabb bandájának tartott Morbid Angel vérfürdőt rendez 29-én, csakúgy mint a hasonló műfajban alkotó Obituary. A súlyos zenék ösvényéről nem tér le a viking black metal Enslaved sem. Hogy teljes legyen a nap, fellép még az Infernal Poetry és a Nightmare gárdája is.
  
  Fantasztikus nevekkel rukkolt elő idén is a Gods Of Metal fesztivál Bolognában, olyan bandák adják a kilincset egymásnak, amelyek közül csak 1-2 is csodaszámba menne Magyarországon. Bologna nincs annyira messze, és ilyen összeállításért cserébe mindenképpen megéri az utazás. A 3 napos jegy ára 90 euró, az 1 napos jegy 55 euróba kerül. Aki csak teheti, vágja járműbe magát, és július 27-29-ig Bolognában, az Arena Parco Nord-ban a helye minden metal rajongónak.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Gods Of Metal

 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
 kiemelt 
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
  
Második lemezét mutatja be április 12-én Budapesten a Crypta

Március végén érkezik az U.D.O.
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 anna murphy    safe house    excrementory grindfuckers    wasted struggle    szerelem    helgrind    terrorized    meex    smárton trio    obscene extreme    ludditák    transitional    xerosun    shia labaouf    amoral    robert downey jr.    aetarnam    la casa fantom    trent reznor    csak kép    brass against    timo tolkki    waxy    m:pire of evil    stolen beat  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!